Last news in Fakti

15 Януари, 2019 11:20 4 841 8

Тежък удар за Тереза Мей

  • великобритания-
  • парламент-
  • тереза мей

Камарата на лордовете гласува срещу споразумението с ЕС

Тежък удар за Тереза Мей - 1
Снимка: Shutterstock

Горната камара на британския парламент отхвърли споразумението за излизането на страната от ЕС, което беше договорено от премиера Терза Мей, съобщи Би Би Си.

Вотът се проведе 24 часа преди ключовото гласуване в Камарата на общините.

321 срещу 152 гласуваха в полза на предложение на Анджела Смит, лидер на лейбъристите в горната камара, което отхвърля споразумението на Мей и изключва сценарий Брекзит без споразумение.

Самото гласуване няма да окаже практическо влияние върху плановете на парламента. Все пак това е още един знак за настроенията срещу споразумението на Мей.

Вече повече от 100 депутата от Долната камара се обявиха срещу споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    13 0 Отговор
    Ще има "институция", която ще "регулира в превенция", за да няма и в бъдеще такива недоразумения като "Брекзит"..!? Така казват глобалистите..!?
  • 2 mediator37

    11 1 Отговор
    По повод на Брекзит и отношението към Тръмп Путин каза, че това е класически пример на криза на демокрацията на Запад, защото две години след избирането на Тръмп не приемат резултатите от избора, а също така не приемат резултатите от референдума за Брекзит. И като се замисли човек май е така. За мен е шокиращо отношението към Тръмп и не съм предполагал, че такава помия и обиди ще се леят втора година върху най-силния човек на планетата- демокраично избран от амеранците и той е безсилен. Скоро проверих на практика и се оказа вярно, че като изпишеш в Гугъл "идиот" на изображения излиза от първите 30 изображения 28 пъти снимката на Тръмп.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Alpha_Lone_Wolf

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Какво очакваш от евреите от гугъл. Тръмп им пречи да разбият САЩ и да изнесът бизнеса си навън. Както Хитлер ги нарича: "Интернационална шайка от хиени, която се чуди как да разпостре бизнеса си по света".
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 СТАРОТО

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Тръмп -демократично " избран ама от кого-от американците или от руските хакери-престъпници
  • 6 ?!?

    3 0 Отговор
    Някой разбира ли нещо от тези статии.

    Коментиран от #8

  • 7 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ДА ВЕЛИКОБРИТИТЕ СА НИ НАНЕСЛИ НАЙ-МНОГО ЩЕТИ , НО ТЕ ЩЕ СЕ ОТЪРВАТ ОТ ФРАНКО -ДЖЪРМАНСКИЯ ДИКТАТ ,КАКВОТО И ПЛАТЕНИТЕ ТАФ.ТА.ЦИ ДА ПИШАТ !!!
  • 8 Обеснявам

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "?!?":

    Камерата на лордовете е част от парламента. За да бъде по ясно все едно имаш гласове от София които могат да ти кажат какво ще бъде и за България.
Новини по държави: