11 Януари, 2019 08:30 2 006 16

Мадуро - сам срещу всички

  • николас мадуро-
  • венецуела-
  • сащ-
  • ес-
  • уго чавес

Венецуелският президент положи клетва за втори мандат, но е изправен пред международна изолация

Мадуро - сам срещу всички - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Венецуелският президент Николас Мадуро положи клетва за втори шестгодишен мандат, който обаче е оспорван от опозицията и част от международната общност, предаде CNN. Клетвата бе положена пред Върховния съд, а не пред парламента, който е под контрола на опозицията.

Много латиноамерикански страни и ЕС не бяха представени на церемонията, отбеляза АР. САЩ също не признават легитимността на Мадуро като президент.

Организацията на американските държави прие на извънредно заседание резолюция, в която обявява, че също не признава Мадуро за законен президент на Венецуела. Парагвай ще прекъсне дипломатическите си отношения с Каракас и ще изтегли незабавно дипломатите си оттам, обяви президентът Марио Абдо. Той направи това броени минути след като венецуелският му колега положи клетва за нов мандат на поста.

Мадуро - сам срещу всички

В първата си реч след полагане на клетвата Мадуро каза, че на 14 януари ще представи пред конституционното събрание нови икономически мерки.

В последните години страната преживява социално-икономическа криза, съпроводена с девалвация на националната валута и с хиперинфлация.

В речта си Мадуро обеща да поправи "дълбоките грешки", допуснати от революцията в неговата страна и обвини САЩ в "империализъм" и във водене на "световна война" срещу Венецуела.

Мадуро - сам срещу всички

"САЩ и техните сателитни правителства водят манипулативна кампания в продължение на повече от 20 години с цел опетняване на имиджа на Венецуела", каза Мадуро. Той разкритикува и "колониализма" на "старата европейска олигархия" и обеща "ново начало за боливарската революция", което ще включва икономически растеж и диалог с предприемачите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    14 9 Отговор
    Повече от показателно е че тоя Диктатор няма да го бъде,разчитайки на "кубинските си приятели" ДА МУ ОПРАВЯТ ИКОНОМИКАТА.КЪДЕ ОБАЧЕ ОСТАНА РУСИЯ,която уж горещо подкрепяше "братска Венецуела"?Няма никой на хоризонта...Вместо това Путин "командирова" там "в знак на искрена подкрепа" за Мадурския режим лично Вождът на Велика южна Овсетия!А секретната препоръка към Овсетинеца е била категорична-да си носи суха храна,защото там нямат финансова възможност да го нахранят.

    Коментиран от #4

  • 2 Пеньо

    11 9 Отговор
    Олицетворение на "тъпо парче"! Тоя направи държавата си уникална-износителка на петрол с инфлация 1 700 000%!

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 1914

    13 9 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Е как да му помогне джуджето дето само виртуални ракети са му в главата, и то е един капацитет!!!! Най-много инфлацията им да стане 2 000 000 %
  • 5 Аугусто Пиночет

    7 7 Отговор
    Скоро ще се преродя във Венецуела и комунистите ще падат от хеликоптерите!
  • 6 Наблюдател

    12 10 Отговор
    Такава е съдбата на всички "приятели на Русия". Все откачалници и диктатори!
  • 7 Хасан

    8 6 Отговор
    Ех само ако си даде петролните залежи на Сащ и купи оръжие за няколко милиарда ще стане приятел и съюзник като демократа ,”защитника на журналистите”,”касапина от Йемен” саудицки принц Бин Салман....и всичко ще се оправи
  • 8 Хасан

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пеньо":

    Не е важното да имаш петрол по важно е дали някой ще го купи или ще ти платят
  • 9 БъХъ

    7 5 Отговор
    Как ще е сам ? Нали товарищ Пут*ин му е дружка.
  • 10 Borislav Popov

    1 5 Отговор
    Мадуро заголи яко бананата, нека, нек още да прави дослук с Жужи.
  • 11 Оле

    6 2 Отговор
    Събрали са се тук двама трима болни трола русофоби и си плюват на воля ! Награждават се един друг с плюсове клатят ташунките на Мадурчо !

    Коментиран от #14

  • 12 ГОСТ

    7 2 Отговор
    ДРЕМЕ МУ НА К**А НА МАДУРО...
  • 13 СССР

    7 4 Отговор
    Дрогаря Мъдуро не е сам - дрогаря Путкин му е голем преятел и ще му праща хлебец и кервиз !
  • 14 Стефан Стамболов

    0 5 Отговор

    До коментар #11 от "Оле":

    Болните мозъци сте само вие- бг ушанките!

    Коментиран от #15

  • 15 ариец

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Стефан Стамболов":

    Не ви трябва да се занимавате с президента на суверенна държава, която се намира достатъчно далеч от нас,само ще кажа,че по конституция изпълнителната власт там се държи от правителството,начело на което е не кой да е а президента,парламента има само законодателна власт.не се учудвам от ентусиазма на половината свят да се свали по какъвто и да е начин президента,все пак половината свят е зависим от Америка,нямат друг избор трябва да пеят в един хор,другия изход след евентуалното му сваляне е - погледнете Сирия,и там има петрол,който се открадна,защо да не дръпнем и венецуелския,но този път липсват джихадисти,които да свършат мръсната работа, народа е търпелив,има някакъв доста голям шанс за демокрация, защото вече и Русия не е това,което беше преди 10 години.
  • 16 българин

    0 0 Отговор
    няма да е сам много ще се замислят като Доган не си ли им удобен готви се има проблем те ще ти го на тресъът та не можеш и да преглътнеш.