Last news in Fakti

28 Януари, 2019 12:05 8 985 228

Руснаците обедняват безпрецедентно

  • русия-
  • рубла

Падането на доходите в страната вече e стабилна тенденция, констатира "Ведомости"

Руснаците обедняват безпрецедентно - 1
Снимка: Shutterstock

Реалните доходи в Русия са намалели с 0,2 на сто през 2018 г. - доходите на населението в страната се свиват вече пета година поред, пише "Ведомости", като се позовава на официалната статистика.

Според финансовия аналитик Кирил Тремасов това е безпрецедентно продължителен спад на доходите в най-новата история на Русия, какъвто не е имало дори през 90-те. Ускоряващата се инфлация, растящите данъци и строгата бюджетна политика почти не оставят съмнения, че през 2019 г. доходите ще продължат да се топят, прогнозира той.

Икономистът Светлана Мисихина очаква през 2019 г. заплатите в Русия да растат доста по-бавно, отколкото миналата година и да нараснат едва с 1,5 процента.

Избирателният цикъл в Русия приключи и заетите в бюджетния сектор не бива да очакват ускорено вдигане на заплатите, коментира колежката й Наталия Орлова.

Проблеми има и с други видове доходи на населението - пенсиите и социалните плащания все още не са стигнали нивата от 2016 г., а доходите от предприемачество намаляват, пише "Ведомости", цитиран от Би Би Си.

"Сам по себе си политическият курс на режима (в Русия) поначало бе изцяло приемлив за хората, неприемлив е само резултатът - растящата бедност. Тъкмо тя политизира хората, кара ги да преразгледат одобрителното си отношение към действията на властите", разсъждава политологът Абас Галямов.

Поради страх от протести властите са принудени да дават все повече пълномощия на силовите структури. Това влошава още повече инвестиционния климат и съдейства за по-нататъшна деградация на икономиката. Което на свой ред води към нова фаза в понижаването на жизненото равнище и разрастване на протестните нагласи, смята експертът. "Изход от тази задънена улица не се очертава", констатира той.

Основният риск е, че гражданите постепенно осъзнават едно противоречие: те усещат, че държавата е силна, но и друго - че властта е неспособна да повляе на текущите икономически тенденции, отбелязва наблюдателят Михаил Виноградов.

В редакционен коментар на същата тема "Ведомости" нарича "два важни резултата" от равносметката за 2018 г. продължителния спад на доходите в Русия и намаляването на населението, регистрирано за пръв път от 10 години насам.

"Проблемът е, че става дума за тенденция, за стабилен коловоз, в който жителите на Русия, ако не стане нещо изключително, предстои да живеят в близките години", пише всекидневникът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 cornholio

    112 96 Отговор
    Сега ще се изсипят купища русофилистици да реват, че всъщност в расия тече мед и масло по улиците.. да се чуди човек защо хората бягат към прогнилия запад и никога на изток :)

    Коментиран от #10, #22, #203, #210

  • 2 Ууууууу

    134 49 Отговор
    А щот пък българите са цъфнали и вързали!

    Коментиран от #33, #115, #221

  • 3 Киро

    119 16 Отговор
    Също като тука богатите стават по-богати, бедните по-бедни.

    Коментиран от #12

  • 4 Синан

    119 68 Отговор
    България е със светлинни години назад от Русия - Турция и мн. др, но не й прави на България впечатление, че е най - бедната и корумпирана държава в Европа, пак гледате другите.

    Коментиран от #9, #213, #223

  • 5 историята предупреждава

    87 49 Отговор
    Ако ЕС продължава да налага санкции срещу Русия под натиска на САЩ, това ще продължи да се отразява зле най-вече върху руския народ. Не прекалявайте с търпението на руснака, той се обединява и става изключително опасен, когато е най-притиснат в ъгъла

    Коментиран от #38

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Borislav Popov

    98 33 Отговор
    Доходите намалели с 0,2 на сто ?!! А при нас за 2018 колко ? 3,5 но сто !!!!!! А за тази година се очаква същото !
  • 8 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

    71 25 Отговор
    А ние цъфтим и връзваме!

    Коментиран от #215

  • 9 Киро

    67 21 Отговор

    До коментар #4 от "Синан":

    А ти куче на исляма, като не харесва в България, защо стоиш тук и се унижаваш да работиш за българи?

    Коментиран от #23

  • 10 Емил

    31 23 Отговор

    До коментар #1 от "cornholio":

    Нещо се бавят! Явно очакват указания от Москва! Вероятно причина е братската помощ към венецуелския народ от 30 милярда!

    Коментиран от #29

  • 11 Meganoob BG

    59 15 Отговор
    Изкарвате ги сякаш са единствените, той 80% от населението на Земята обеднява, за сметка на 20% от населението които държат почти всички пари за да се чувстват по-добре.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Роги

    51 12 Отговор
    Стига сте ревали на чужд гроб,по добре пишете ние колко обедняваме.
  • 14 PIPI

    33 11 Отговор
    насиакаде е така капитализам
    бедния става по беден
  • 15 Маркиз дьо Отзад

    12 4 Отговор
    Айдеее, под тази статия кръв ще се лее!
  • 16 Димитър

    53 15 Отговор
    Даааааа, 0,2% обедняване е адски много! Живи да оплачеш руснаците! Аааааа, у нас за такова нещо и дума не може да става. Ние работим с цели проценти и по възможност двуцифрени.
  • 17 Факт

    26 4 Отговор
    За 2 копейки толкова писане?
  • 18 русофилска подлога

    24 27 Отговор
    Свалете им и минималната заплата на примитивните ,защото 253лв. им е много ! Вдигнете им още и пенсионната възраст !

    Коментиран от #27

  • 19 ужасно обедняване

    40 16 Отговор
    какво да кажем ние, при 50% реална инфлация за 1 година (хляб, мляко, яйца, сирене...) увеличението на заплатите, където го има, е не повече от 5%,
  • 20 ****

    42 9 Отговор
    А ние в БГ.страшно много забогатяваме,особенно след нова година с нови цени за ток,вода,и храни,ние с това ли можем да се похвалим пред руснаците?
  • 21 Путин ВВ

    24 25 Отговор
    За сметка на това всички руснаци ще заминат в православния рай при една война! Заслужава си лишенията!
  • 22 vaffla XX

    11 16 Отговор

    До коментар #1 от "cornholio":

    bez napu pyckuNute cTaBaT no-da6Nu. XeM no-xybaBu, xeM GladNu za xpaNa u sex.
  • 23 БОНЧО БОНБОНЧО

    29 12 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    Млъкни Ва кипинар такоф, виж реалността, бъди обективен малко.
    Всеки може да живее където си иска, това е личен избор и нее твой проблем.
    Роботи и критикувай но да градиш родината си , а не да си дебил и олигофрен и хамелеон глуппако .
    Не мълчи за разграбването и разграждането на родината ни че скоро наистина освен теб няма да остане никой тук.
    Тук наистина става много трудно за живеене и съществуване .
    Трябва да си кьорав или глух да не забелязваш нещата

    Коментиран от #30

  • 24 someone

    41 15 Отговор
    това е стар трик на Запада с надежда ,че в икономическа хватка руснаците ще тръгнат срещу Путин и ще си разбият държавата отново да стане слаба като 90-те на Елцин. Но това са само едни болни фантазии, за разлика от нас за руснаците държавата да е силна е над всичко.
  • 25 русская сволочь

    31 32 Отговор
    Руската кочина най-голямата кочина

    Коментиран от #28, #40

  • 26 Пешо

    33 25 Отговор
    Всички русофилистици запяха мантрата „а тука как е” драги товарищи, темата е за там. А ако сте толкова любопитни, у нас минималната заплата е два пъти по-висока от в Русия. Същото е и с пенсиите.

    Коментиран от #208

  • 27 Borislav Popov

    33 20 Отговор

    До коментар #18 от "русофилска подлога":

    18.10.2018 . Hoминaлнaтa cpeднa зaплaтa в Pycи зa пoлyгoдиeтo e билa 42 521 pyбли....курс долар - рубла 28 яну 2019 ...65 рубли за долар . Или 655 долара на месец !!!....................Цени на комунални услуги (месечно) в Русия.............
    Basic (ток, Парно, вода, отпадъци) за 85m 2 апартамент 175 бг лева ............................Цени на горивата в Русия 28,01,2019.......... Бензин A95 (л)- 1,19 лв. .... Дизел (л) - 1,20 лв. ...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ....

    35 6 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    Къде намесваш Венецуела които имат 66 самолета от които 19 бр. F-16, 23 бр. СУ-30МК 24 бр. Китайски и 12 батареи С-300 и още 33 хеликоптери и т.н. Когато чета коментарите на на експерти от най, бедната държава в ЕС която не може да си позволи ѝ самолети втора ръка .... Затова сте на този хал защото единствено което можете е да гледате в чуждо канче и да решавате чужди проблеми, собствените не можете!
  • 30 Реалист

    33 35 Отговор

    До коментар #23 от "БОНЧО БОНБОНЧО":

    Не пиши глупости - БЪЛГАРИТЕ нямаме намерение НИКЪДЕ да ходим. Строим и си подобряваме живота - вярно, с малки стъпки, но основната причина е промитите кратуни на русофилските подлоги. Вече официално сме много по-добре от рашките и пуйките. Да си чул БЪЛГАРИН де е забегнал в рашка или пуйкистан? Обратното е по-вероятно - по Черноморието е пълно с рускинчета дето искат да се женят. А ония дето отидоха на екскурзия 86 година още си стискат БЪЛГАРСКИТЕ ПАСПОРТИ. Що бе??? Нали тука било зле? Зле, ама там още по-зле... Много си е добре даже в България. Свободата да ходиш където поискаш БЕЗ ВИЗА, да работиш където поискаш в ЕВРОПА, да си споделяш свободно политическите пристрастия... Това кога беше възможно бе - при социализЪма ли? Арееее, който не му харесва да се измита при вожда шаломович/путкин...

    Коментиран от #32, #41, #66, #205

  • 31 Бай Хой

    25 20 Отговор
    Ако ще да мрът руските говеда, всяка държава си заслужава управлението!
  • 32 Borislav Popov

    27 20 Отговор

    До коментар #30 от "Реалист":

    Така си подобряваме живота , че 2015 година достигнахме покупателната способност от 1989 година . Трябваше ли 26 години да загубим за да се върнем в началот ??!!!

    Коментиран от #49

  • 33 куку руку ку

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ууууууу":

    Нали, гледат за сламката в окото на брата си, а гредата в своето не виждат...
  • 34 соросоиден трол

    29 26 Отговор
    Всички руски гъзолизци, които пишете коментари от изгрев до залез, защо не стегнете багажите и не се изнесете към процъфтяващата Раша, а седи тук и обяснявате всъщност в България положението колко по-зле е в сравнение с нещата, описани в тая статия? Заблудени неандерталци.. Когато ви затворят устите по някоя тема веднага отклонявате в друга, нали? Хайде докажете се сега, мишки, колкото сте много с минусчетата, които помпате по цял ден. :)

    Коментиран от #36, #199, #200

  • 35 50 цента в рубли

    23 11 Отговор
    В Русия много харесват американския рапър 50 сент,само дето в Русия му викат 35 рубли.

    Коментиран от #204

  • 36 Borislav Popov

    22 18 Отговор

    До коментар #34 от "соросоиден трол":

    А ти що не бягаш към обора ? Ама май не ви пускат там - колкото и задници да им лижете ?!!!

    Коментиран от #48, #88

  • 37 50 цента в рубли

    19 14 Отговор
    Руските клошари кога са имали пари ,че да се стигне до там да обеднеят ???

    Коментиран от #43

  • 38 Руснака да го духа

    21 21 Отговор

    До коментар #5 от "историята предупреждава":

    ТЕЯ копеленца нищо им няма те са викнали да живеят под страшен натиск и нас ни свикнаха и още неможем да се оправим и да казваме и искаме повече на едно дълбоко психологическо ниво ние сме подтиснати да не се изявяваме и да си подтискаме желанията под предлог да не сме лигави да стискаме на болка .Това е специално образование от Русия с цел да се пести и да не създава неприятности обикновенния човек на "големите вождове " епа да го духат големите вождове .

    Коментиран от #44, #46, #50

  • 39 Лупи

    29 13 Отговор
    Разбира се на роба от обора все Русия му е в устата. Това, че тук сме обеднели в пъти след влизане в ЕС за сметка на ограничен кръг от хора няма никакъв проблем нали? За нормален човек в България заплатите преди влизане в ЕС бяха около 800 лв с над два пъти по-ниски цени за някой продукти, а тока и водата бяха с над 50% по-евтини, природния газ също беше по-евтин. След влзиане в ЕС заплатите са около 1000 лв и то в последните 2 години!!!, а цените двойни и повече. Преди тока зимата беше максимум около 150 лв, сега е 250 лв..., а заплатата съща или с до 20% по-голяма т.е. реално не сме обеднели с 0,2% а с 200 % от как сме в ЕС. Говоря за трудещия се обикновен човек в България, не говоря за гастърбайтерите и слугите на крадливата върхушка. Напишете статия за това с точните проценти и цени ако може. Русия не я мислете тя няма проблеми с изчезването, както България.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ....

    19 16 Отговор

    До коментар #30 от "Реалист":

    С какво ще ги удивиш Руснаците, с полирания си мозък ли? Само за общ работник ставаш затова и бягате на запад!

    Коментиран от #60

  • 42 нервен

    18 21 Отговор
    Нещата са ясни ... Русия днес върви по стъпките на Съветския съюз или с други думи към банкрут !!! армията и технологиите който искат да подържат и развиват са извън възможностите на икономиката им ..иначе че са дебели глави спор няма
  • 43 El comandante

    14 12 Отговор

    До коментар #37 от "50 цента в рубли":

    ебалник гербаФ Пунта Кана написите първо са на Руски и след това на английски!!!Ама ти никога няма да имаш пари да излезеш от вашето село камо ли да идеш на Карибите!!!ХеХеХе.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Borislav Popov

    25 9 Отговор

    До коментар #38 от "Руснака да го духа":

    "Теорията на месаря " -България е била 200 години под Византийско робство и 500 години под Турско . От двама братя който е бил по буен и бунтарски настроен - главата на дръвника . Оставали са по страхливите , подлите , продажните !!! Съответно те са предали гените си на потомството . За това и сега сме на тоя хал. Не се чудете защо Българинът търпи всичко и не се бунтува !

    Коментиран от #56

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Реалист

    28 16 Отговор

    До коментар #32 от "Borislav Popov":

    Не ми пиши глупости партизанче - 89 дето имаше постоянен дефицит ли си имал покупателна способност бе трол? Едни дънки да исках да си купя трябваше да сменям долари щото ги продаваха само в Корекома. Това Кореком знаеш ли го какво е? А цитрусови плодове виждахме за Нова Година и за рожденния ден на "ВОЖДА". За коли и жилища да не говорим... Айде като лъжете да не си мислите че доматите ги рупаме с колците и сме забравили какви бяха партийните секретари и каква им беше задачата... Смешник!

    Коментиран от #58

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 русофилска подлога

    20 17 Отговор

    До коментар #48 от "гост":

    Единствените ненормалници които ходят в русия са мюсюлмански отрепки които бягат от война и такива които са отритнати от запада.Демек втора ръка хора и съответно отиват в русия където и самото население са втора ръка хора.Расия прилича на Бангладеш и Бурунди в едно ,естествено ,че никой не би отишъл там.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 РЗС

    26 13 Отговор
    Задължителни коментари на русофил: - Ако статията говори зле за русия: - бе ние нас не си гледаме, гледаме другите! Ако статията говори добре за русия - Слава русий, велика сила! Ако статията говори зле за България: сащ са виновни, подкупват политиците, искат да ни завземат! Ако статията говори добре за България: - Добре, че са братята руснаци да ни помагат! Ако статията говори неутрално за сащ и русия - слава русий, велика сила, сащ са кравари!

    Коментиран от #57

  • 55 Нещо си противоречиш

    14 9 Отговор

    До коментар #44 от "Borislav Popov":

    500 години сме оцеляли защото сме били борбени, а пък изведнъж след освобождението се появява някаква робска психика, че даже и остава....нещо мисленето е ахилесовата ви пета

    Коментиран от #139

  • 56 Реалист

    20 13 Отговор

    До коментар #46 от "Borislav Popov":

    Забравил си 45те години тъпкане на народа както и турците не са го тъпкали. Червената клика от партизани разбойници избива цялата интелигенция и духовенство които не им играят по свирката. А сега първи се редят в църквата за да си правят пиар. Не сме ви забравили и няма да ви забравим нито ще ви простим. Никога по-вече комунист/социалист на власт. Черве(Й)ните изчадия при путкин и там да се правят на отворени. Ама там има ГУЛАГ...

    Коментиран от #63, #185

  • 57 Реалист

    12 9 Отговор

    До коментар #54 от "РЗС":

    Браво! Много добре си им резюмирал опорните точки на подлогите на путкин.
  • 58 Borislav Popov

    14 7 Отговор

    До коментар #49 от "Реалист":

    Ами за това има статистика бе неграмотен ! Вземи прочети малко - стига си бърка в носа ! 10,08,2015г.. в.24часа ... заплатата достигна покупателната способност от 1989 година !! ...Чети бе умник !!

    Коментиран от #68, #214

  • 59 Преди освобождението

    4 6 Отговор

    До коментар #47 от "Borislav Popov":

    Дядо ти Асан ли се е казвал? Носил ли е фес?

    Коментиран от #77

  • 60 Реалист

    3 3 Отговор

    До коментар #41 от "....":

    Ако получаваше моята заплата едва ли щеше да го напишеш това...
  • 61 Само питам

    18 6 Отговор

    До коментар #53 от "Borislav Popov":

    А на вас руските подлоги Вофка що не ви маха визите за кочината? нали сте му пета колона и всеки ден му лижете задника?

    Коментиран от #65, #71, #72

  • 62 русофилска подлога

    19 12 Отговор

    До коментар #53 от "Borislav Popov":

    Русойде ,в русия има около 20 хиляди българи ,а в САЩ има около 500 хиляди българи ,а може и да са повече.Защо така се получава и никой не иска да стъпва в руския "рай" бе дееба ? А защо руснаците бягат в САЩ ,а не обратното ? Защото това са два свята ,САЩ е богатия ,развития и красивия.Расия е бедния ,мизерния и недоразвития.Това и на теб ти е ясно ,ама нали трябва да стискаш ,заради копейките в края на деня от БСП.

    Коментиран от #67, #142

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Анти седераст

    13 10 Отговор
    Хората, които подкрепят този некадърен неандерталец в Кремъл са не по-малко седерасти, от тези които ибрикчийстват към Джордж Сорос за коричка хамбургер.
    Милиционерщина на куб.
  • 65 русофилска подлога

    22 8 Отговор

    До коментар #61 от "Само питам":

    Руския народ не е лош.Може би само пиян.Русофилите обаче подтикват българите към омраза към русия ,а самите руснаците дори се срамуват от русофилите и е съвсем нормално русофилите да не се допускат до русия !

    Коментиран от #69

  • 66 Много е хубаво тук

    6 9 Отговор

    До коментар #30 от "Реалист":

    Кажи го на 3те млн българи напуснали българия

    Коментиран от #195

  • 67 Borislav Popov

    10 12 Отговор

    До коментар #62 от "русофилска подлога":

    Ами върви и ти бе отворко ! Ще станете 500 001 с тебе ! Я си помисли - кой е истинския Българин ? Който отиде да лиже задниците на краварите или който остана тук ? Тия дето са там - вече не са Българи ! Нито ще се върнат тук - нито децата им !
  • 68 Реалист

    19 7 Отговор

    До коментар #58 от "Borislav Popov":

    Умник... Хубаво прочети какво съм ти написал - ти думичката ДЕФИЦИТ или НЯМА РАЗБРА ЛИ Я? Кое не ти е ясно - в държавата имаше ТОТАЛЕН ПОСТОЯНЕН ДЕФИЦИТ. Нямаше даже мляко на прах за новородените бе ....амбриаж! Имаш хартиени левчета и за да си купиш нещо ТЪРСИШ ВРЪЗКИ ИЛИ ПОЗНАТИ. За да го купиш под щанда, ако имаш късмет. Имаше трудови злополуки със стотици хора за които СЕ МЪЛЧЕШЕ... Говореше се под сурдинка колко са измрели... За Чернобил и скопяването на едно цяло младо поколение което сега трябва да ражда искаш ли да си говорим? Дебилите са в тая партия на партизани щото си мислят че сме ги забравили. А трябваше като в Румъния - на стената всички активни борци и родата им. И после почваме на чисто.

    Коментиран от #70

  • 69 Borislav Popov

    7 13 Отговор

    До коментар #65 от "русофилска подлога":

    То и краварите не са лоши - само тия дето ги управляват. Нищо че са вечно дрогирани и с чаша уиски в ръка ! Лошото е че всеки ден се трепят като говеда . Без значение дали деца или възрастни !

    Коментиран от #76

  • 70 Borislav Popov

    9 11 Отговор

    До коментар #68 от "Реалист":

    Имаше дефицит - ама от 1990 година нататък ! Ама демократичен дефицит ! Даже и бензин нямаше на бензиностанциите !

    Коментиран от #95

  • 71 Borislav Popov

    4 7 Отговор

    До коментар #61 от "Само питам":

    Че ти пък от къде знаеш че не са ги махнали ?
  • 72 El comandante

    9 11 Отговор

    До коментар #61 от "Само питам":

    говньо гербаФ руските визи за нас са реципрочни на българските за тях!!!!!!твоите шлякани кревари идаат тукБЕЗ визи!!!Защо на сороските гъзолизци ви искат визи за фащ.ХаХаХа????

    Коментиран от #74, #75, #81, #82

  • 73 Дориан

    7 8 Отговор
    0,2/100% ли е същественото обедняване? И за какво намаляване на населението говорим, като за 10 години населението нарасна с над 10 години. Нещо май бъркате с Германистан. В Германистан ценност са парите и материалното, затова и никой не се интересува от семейство. Там си имат и трети пол. Затова пък демографията е отвратителна и цялата паплач чужденци едвам стабилизират икономиката на страната, че иначе кой ще изхранва старите шваби. Младите там са заети с важни въпроси - избират си един от многобройните полове, разсъждават кой наркотик да бъде легализиран, приканват повече иностранци.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Маестро

    5 4 Отговор

    До коментар #72 от "El comandante":

    Много си прав, само такива които са изключително наведени и без самоуважение и достойнство биха се съгласили на подобен статус относно визите.
  • 76 русофилска подлога

    15 5 Отговор

    До коментар #69 от "Borislav Popov":

    Американците викаш се трепят всеки ден ,а странно как обаче в руската кочина всяка година има двойно повече убийства от колкото в САЩ и то при положение ,че са с двойно по-малко население.Интересно а ? И жалкото е ,че ватниците се трепят с камъни и всякакви други подръчни материяли ,защото нали са си примитивни откъм развитие ,а и пари за оръжия откъде ?! То държавата няма пари за оръжия ,камо ли народа й.

    Коментиран от #78, #79

  • 77 Borislav Popov

    9 10 Отговор

    До коментар #59 от "Преди освобождението":

    За разлика от тебе аз си знам родословието шест поколение назад. На сватбата на пра пра дядо ми - руски офицер му подарява сабя ! А за твоя не знам в коя дупка се е крил !!!

    Коментиран от #90

  • 78 Borislav Popov

    5 9 Отговор

    До коментар #76 от "русофилска подлога":

    Ами дай статистиката да я видим ? Дай да прочетем къде го пише това ? Щото аз мога да ти дам други факти !!!
  • 79 Borislav Popov

    6 10 Отговор

    До коментар #76 от "русофилска подлога":

    2018г . Само за първите пет месеца на тази година полицаи в САЩ са застреляли 385 души, пише "Вашингтон пост", цитиран от БГНЕС. "Средно са загивали по двама души на ден. Тези данни превишават с два пъти официалната статистика на смъртните случаи, свързани с употребата на огнестрелно оръжие от полицейски служители в същия период на последното десетилетие", посочва изданието.
  • 80 Реалист

    20 8 Отговор

    До коментар #63 от "Borislav Popov":

    Ей, не ми се прави на глупав - я сравни 89 година Гърция и България бе... И това при положение че Гърция е дала много повече жертви от България във 2СВ. За 45 години в Гърция хората бяха С КЪЩИ НЕ С ПАНЕЛКИ. Имаха коли В МАГАЗИНА, ВЕДНАГА а не чакаха по 10-12 години. За лихвоточки нещо чувал ли си? Знаеш ли че държавата прибираше вноски от хората срещу ОБЕЩАНИЕ ЧЕ МОЖЕ И ДА ТИ ДАДЕ жилище, НО НЕ ДАДЕ... В Гърция думата ДЕФИЦИТ не я знаеха а в България живеехме в ПОСТОЯНЕН ДЕФИЦИТ. Крадяха се чистачките на колите ЗАЩОТО НЯМАШЕ ОТ КЪДЕ ДА СИ ГИ КУПИШ... Като пишеш глупости вярваш ли си? Щото ако си вярваш си от ВЯРВАЩИТЕ В СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ ПОД РЪКОВОДСТВО НА ПАРТИЯТА И ДРУГАРЯ ТОДОР ЖИВКОВ. Тея лозунги ще ни ги припомниш ли когато ни обясняваш как е било. На нас дето сме го изпитали на гърба си... Построихме промишлени мастодонти които е...ха мамата на природата ни и ни загробиха с дългове към "братушките" (дето ни прибраха златния резерв и архива). Ако бяха читави тези заводи още щяха да продават... Ама даже и читавите ги раздадохте на "наши" хора като Банев, Ветко, Гергов и ги фалирахте. ЗАЩОТО НЕ СТЕ НАУЧЕНИ ДА РАБОТИТЕ А ДА КРАДЕТЕ. В гена ви е - партизани, апаши... Башибозук червен

    Коментиран от #83, #86

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Реалист

    8 3 Отговор

    До коментар #72 от "El comandante":

    За да не могат боклуци като теб да отидат и да замърсят. Искат си страната чиста хората от червени боклуци.

    Коментиран от #110

  • 83 Borislav Popov

    13 11 Отговор

    До коментар #80 от "Реалист":

    Ами я сравни дълговете на България и Гърция ?!! Ако и тук налеем 500 милиарда без да ги връщаме - представяш ли си как ще бъде -а??!!!! Намерил си и ти база за сравнения !!!!

    Коментиран от #85

  • 84 gost

    8 5 Отговор
    За това всички искат да емигрират в Русия, с тия големи заплати от хиляди рубли, няма и тоалетна хартия да си взимат.
  • 85 Ами любимата ти Русия

    11 4 Отговор

    До коментар #83 от "Borislav Popov":

    Да налее, защо не налива, а само граби?

    Коментиран от #89

  • 86 Borislav Popov

    6 11 Отговор

    До коментар #80 от "Реалист":

    А я питай граничари които са служили на гръцката граница преди 1981
    година. Преди да се налеят заемите в Гърция .Те да ти кажат как е !!!

    Коментиран от #165

  • 87 нибиру

    3 7 Отговор
    0.2 % голям процент ....ха...ха
  • 88 соросоиден трол

    16 4 Отговор

    До коментар #36 от "Borislav Popov":

    Ето отново смени темата. Кой въобще ти говори за "обора" в момента? И в "обора" гъмжи от имигрирали руснаци. Русия е сред челните позиции на държавте с най-много кандидатури за Зелена карта на глава от населението. Нормално е нас и още няколко бивши соц републики да не ни пускат все още без визи. Само като погледнеш по форумите, ми то гъмжи от русофилска паплач. За какво са им такива хора там? Аз съм сигурен, че половината дето пишете тук тайно се надявате на една екскурзия до САЩ. Разликата между мен и теб е, че аз нямам нищо против Русия, безразлична ми е, а за Америка също ми е все тая. Бих отишъл, ако имам възможност. Само русофили като теб не са ми приятни, но то и самите руснаци не ви харесват.

    Коментиран от #91

  • 89 Borislav Popov

    7 12 Отговор

    До коментар #85 от "Ами любимата ти Русия":

    А ти как мислиш - с какво се построиха хилядите заводи и фабрики в България ?!! Които и до сега продължават да продават ? Това което е построено по онова време - сега не могат само го боядиса !!!!

    Коментиран от #92

  • 90 Тогава защо твърдиш

    10 5 Отговор

    До коментар #77 от "Borislav Popov":

    Че без руснаците сме щели да носим фесове и да се казваме Асан? Нещо мисленето не ти е силната страна...

    Коментиран от #93

  • 91 Borislav Popov

    3 11 Отговор

    До коментар #88 от "соросоиден трол":

    А ти за какво иска да си говорим бе отворен ? За шев и кройки ? Едно и също ли ще дъвчим цял ден ? Да не съм на разпит нещо ? Много станахте полицаите .

    Коментиран от #97, #101

  • 92 Построиха се с труда на народа

    10 3 Отговор

    До коментар #89 от "Borislav Popov":

    Да не си мислиш, че руснаците ги построиха?

    Коментиран от #96

  • 93 Borislav Popov

    9 12 Отговор

    До коментар #90 от "Тогава защо твърдиш":

    Що бе - кой те освободи ? Франция , Англия ,Германия ? Никой от тях не си мръдна пръста. Напротив - гледаха да ни натикат пак обратно в Турция.

    Коментиран от #103, #108

  • 94 И. П. Павлов

    11 6 Отговор
    И. П. Павлов в речта си при награждаването му с Нобелова награда казва буквално следното: “Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите."
    Наблюденията на нобелиста важат в пълна сила и днес.
  • 95 Реалист

    17 4 Отговор

    До коментар #70 от "Borislav Popov":

    Не ми говори глупости - роден съм доста преди 89та и много добре знам как беше. Една магистрала дето строихте 45 години я построихте само до рожденното място на "вожда", до село Правец ииииии ... до там. Добре ви беше на гърба на обикновенните хора дето ги ограбвахте с "уравниловка" - " от всеки му според способностите - на всеки му според потребностите" - това лозунгче чувал ли си го? Ами вие партизаните все бяхте с потребности и без възможности... Ако нормалния човек трябваше да чака по 10-15 години за жилище, на вас ви се даваше веднага, без ред. Ако в магазините нямаше нищо, вашите бяха заредени с вносни хранителни стоки и СЪС ПЕРДЕТА ДА НЕ СЕ ВИЖДА КАК ПЛЮСКАТЕ. За вносните нерадиоактивни салатки и марули внесени специално за "вождовете" след Чернобил няма ли да ни обясниш кой е виновен... Не сме ви забравили червени отрепки, само сме ви забавили... Един по един първо ще си отидат тея дето ви пълнят касичката и се почва от най-малките. А след това ще дойде ред и на тея дето дърпат конците. Гответе се - знаете си бъдещето.

    Коментиран от #102, #112

  • 96 Borislav Popov

    5 13 Отговор

    До коментар #92 от "Построиха се с труда на народа":

    Всичко е построено с тяхна помощ. И АЕЦ- а и Тецовете и Вецовете и язовирите и много от заводите ! Ти кой мислиш че ги е строил. Франсета и германци ?

    Коментиран от #114

  • 97 соросоиден трол

    10 2 Отговор

    До коментар #91 от "Borislav Popov":

    Нешо параноята те гони май.. нищо не искам от теб, само ти изтъквам фактите. По-добре замълчи, ще минеш за по-умен.
  • 98 коментарче

    15 2 Отговор
    Moже ли да си толкова нагъл ?

    Drugs > Opiates use in Russia 1.64%
    Ranked 1st. 3 times more than United States
    Русия е най-наркоманската нация в света.
    Откъм тежки престъпления
    Violent crime > Intentional homicide rate in Russia
    Ranked 21st. 3 times more than United States
    Убийства на 100 милиона души
    Violent crime > Murder rate per million people
    Ranked 30th. 2 times more than United States
    С тая пропаганда и лъжи докъде си мислиш ,че ще стигнеш клоун червен ??
  • 99 Българин

    17 3 Отговор
    Русофилията е израз на национален комплекс за малоценност, старателно култивиран и подхранван от руснаците и от петата им колона. Никъде по света няма такова явление, като организираната русофилия, чието кредо е:" лизането на руски задници е върховна проява на патриотизъм.
  • 100 Психиатър

    17 4 Отговор
    Русофилите са хора, които практически не познават обекта на своето обожание. Ако имаха реална представа за действителното, изчистено от емоции и митология състояние на Владимир Путин, руското общество и за руската история, те никога не биха изпадали в такова умопомрачително идолопоклонничество.

    Коментиран от #109

  • 101 Реалист

    8 2 Отговор

    До коментар #91 от "Borislav Popov":

    Що бе - ти за нелегален ли се изживяваш... Просто си обменяме мнения по една хубава новина. Ти да не си нелегален като тато навремето - бил се криел ама само той знаел че се криел.

    Коментиран от #104

  • 102 Borislav Popov

    6 13 Отговор

    До коментар #95 от "Реалист":

    Аз също съм роден преди 1989 година и също знам как е било. Една карта за море 55 лева за възрастен 25 лева за дете . За двама възрастни и две деца - 160 лева и 20 дена на море !!! Всичко тава с една заплата !!!......Лекарства на дете до 8 години- безплатно ., а до 14 години 50% !!!!

    Коментиран от #106, #111, #202, #218

  • 103 Да бе, те само нас освободиха

    9 3 Отговор

    До коментар #93 от "Borislav Popov":

    Е, почакаха едни 5 века докато решат
  • 104 Borislav Popov

    2 8 Отговор

    До коментар #101 от "Реалист":

    И къде видя в коментара ми думата нелегален ?

    Коментиран от #124

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Ееейййй, мечтаеш си пак

    13 4 Отговор

    До коментар #102 от "Borislav Popov":

    Руснаците да дойдат и да те наградят със сабя както прапрадядо ти. Ами хващай шумата, все някъде са останали мандри за обиране и се надявай...
  • 107 Култура ми Янко

    9 3 Отговор
    Време е за Венецуела 2 Подко и Мъдурко ще се крият в Сев. Корея
  • 108 Българин

    11 3 Отговор

    До коментар #93 от "Borislav Popov":

    САЩ два пъти спасява Франция от Германия, като загиват стотици хиляди американци. Т.е. десетки пъти повече отколкото войници на руската империя за "двойното “освобождение” на България. И въпреки това Франция води абсолютно независима от САЩ политика, няма паметник на американски президенти пред техния парламент, няма 50 метров паметник на Американската армия освободителка от признателния френски народ в центъра на Париж, няма френско национално движение "Американофили", и лизането на американски задници не е вменявано като знак на благодарност към САЩ и задължение во веки веков на всеки французин.

    Коментиран от #117, #119

  • 109 Borislav Popov

    7 10 Отговор

    До коментар #100 от "Психиатър":

    Една почтена англичанка, Мерсия Макдермот, влюбила се в България, във Васил Левски, в Димитър Благоев и дълбоко навлязла във фактологията на национално-освободителното ни движение, вече десетилетия наред, независимо от преклонната си възраст, на висок глас твърди:"Когато разбрах, какво Англия и другите велики сили са сторили на един достоен и беззащитен народ,българския, аз поисках да разкажа пред света какви страдания са ви причинили!". И го направи блестящо!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #116

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Сега нямаш ли пари да идеш на море

    13 4 Отговор

    До коментар #102 от "Borislav Popov":

    Ясно защо е тази носталгия по соца. Никой не ти е виновен, че си разчитал само на партийната си принадлежност.

    Коментиран от #190

  • 112 ivan

    12 5 Отговор

    До коментар #95 от "Реалист":

    Точно с руските остаряли технологии и производства- енергоемки и изискващи доста ресурс, който нямаме,ни загробиха, а чернобилската авария е най- голямия геноцит на БКП, спрямо собствения си народ, най-малко заради това трябваше всичката соц върхушка да увисне на бесило, а то кво стана бай Тошо герой, а другарчетата му бизнесмени.
  • 113 неразбиращ но видял

    19 3 Отговор
    Вие комунистите нищо не сте построили.Построихме ги ние с парите от ЛЕНИНСКИТЕ СЪБОТНИЦИ от марките,които си купувахме на заплата,трудови войски и бригадите на студенти и ученици.С парите от така наречената АНГАРИЯ на държавата.С парите от ЕРГЕНСКИЯ ДАНЪК.Вие комунистите само висяхте по кабинети и партийни среши.И НДК ли вие ПОСТРОИХТЕ или БУЗЛУДЖА. Пак ние,ангария с уж доброволен труд

    Коментиран от #125

  • 114 Реалист

    9 7 Отговор

    До коментар #96 от "Borislav Popov":

    Отново елементарни разсъждения - мислиш ли че ако бяхме поканили французи или американци да ни направят електроцентралите хората щяха да откажат? Не, нямаше да откажат и щяха да са много по технологични от боклуците дето ги проектираха руснаците по откраднати проекти. Винаги когато нещо читаво ставаше в България - твоите боклуци ни дърпаха спирачката. За Булгар-рено чувал ли си? За фирма за международен транспорт и банка ТЕКСИМ? Ако французите ни бяха направили АЕЦа сигурно още щяхме да го използваме и със 6те реактора. А на нас ни набутваха технологичните боклуци на орките.

    Коментиран от #121

  • 115 Преброяване на бесните язовци

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ууууууу":

    Ти огромная и могучая с малка България ли ще я сравняваш?
  • 116 Димитър Благоев

    15 5 Отговор

    До коментар #109 от "Borislav Popov":

    Димитър Благоев:



    „Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“ ( „Принос към историята на социализма в България“, София, 1976 г.)
  • 117 Borislav Popov

    4 11 Отговор

    До коментар #108 от "Българин":

    Колко викаш кравари са загинали за освобождението на Франция ???..............Военният мемориал Уаза-Ена в северна Франция е издигнат в чест на 6 012 войници от САЩ, загинали във Втората световна война.

    Коментиран от #120, #122, #219

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Borislav Popov

    2 9 Отговор

    До коментар #108 от "Българин":

    Но това живописно място пази една от най-тъмните страници от историята на американската армия — участък «E», разположен около четирите основни зони в гробището, където са погребани над 90 войници, екзекутирани от правителството за изнасилване на деца и за убийството на жени при освобождаването на Европа от нацизма.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #126

  • 120 А колко руснака са загинали

    14 3 Отговор

    До коментар #117 от "Borislav Popov":

    За освобождението на България? Внимавай какво ще излъжеш защо знам бройката?

    Коментиран от #123, #130

  • 121 Borislav Popov

    6 11 Отговор

    До коментар #114 от "Реалист":

    Щяха да ги построят - да ! Ама щяха да искат пари ! Що не извикаш сега кравари или германци да ти построят къщата ????

    Коментиран от #127

  • 122 Българин

    16 5 Отговор

    До коментар #117 от "Borislav Popov":

    Повече отколкото руснаци са загинали за освобождението на България. А ти отново лъжеш руска подлого. Цитираният от теб мемориал не е единствения на американските войници във Франция. А 6603 американци са загинали само в денят на десанта в Нормандия. но ти си руски трол, и лъжите са ти втора природа. Никога не си казал дори една истина, постоянно лъжеш и дезинформираш.
  • 123 Borislav Popov

    5 10 Отговор

    До коментар #120 от "А колко руснака са загинали":

    Да не си ги броил ? Върви в костницата и ги брой кокал по кокал !!!

    Коментиран от #129

  • 124 Реалист

    10 2 Отговор

    До коментар #104 от "Borislav Popov":

    Ами щом споменаваш цитирам "Много станахте полицаите", сигурно се имаш вече за репресиран от останалите които не са съгласни с мнението ти... То така си беше и преди 89 де - единственно партията-закрилница можеше да казва кое е вярно и кое не... Ама "Умре Марко..." че и вашата се свърши...
  • 125 Borislav Popov

    6 12 Отговор

    До коментар #113 от "неразбиращ но видял":

    Какво си построил пък ти бе отворко ? Като ти чете човек коментара остава с убеждението че си работил пред Магурата !! Колко Ленински съботника имаше ? Два за цяла година . И то предимно за почистването на районите пред жилищните блокове !!!!!!
  • 126 Руските свине в Европа

    15 4 Отговор

    До коментар #119 от "Borislav Popov":

    Щом говорим за изнасилвания да споменем и руските свине.
    Из спомените на Леонид Рабичев: „Февруари 1945 г. Източна Прусия…Пресичаме улицата. Влизаме в следващата къща. Три големи стаи, две мъртви жени и три мъртви момичета, полите на всички са обърнати над главите им, а между краката им с дъното навън стърчат празни винени бутилки. Вървя покрай стената на къщата, стигам до втора врата, коридор, пак врата и две свързани стаи. На всеки креват, а те са общо три лежат мъртви жени с разчекнати крака и навряни между тях бутилки…

    Добре, да предположим, че са изнасилили всичките, после са ги застреляли. Възглавниците са подгизнали от кръв. Но откъде това садистко желание — да ги намушкат с бутилка? И това е нашата пехота, това са наши танкисти, селски и градски момчета, всички те имат у дома семейства, майки, сестри…

    Коментиран от #134

  • 127 Реалист

    12 3 Отговор

    До коментар #121 от "Borislav Popov":

    Ами построена е с германски топлоизолации и "френски прозорци" и НЯМА НИЩО СЪЗДАДЕНО ОТ УШАНКИ В НЕЯ. Защо ли?
  • 128 Руските свине в Европа

    12 4 Отговор
    .......Из спомените на Леонид Рабичев: „Февруари 1945 г.Източна Прусия........Мога да разбера, да убиеш в бой – ако ти не убиеш, ще убият теб. След първото убийство едни ги втриса, друг повръща. После се свиква. Но това тук е някаква ужасна садистка игра, било е нещо като съревнование: кой ще натика повече бутилки, и същото продължава във всяка от следващите къщи. Не, не, не сме ние армейските свързочници. Били са пехотинци, танкисти, минохвъргачи. Онези, които първи са влезли в селото.

    Заповядвам да се преместят петте трупа от предните стаи в по-задните, натрупваме ги една върху друга на пода. Разполагаме се да нощуваме в предните стаи…“..

    Коментиран от #141

  • 129 Няма нужда да броя

    13 2 Отговор

    До коментар #123 от "Borislav Popov":

    Има доклад на руският червен кръст за жертвите от руско-турската война от 1876г. Като изтъкнат русофил трябва да са ти известни тези факти. Е, малко няма да ти паднат на пропагандата....
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Руските свине в Европа

    14 2 Отговор
    ...Из спомените на Леонид Рабичев: „Февруари 1945 г.Източна Прусия..„Застигаме цивилното население, бягащо от напуснатите от германската армия източнопруски градове Голдап и Инстербург. На каруци, на коли, пеш, старци, жени, деца, големи патриархални семейства бавно пъплят на Запад, задръстват всички пътища и магистрали.

    Нашите танкисти, пехотинци, артилеристи, свързочници са ги изтласкали от шосето, преобърнали са в канавките натоварените им каруци с покъщина, с вързопи, куфари, прогонили са настрана старците и децата и в целия този хаос от хора, коне и коли, забравили за дълг, срам и чест, не мислещи за отстъпващите без бой германски подразделения, с хиляди са връхлетели жените и момичетата.

    Жени, майки и техните дъщери са нахвърляни една до друга вляво и вдясно по протежение на цялото шосе, и всяка от тях е обградена от кикотеща се тълпа мъжаги със спуснати гащи.

    Коментиран от #136

  • 132 Руските свине в Европа

    16 3 Отговор
    ....Из спомените на Леонид Рабичев: „Февруари 1945 г.Източна Прусия...Облени в кръв, губещи съзнание ги отмъкват настрани, децата, които се хвърлят на помощ на майките си ги разстрелват на място. Кикот, квичящо хилене, смях, викове, стенания. А командирите на тези войници, майори, полковници стоят на шосето, едни се подсмиват, други даже дирижират, насочват — играят ролята на регулировчици. Явен е стремежът всичките им войници да се включат, да не остане никой, който да не е поучаствал. Този адски смъртоносен групов секс няма нищо общо с мъст над проклетите окупатори.

    Това е вакханалия на всепозволеността, на безнаказаността, тук цари обезличеността и жестоката логика на обезумялата тълпа. Потресен седя в кабината на камиона, моят шофьор Демидов припва да се нареди и той на опашка, а на мен пред очите ми е Картаген на Флобер. Сега разбирам, че войната съвсем няма да оправдае всичко.

    Коментиран от #188

  • 133 Българин

    16 6 Отговор
    100 години болшевико-чекистки експерименти са превърнали руската нация в тълпа мразеща свободата и демокрацията и боготворяща всеки негодник добрал се до властта в Кремъл. В момента този негодник е Путин, руснаците обичат да ги лъже, че са народ с историческа мисия, че са велики и как са обкръжени от врагове, които не искат те да им позволят да спасяват света за пореден път.
  • 134 Borislav Popov

    3 13 Отговор

    До коментар #126 от "Руските свине в Европа":

    Губернаторът на Окинава: Американските войници редовно изнасилват японки.....Губернаторът на японската префектура Окинава, Такеши Онага, заяви, че се надява администрацията на новия президент на САЩ Доналд Тръмп да изтегли американските войски от Япония...........................................Стават по около 500 до 1000 случая на изнасилвания и наранявания”.

    Коментиран от #137, #220

  • 135 Брой ти

    3 3 Отговор

    До коментар #130 от "А колко хуя е отнесла майка ти???":

    Явно те бива в броенето :)

    Коментиран от #140, #143

  • 136 Borislav Popov

    3 13 Отговор

    До коментар #131 от "Руските свине в Европа":

    Spiegel: Американски войници през 1945 г. са изнасилили 190 000 германки Изданието цитира нова книга, в която са събрани данни от църковните архиви................................След скандала в иракския затвор Абу Гариб и други военни престъпления, мнозина военни историци започнаха да гледат все по-критично на поведението на американските военни преди края на Втората световна война и началния следвоенен период.....................................Проведените през последните години изследвания хвърлят светлина върху инциденти с участието на американски войници. Става дума за ограбване на черкви, разстрел на италиански граждани, убийство на немски военнопленници, а така също изнасилване на жени при навлизане на територията на Франция.
  • 137 В Америка бият негрите

    10 3 Отговор

    До коментар #134 от "Borislav Popov":

    Малко така стана твоята...типично ватнишка реакция
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Доктор Охболи

    2 5 Отговор

    До коментар #55 от "Нещо си противоречиш":

    Айде тогава ми кажи кой "борбен" народ е произвел следната поговорка:"Преклонената главица остра сабя не сече".

    Коментиран от #144

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Borislav Popov

    2 9 Отговор

    До коментар #128 от "Руските свине в Европа":

    Няколко американски войници от 101 военно-въздушна дивизия изнасилили 14-годишно иракско момиче, след което я убили заедно с цялото й семейство. Друг войник е помогнал за прикриване на престъплението. Днес един от убийците, Стивън Грийн, който на 7 май 2009 г. получи доживотна присъда за това престъпление излежава присъдата си в затворническа килия.............................................. журналиста Ернесто Сиенфуегос от изданието "La Voz de Aztlan", публикувани снимки на CBS News, показващи отвратително сексуално насилие и изтезания на иракски затворници в известния затвор Абу Гариб, по-известен като "Кутията на Пандора".

    Коментиран от #145

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Руският народ

    9 3 Отговор

    До коментар #139 от "Доктор Охболи":

    Това е руска поговорка. Използвали са я крепостните.

    Коментиран от #149

  • 145 Руските свине в Европа

    10 2 Отговор

    До коментар #141 от "Borislav Popov":

    Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 година, относно поведението на Червената армия в България.

    “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни червено-армейски военнослужещи:

    1. Произволно се вземат от местното население, работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти, и без съответното оформяне, на иззетия добитък и хранителни продукти;
    2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства, и смазочни масла и материали. Това води до проваляне на есенната сеитба.
    3. Някои военнослужещи в пияно състояние влизат нощем по домовете на хората в градовете и селата с цел грабеж, а и в някои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така например в село Дивдядово, Шуменска околия тогава, а сега Шуменска област. Наред с другите хора, е и убит, и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голям смут сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”.
  • 146 Ама ти явно на твоята си

    7 2 Отговор

    До коментар #140 от "El comandante":

    Се научил как се брои щом даваш съвети. Чудно ми е само като ти гледам акъла как ги броиш когато са над 10? Едва ли можеш до повече...

    Коментиран от #155

  • 147 Психиатър

    11 3 Отговор
    Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.
  • 148 СССР

    13 4 Отговор
    Дрогари и дрогарки това и долна западна инсинуация ! Нашият велик вожд дрогаря Путкин бди над нас и се грижи да имаме копейки ! На мултиките виждам че имаме много нови супер космически оръжия така че е нормално дрогаря Путкин да не дава пари за пенсии ! Дрогари аз вярвам че дрогаря Путкин скоро ще ни направи и нас милиардери в рубли както първия му приятел дрогаря Мъдуро направи във Венецуела !
  • 149 Доктор Охболи

    2 5 Отговор

    До коментар #144 от "Руският народ":

    Тъй ли? Я ми я кажи как звучи на руски?

    Коментиран от #163, #167

  • 150 Бай хой

    4 8 Отговор
    Ужас обедняли с 0,2% за година. А в милата ни европейска родина само хляба се поскъпна с 20% за два три месеца.
  • 151 Доктор Охболи

    2 9 Отговор
    1. Преклонена главица, сабя не я сече

    Най-големият български шедьовър, обобщил в едно изречение цялата ни народопсихология. Ниско самочувствие, робска нагласа, угодничество, поглед надолу към обувките, мълчание и преклонение - ето ни в целия ни блясък. Мъдростта на 500-те години робство, вкарана в действие и по-дълготрайна от всичко друго. В добавка може да прибавим и не по-малко опасното "Да би мирно седяло, не би чудо видяло!" Народният мъдрец е казал: Стой си, където си, и мирувай. Несправедливостта не е твоя работа. Бунтът е за ненормалници. Бъди наведен и мълчи. Нещата колкото и да са зле, ще се разминат. А ако после съвсем се влошат, нищо, още повече ще наведем главица. Няма сабя, която да може да достигне толкова ниско, колкото нашият врат. А, и да не забравяш - срещу ръжен не се рита! Изобщо!

    Коментиран от #153, #154, #156, #157, #162, #166, #173

  • 152 Захари Стоянов

    14 5 Отговор
    Захари Стоянов за Русия

    “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”
  • 153 Достоевски

    14 4 Отговор

    До коментар #151 от "Доктор Охболи":

    Достоевски за руснаците

    "Народ, който блуждае по Европа и търси какво още може да разруши и унищожи само заради развлечението” .
  • 154 Пушкин

    13 3 Отговор

    До коментар #151 от "Доктор Охболи":

    Пушкин за руския народ :


    "Народ безразличен към най-малкия дълг, към най-малката справедливост, към най-малката истина, народ, който не признава човешкото достойнство, не признава като цяло нито свободния човек, нито свободната мисъл”.

    Коментиран от #171

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Булгаков

    15 3 Отговор

    До коментар #151 от "Доктор Охболи":

    Михаил Булгаков за руския народ

    : „Не сме народ, а скотове, наглеци, дива орда от душегубци и злодеи”.

    Коментиран от #158

  • 157 А. П. Чехов

    14 3 Отговор

    До коментар #151 от "Доктор Охболи":

    А. П. Чехов


    Пиянството, неграмотността, тъпoтaтa и ограничеността на руснака изостанал от Европа с двеста години, връзващ и до днес не съвсем уверено гащите си, за пореден път показва, че с него не трябва да се дружи, защото той разглежда дружбата като слабост.

    Коментиран от #159

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Доктор Охболи

    1 10 Отговор

    До коментар #157 от "А. П. Чехов":

    хахаха, заготовките се пускат веднага под различни никове...опорките са много важно нещо...ама да кажеш къде и по какъв повод са казани - няма, нали?

    Коментиран от #161

  • 160 мразещ фащ

    5 10 Отговор
    Цяла Европа казва че България е наи бедната държава ама ние гледаме в чуждото канче егати "фактите"
  • 161 Иван Шмельов

    14 4 Отговор

    До коментар #159 от "Доктор Охболи":

    Иван Шмельов за руския народ : „Народ, който ненавижда свободата, обожава робството, обича веригите на своите ръце и нозе, мръсен физически и морално...е готов във всеки момент да гнети всичко и навсякъде”.

    Коментиран от #178

  • 162 Българин

    12 4 Отговор

    До коментар #151 от "Доктор Охболи":

    Русофил = национален предател = българофоб

    Коментиран от #168

  • 163 Не говоря руски

    5 2 Отговор

    До коментар #149 от "Доктор Охболи":

    Можеш да си провериш и сам.
  • 164 богат пенсионер

    5 6 Отговор
    а бе ква е тая работа там обедняват пък тука става все по трудно заради увеличените цени аз не го разбирам
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Историк

    13 5 Отговор

    До коментар #151 от "Доктор Охболи":

    Характерна черта на мръсната руска подлога е, че изпитва перверзното удоволствие да унизи и очерни българския народ и да то представи в по-низша позиция спрямо руския.

    Коментиран от #175

  • 167 Заповядай

    7 2 Отговор

    До коментар #149 от "Доктор Охболи":

    повинную голову не рубят

    Коментиран от #170, #196

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Точно това правиш ти

    2 1 Отговор

    До коментар #155 от "El comandante":

    Е и така не каза как броиш над 10...

    Коментиран от #172

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Borislav Popov

    6 6 Отговор

    До коментар #154 от "Пушкин":

    Ейбрахам Линкълн - няма американска нация. Само една сбирщина от роби , индианци и конекрадци.
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Преведени руски поговорки

    3 2 Отговор

    До коментар #151 от "Доктор Охболи":

    Сега ли ще използваме за опорки?
  • 174 Borislav Popov

    5 6 Отговор

    До коментар #165 от "Реалист":

    Когато нашите са обработвали граничната полоса с техника - гърците са ползвали животинска тяга и каруци . И само са цъкали с език.

    Коментиран от #198

  • 175 Borislav Popov

    5 9 Отговор

    До коментар #166 от "Историк":

    Соросоидът е коварен, мръсен, подъл. Външно соросоидът е с изцъклени, алчни очи, с лека лицемерна усмивка

    Коментиран от #177, #180

  • 176 А леля ми

    7 1 Отговор

    До коментар #172 от "El comandante":

    Вуйна ми баба ми учинайка ми къде ги забрави? Написал си с цифри 12,11,13 и т.н, но едва ли ти стига пилешкият мозък да ги напишеш вербално. Я провери какво ли пък е това....хахахаха...мисир

    Коментиран от #181

  • 177 Историк

    8 4 Отговор

    До коментар #175 от "Borislav Popov":

    Кои са соросоидите бе путлераст? Баш русофилите днес са били соросоиди-Сидеров и Александър Симов! Значи соросоида е русофил!

    Коментиран от #182

  • 178 Borislav Popov

    4 10 Отговор

    До коментар #161 от "Иван Шмельов":

    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някъде по света се извършва несправедливост." ...Шарл де Гол
  • 179 Пуяк, Гугъл го превежда за секунди

    4 3 Отговор

    До коментар #170 от "El comandante":

    Не съди по себе си. Не всички си изкарваме парите с тролене и броене на това какво изпада от гъзвете на женската ти рода.

    Коментиран от #183

  • 180 Психиатър

    9 5 Отговор

    До коментар #175 от "Borislav Popov":

    Русофила е индивид , който доброволно е пожертвал своя интелект в името на сляпата и безусловна вяра в една лъжлива, изкуствена басня. И той е готов, подобно на религиозните фанатици, да я защитава с цената на безумни престъпления, включително и срещу родината си. Ето затова русофилията не само е болест – тя е и извънредно опасна, защото  обслужва чужди сили, които откровено вредят на българските интереси.

    Коментиран от #184

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Borislav Popov

    2 5 Отговор

    До коментар #177 от "Историк":

    То се видя кой получи парички от дедо сорос.
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Borislav Popov

    5 8 Отговор

    До коментар #180 от "Психиатър":

    Соросоидът обикаля обществени места за да слухти, да разпространява лъжи и да очерня руската култура. За да го приемат на сериозно, соросоидът лъже, че дядо му или баба му били руски белогвардейци.
  • 185 msc

    5 3 Отговор

    До коментар #56 от "Реалист":

    Абе вие докога мислите да я карате с това - след девети е избивана само и единствено интелегенцията!БЪЛГАРСКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ Е ИЗБИТА МАСОВО ПРЕЗ БЕЗУМНИТЕ ВОЙНИ ДО 1918,Врочем странно защо пропускате белия терор от 25 година или Гео Милев и не само той е някаква незначителна фигура според вас?А иначе през онези времена до първата световна,целият народ се стича да участва в нещо, което по начало е обречено - да воюва с цял свят реално тогава. В тази война не ни вкарват омразните ви комуняги ,а едни други юнаци , по точно Фединанд, Васил Радославов(помилван след кървавия преврат 23-та, при който е убит Стамболийски - един голям българин искащ България да се въстанови и да се накажат виновниците за националната катастрофа) ,убит по зверски начин и това е само начабото на белия терор ..... ама след това имало червен Ами така е .Имало е и той е бил също толкава ужасен -НАСИЛИЕТО е винаги ужасно!!!Винаги е било така при хората: око за око - зъб за зъб .Та вземе и спрете с тези ПЛОСКИ залитания само в едната посока ,че това до добро няма да доведе а отново ще ни тласне там където вече и без това почти вече сме....
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Лоши новини

    7 3 Отговор
    Това е мн. лошо да обединят руснаците
    После има два варианта
    1. Свалят Путин
    2. Взимат си своето с ВОЙНА
    Като гледам върви към второто и никак няма да и хареса на Европа

    Коментиран от #226

  • 188 Borislav Popov

    4 9 Отговор

    До коментар #132 от "Руските свине в Европа":

    американски военен, който удари дете в центъра на Сливен, няма да бъдат повдигани обвинения. Причината е, в скандалния чл. 10 от договора на България със САЩ за базите. Според него България се съгласява да отстъпи от основното си право да упражнява юрисдикция върху членове на US силите, извършили престъпления на наша територия.................................................
    Инцидентът е станал на 24 април в центъра на града. Група военни от полигона, които имали свободен ден от учението, което се провежда на американската база, се разхождали, разговаряли по между си, когато в района между сградата на общината и Пето училище били заговорени от деца, чули английска реч. По време на разговора единият от военните, видимо пиян, поискал от едното от хлапетата мобилния му телефон. Опитал се да проведе разговор, не успял да се справи с менюто на GSM-а и децата му се присмели. Това ядосало военния и той ударил шамар на едно от децата.

    Коментиран от #191

  • 189 Наблюдател

    8 5 Отговор
    По-отвратителни, мерзки и долни индивиди от руснаците са единствено техните слуги и лакеи!

    Коментиран от #192

  • 190 Borislav Popov

    2 7 Отговор

    До коментар #111 от "Сега нямаш ли пари да идеш на море":

    Ти колко дена стоиш на морето ? Сам или семейно ? Един ? Два ? Три ? Ай стига се прави на чичко паричко.
  • 191 Руските свине в Армения

    8 4 Отговор

    До коментар #188 от "Borislav Popov":

    Публикувано във факти.бг: 11 януари 2015 година
    В град Гюмри в северната част на Армения шестима души от едно и също семейство бяха застреляни, а за престъплението е заподозрян военнослужещ от разположената наблизо руска военна база, съобщи NEWS.am.
    Убийството е извършено тази сутрин. Двамата съпрузи, дъщеря им, синът им, снахата и 2-годишният внук са били застреляни с автомат АК-74, съобщи „Интерфакс“, позовавайки се на данни от Следствения комитет на Армения.

    На местопрестъплението са открити автомат, гилзи и военни обувки, от вътрешната страна на които било изписано името на заподозрения. Оцеляло е само 6-месечно бебе, което е хоспитализирано в крайно тежко състояние.

    Ашот Кургинян - директор на Австрийската болница в Гюмри - втория по големина град в страната, е заявил, че бебето е с прободни и порезни рани в областта на гръдния кош. То било открито близо до тялото на майката. Вероятно убиецът е решил, че и то е мъртво, пише Armenia Today. Всички останали били застреляни в главата.

    Убиецът Валерий Пермяков самоволно напуснал военната база и в момента го издирват. Мотивът за убийството засега не е известен.
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Животновъд

    9 5 Отговор
    Ваксинирам русофили срещу бяс, свинска чума и шведски Грипен. За пенсионери безплатно!

    Коментиран от #194

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Статистика

    8 3 Отговор

    До коментар #66 от "Много е хубаво тук":

    Не са напуснали България 3 милиона, а около 2 милиона души, от 1990 до сега. Обаче през 1990 турците в България бяха 1.6 милиона души а общо в България имаше 9 милиона души. При преброяването през 2011г турците са 0.6 милиона души при 7 милиона население. Това означава че от двата милиона души които са напуснали България, най малко половината са турци. Също и много цигани се изнесоха от тук При българите е по - разпространена вътрешната миграция, основно към София.
  • 196 Доктор Охболи

    1 2 Отговор

    До коментар #167 от "Заповядай":

    Гугъля ти я преведе? "Повинную голову меч не сечет" се е отнасяло до князете или болярите, които са се противили на царя. Трябвало е да отидат и преклонят коляно и глава пред него, за да ги помилва.
    Българската поговорка обаче значи друго, и то е, Преклонената главица остра сабя не сече, но влачи хомота.
  • 197 харесва им

    4 1 Отговор
    Жужко богатей народа обеднява
  • 198 Реалист

    4 3 Отговор

    До коментар #174 от "Borislav Popov":

    Мноооого елементарно, много... Агенция "ЕЖК - Една Жена Казала". Нещо за стандарт на живот, за дефицит, за свободи да ми кажеш? Или на една застава дошъл един грък с магаре и ти ми правиш генерални изводи за напредъка и свободите. Алооооооо, вече сме 21 век и има информция навсякъде. Земи да четеш а не да ми разправяш "Приказки за граничаря"... Много ли ти е трудно?
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Гаро

    0 1 Отговор
    Бойлук.
  • 202 Рашка с чашка

    7 2 Отговор

    До коментар #102 от "Borislav Popov":

    160 лева за море в почивна станция, без да се брои външната консумация и без да се бори пътят,това за 4-членно семейство. А заплата 120 лева на месец! Цялата година събраха хората за пустото море.

    Коментиран от #209

  • 203 Кобилафзе

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "cornholio":

    А защо ли не мога да го намеря този вестник? Вие пробвайте ли?
  • 204 Истината

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "50 цента в рубли":

    А в Япония му казват 50 йени. Това прави ли японците бедни?
  • 205 Мммм

    3 4 Отговор

    До коментар #30 от "Реалист":

    От всичките простотии нереални където си написал,най-реалното е за руснаците по морето,но те там си купиха парцели и си построиха хотели за тях си и въобще не се интересуват от нас. Що се отнася до рускините,да харесва им тук,защото е топло и евтино,като комбинация море,пясък и евтина храна и почивка за 20-на дни. А ти, сине майчин плямпаш глупост след глупост кога ще отидеш на почивка ей тъй на за 20 дни, дори в Бг. А, и комънизъма,отдавна го няма дори в Русия,ама то от полиран мозък знания няма как да се получат.

    Коментиран от #207

  • 206 сиганин

    0 2 Отговор
    вай, вай, вай. амджик падишах йок акбар.
  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Ники

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Пешо":

    До Пешо и другите рОсофоВи:

    Само Русия е производител на петрол и там бензинът е жълти стотинки
    Икономиката там е различна от евровата.

    Коментиран от #212

  • 209 Borislav Popov

    3 2 Отговор

    До коментар #202 от "Рашка с чашка":

    Каква заплата от 160 лева те гони и тебе . Това беше щата на чистачките . Аз под 350 лева не съм падал. Отделно на всеки 3 месеца - премии ! Ти ако си работил като полски пазач някъде и си спал на сянка - друг въпрос !

    Коментиран от #227

  • 210 Димитърд

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "cornholio":

    Само в Германия има около 2 милиона руснаци. Путин и режима му също правят бизнес и далавери със запада. Всичките богати руснаци си държат парите в западните банки, децата им учат на запад. Само дето Кремъл иска ние българите да отидем при тях в Евразия. Нашите социалисти комунисти същото правят като руските олигарси и другите богати руснаци, а нас българите искат да ни набутат в Евразия за да ни спуснат желязна завеса. Прост и неинформиран народ лесно се манипулира и още по лесно се управлява
  • 211 Kcaniba

    1 0 Отговор
    Какво става с природните ресурси на наща велика кочина? Те са неизчерпаеми, па ние обедняваме!
  • 212 Димитърд

    5 0 Отговор

    До коментар #208 от "Ники":

    Недей да лъжеш като дърта циганка. Знаеш ли колко струва един литър бензин в Русия. Просто лъжата ти е много глупава. За жълти стотинки можеш да си купиш в Русия един използван презерватив. Не лъжи като не знаеш истината. Животът в любимата ти Русия особено в големите градове е по скъп дори от България. Миналата заплата в България е по голяма от тази в Русия. Като ти хареса Русия заминавай за нея, но не се връщай, за да цапаш с присъствието си държавата ни.
  • 213 Димитърд

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Синан":

    Ти нормален ли си. По тъпо изричения писано от българин не бях чел. Би ли написал само един пример, тоест факт, че Чебурашките са на светлинни години от България. Русия е най корумпираната и вредна държава в света. Тя пречи на човечеството да живее един нормален живот.

    Коментиран от #224

  • 214 Я стига

    5 0 Отговор

    До коментар #58 от "Borislav Popov":

    Който черпи факти от "24часа", все такива ги разправя. Покупателна способност на какво? Помним ги грозотиите на соца, как носехме обувките на подметки и кърпехме дънките с кожа , че други не се знае кога и как ще си купим, защото да имаш долари беше престъпление. Помня и как някои студентки се женеха за негри и араби, за да се махнат оттук. Ако наистина сте загрижени за демографията, не смейте да ни тласкат е към Евразия, че тогава жив човек няма да остане тук. Помислете колко души днес имат близки в САЩ и Западна Европа и ги пишете всичките бегали там!
  • 215 Баце

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Б.МЕТОДИЕВ. Б.":

    Тикви
  • 216 Франц Кафка

    3 0 Отговор
    Спокойно товарищи , това е само началото !
    Гледайте Венецуела , мислете за путинска Русия
  • 217 Франц Кафка

    3 1 Отговор
    А сега си представете , че сме в Евразия и Волен Сидеров президент , а Нинова министър председател и всеки ден си говорят с Путин и му изпращат молби за някоя и друга цистерна с петрол , а той всеки път вместо газ и петрол , защото пари няма , изпраща вагони с ушанки и ватници , за да не умрете от студ :)
  • 218 Я стига

    4 0 Отговор

    До коментар #102 от "Borislav Popov":

    Лъжа до лъжа, карти- само за връзкари, войскари, комунари и лизачи журналисти, комсомолци. Работил съм във ВУЗ и за 15 години веднъж сме били с карти на студентски лагер без вода и тоалетна към стаята. А за безплатните лекарства за деца е чиста лъжа, освен ако ти си бил от " правоимащите". То с пари нямаше, за Хуманна и Саностол с връзки и пируети...това в София, а за провинцията не вярвам да е било по добре. Изгледал съм две деца (р.1977 и 1987) и идеално помним. Проклети да сте дето лъжете и подвеждате младите, които не помнят!
    .
  • 219 И аз да кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #117 от "Borislav Popov":

    Във Франция се виждат американски и американо- френски военни гробища с хиляди погребани и без всякакви мемориали
  • 220 Глупостта лимит няма

    2 0 Отговор

    До коментар #134 от "Borislav Popov":

    Какъв Тръмп, какви американски войски, за кога става дума?
  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 чапай

    4 0 Отговор
    нормално за Руснаците глад и мизерия важното е пушки да има да плашат света
  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #213 от "Димитърд":

    Този е циганин, не е българин.
  • 225 Франц Кафка

    2 0 Отговор
    Клептокрацията на Путин , превърна Русия в икономическо джудже ..
    Вече от неговите феодали зависи благосъстоянието на хората , приближените им и подлизурковците живеят, останалите - кучета ги яли ..
    Инвестиции няма , а приходите от петрол отиват в силовите структури , да са лоялни на властта и на частни сметки в западни банки .
    Една малка по територия Япония , в сравнение с гигантска Русия , без нефт , полезни изкопаеми , е със сто години напред по социална политика спрямо своите граждани .
    За сравнение - японската авиакомпания ANA е поръчала самолети Boeing и Airbus на $4 милиарда .
    За тези пари японците могат да си купят 2 авиакомпании Аерофлот и ще им върнат S7 ресто .:))))
  • 226 И аз да кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #187 от "Лоши новини":

    И откъде ще си вземат своето? От олигарсите си ли? Никой друг нищо не им дължи. Знае се как замъкнаха от Европа, особено от Германия, но и от нас също, каквото можаха да докопат след ВСВ...та нещо не ми е ясно на кого се заканваш?
  • 227 Аз например

    1 0 Отговор

    До коментар #209 от "Borislav Popov":

    Даже имам имот на морето, но ходя за седмица ,защото предпочитам да ида и другаде. Например миналата година бях за по седмица в Испания и на о-в Сицилия -все неща, за които не можеше да се мечтае във вмирисания ви соц.
  • 228 Я стига

    1 0 Отговор
    Като архитект- проектант заплатата ми беше тъкмо 160лв. На чистачката не знам. Заплати над 300 лв имаше при военните или милиционерите , за върхушката и по националните обекти. Може да е имало в някои "по-така" производства, но не е била масова практика
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания