Last news in Fakti

30 Януари, 2019 16:18 1 496 0

Опозицията: Ципрас разделя Гърция

  • гърция-
  • опозиция-
  • алексис ципрас

Лидерът на опозицията нападна Алексис Ципрас

Опозицията: Ципрас разделя Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерът на опозицията в Гърция Кириакос Мицотакис обвини премиерът Алексис Ципрас в разделение на нацията, съобщи Катимерини.

Мицотакис нападна премиерът за негово изказване спрямо протестиращи, недоволни от споразумението с Македония. Ципрас ги определи като крайно десни популисти.

„През вчерашния ден Ципрас отново обиди гръцкия народ. Той не само ги определи като крайно десни привърженици, но и като група безмозъчни, които се противопоставят на споразумението с Македония. Той се държи изключително нахално и безотговорно пред чуждестранни лидери. Въпреки това не казва нищо за македонския премиер Зоран Заев, който продължава да нарича Скопие Македония. Гърците ще останат единни и ще дадат на Ципрас отговора, който заслужава“, заяви Мицотакис.

Според него премиерът разединява гърците. Голяма част от опозицията е недоволна от решението на правителството да ратифицира договора с Македония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: