Last news in Fakti

19 Януари, 2019 16:20 3 052 5

Зловещ грип в Румъния

  • румъния-
  • грип-
  • епидемия

Вече 18 жертви на епидемията

18 души са починали в следствие на грипната епидемия в Румъния, съобщи информационния сайт Зиаре.

Информацията е от Националния център за наблюдение и контрол на заразните болести. Последният загинал е 19-годишен младеж.

Момчето е имало и други болести, като не е било ваксинирано срещу грип. Румънският министър на здравеопазването Сорина Пинтя обяви, че страната е на крачка от епидемия.

През изминалата седмица е имало голям брой случаи на заразени с грип. Тя заяви, че ваксинацията е най-сигурният начин за предпазване от заболяване.

Вече са издадени препоръки към гражданите за предпазване на здравето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    8 0 Отговор
    Най-сигурното нещо срещу грип е кучият студ! Всеки се крие на топло в къщи и няма контакти със заразени. Думи на познат лекар.
  • 2 Kолега

    9 2 Отговор
    Защо в западна Европа хората не боледуват от този грип?Не съм чул немците да са обявили грипна епидемия!:)
  • 3 Професора

    6 0 Отговор
    Едни хора умират други се мъчат А трети стават МИЛИАРДЕРИ !...
  • 4 доктор Ох боли

    1 1 Отговор
    В България, понеже сме много "пазарна икономика", и ваксини няма. Вносителят е една единствена фирма, която внася малко количество, което свършва още същия месец. Затова пък, цената е двойна! Във всички съседни страни ваксините са на по-ниска цена.
  • 5 onq s konq

    5 0 Отговор
    Греяна рикия сланина кисело зелие и юти чушки - те тва е лек!!!И преди да легнеш - кана цръвено вино на екс!!!Сутри те боли глава ама то и да не пиеш притоя живок къ съ разбудиш и си те боли....
Новини по държави: