Last news in Fakti

15 Януари, 2019 09:35 4 220 14

Историята ще ви съди

  • великобритания-
  • парламент-
  • тереза мей

Днес британският парламент гласува споразумението с ЕС

Историята ще ви съди - 1
Снимка: BGNES/EPA

Премиерът на Великобритания Тереза Мей заяви, че при излизане от ЕС без споразумение, единството на страната ще бъде заплашено, съобщи The Telegraph.

Днес британският парламент ще гласува договореното от Мей споразумение с ЕС. Тя държа слово пред Камарата на общините, в опит да убеди народните представители да подкрепят споразумението.

„Мисля, че последиците от гласуването срещу това споразумение стават все по-ясни. При ратифициране на споразумението, ние ще имаме две години преходен период преди да влезем в следващата фаза и възможно удължаване на този период.

Това споразумение не е перфектно и съдържа компромиси. Всяко споразумение обаче съдържа защитен механизъм и мисля, че е важно да не подвеждаме нашите граждани. Гледайте споразумението с мислите, че историята е ваш съдник и че с него ще влезете в учебниците“, заяви Мей.

Тя заяви, че няма вариант за отлагане на излизането от ЕС след 29-ти март. Според нея Великобритания няма да позволи връщането на твърда граница между Ирландия и Северна Ирландия и заяви, че ЕС вижда защитният механизъм като единственият вариант за избягване на такава граница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    37 1 Отговор
    Ай да мрът опищеха света деба и нагаждачите
  • 2 среднощен

    34 2 Отговор
    Започнат ли да "заплашват" с "историята", означава че са изчерпали аргументите си..!!?

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Ай стига бе

    22 0 Отговор
    Тия искат само на баницата мекото. Да вземат от пчелата меда без жилото. Жилото да остане за нас. Ай стига бе!
  • 4 Икономист

    10 2 Отговор
    ХаХа тая не е наред имаше две години и се бараше по.... сега сключва споразумение в което казва ние следващите 2 години ще договорим нещата :))). А то е ясно че няма ама след две години ще се пенсионира и ще остави горещият картоф на друг и ще каже аз си свърших работата.

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хех

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    Тва е един от най-основните аргументи на пропагандата и е универсален. Щом Историята почне да иска, да съди, да ни принуждава, да е на наша страна и прочее в нечии речи - почвай да бегаш, бате! Оракулът, дето си говори със звездите, пардон, с Историята, явно наистина, ама наистина го е закъсал за аргументи - иначе щеше да се облегне я на децата, я на нацията.

    Коментиран от #10

  • 7 Дневния Дневален

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    ...или че толкова пъти им е повтаряно едно и също, че вече няма накъде...
  • 8 Економист

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Икономист":

    Няма, няма. Просто трябва техният парламент да й гласува 350 ГОДИНИ продължителност на живота, за да може да си довърши поетите ангажименти и да не ги оставя на друг:)

    Коментиран от #12

  • 9 Мизерников

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "valerie":

    "... лихвеният процент е 3%..." - годишно, месечно или ДНЕВНО, колега?!? Би ли си разкарал спама от форумите?
  • 10 среднощен

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хех":

    Какви аргументи да има "Оракула" когато "Лондонската финансова столица" /Лондонското сити/ само при угрозата от Брекзит е загубила над 800 милярда паунда..!? Да не говорим, че " Роял Скотланд банк" иска да се "изнесе" във Франкфурт или Париж..!?

    Коментиран от #11

  • 11 Никакви

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "среднощен":

    Никакви не може да има. Алтернативите са три - пълен финансов крах, вариант скандинавски - пак си плащат вноски, пак отворени граници, всичко все едно са в ЕС - ама нямат право на глас, само слушкат и плащат - или да не се вслушат в референдума, ауууу колко сме антидемократични, и от Гамбия даже ще им се смеят. Засега се пробват по третия вариант - един вид, борихме се, борихме се, ама тц! нема сделка! Емиии... оставаме, сори, пробвахме се. Интересно при един опит за развод този номер минава ли - "Въх, не мЪ кефи че не взимам колата! Ми тогава си оставаме женени!"
  • 12 Икономист

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Економист":

    Е тя си каза че се пенсионира като Меркел така че...
  • 13 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    демек за сега брекзит няма да има.много добра новина .
  • 14 Citizen X

    2 0 Отговор
    За какво ви трябваше този брекзит, да се правите на най - уникалните?
Новини по държави: