Last news in Fakti

30 Януари, 2019 13:33 2 846 11

Грипен кошмар на Балканите

  • епидемия-
  • грип

Румънските власти обявиха епидемия на национално ниво

Грипен кошмар на Балканите - 1

Румънската министърка на здравеопазването Сорина Пинтя обяви грипна епидемия на национално равнище в страната, предаде Аджерпрес.

"Можем да кажем, че на този етап вече сме имали трета последователна седмица на епидемична активност", каза тя и посочи, че този срок е изискваният, за да бъде обявена епидемия от грип на национално ниво.

По думите й случаите на грип следват нарастваща тенденция с висок интензитет. Тя изрази очакване, че и през следващия месец ще продължи засилената циркулация на грипен вирус.

Министърката уточни, че щамът на разпространявания грип е включен в противогрипните ваксини, прилагани в страната.

Над 40 заболели от грип са починали досега в Румъния, показват данни на Националния институт за обществено здраве.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    17 3 Отговор
    Продължавайте да пиете лекарства за щяло и нещяло! Фармацевтичните компании са си направики сметката - колкото повече, толкова повече!

    Коментиран от #4

  • 2 Цуки

    19 2 Отговор
    Грипен замени F16
  • 3 гост

    8 3 Отговор
    Даваш 100лв за лекарства и няма ефект. Навремето отиваш, бият ти инжекции 5 пъти и си готов и то без пари в болницата.

    Коментиран от #5

  • 4 гост

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Да. И като си представиш, че тия гадорий са изкуствено създадени и платени от фармацевтичните за да си продават парацетамолите, ваксините и антибиотиците и......
  • 5 Емил

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    А кофчега и той ли е безплатен?
  • 6 999

    9 3 Отговор
    Фармацията владее светът, и понеже на балканите има най много овце тук пада и най голямото /стрижене/. Нищо случайно просто бизнес. Повечко храни от големите вериги и повечко хапчета от аптеките. При Баба Пена на село Чибаовци грип няма. Що ли?
  • 7 Целите Балкани

    1 3 Отговор
    Да се затрият от грип🦇🦇🦇🦇🦇
  • 8 Джентълменът русофил

    11 0 Отговор
    Любопитно ми е, наистина ли вярвате, че в Силистра. Ловеч, Габрово и Перник няма грипна епидемия в действителност? Чудя се каква е целта на властите в тези области при положение, че не обявяват герипна епидемия? Какво се опитват да докажат и не осъзнават ли, че поставят учениците в опасност от заразяване, оставяйки ги в училищата?
  • 9 СПИРАЛА

    12 0 Отговор
    Най-голямата простотия е при обявена грипна епидемия да работят детските ясли и детските градини.Та тези малки деца са най-уязвими и още повече пускат болни или не до излекувани деца за да не отсъстват родителите от работа.Като се обяви епидемия да се затворят всички училища и детски заведения на цялата територия на страната,а не днес тук утре там.Вируса не е прасе да го затворите в кочина.

    Коментиран от #10

  • 10 Любопитек

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "СПИРАЛА":

    Простотия, не ами ..... На въпроса, защо не ги пускат в грипна ваканция., отговорът беше - ''Ами нашата я ползвахме преди Нова година.'' Е, ха, честито!
  • 11 Радев

    3 1 Отговор
    Като не искате самолети Грипен ето ви Грип
Новини по държави: