Last news in Fakti

31 Януари, 2019 13:28 3 642 19

Кюрдите: Тръмп не изтегля войски от Сирия

  • нато-
  • сирия-
  • доналд тръмп-
  • кюрди

Бунтовниците опровергаха Анкара, че САЩ са поискали от тях да върнат въоръжението, което са получили като военна помощ

Кюрдите: Тръмп не изтегля войски от Сирия - 1

САЩ все още не са започнали да изтеглят войските си от Сирия, въпреки че от обявяването на това решение от президента Доналд Тръмп е изминал повече от месец.

Това съобщи в интервю за в. The Washington Post председателят на изпълнителния комитет на кюрдския Съвет за демократична Сирия - Илхам Ахмед.

Структурата е създадена от кюрди в Североизточна Сирия и е политическото крило на въоръжената коалиция на Силите на Демократичната Сирия.

Илхам Ахмед опроверга официална Анкара, че САЩ са искали от кюрдските милиции да върнат тежкото въоръжение, което са получили като военна помощ от Пентагона.

Кюрдите били решени да защитават своята свобода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    12 18 Отговор
    тоя народ доста понесе незнам защо не им дадът независимуст.

    Коментиран от #4

  • 2 Сарматиан

    17 16 Отговор
    Кюрдите са 40 милиона души и имат право на своя държава. Въпрос на време е това да се случи.

    Коментиран от #3, #5, #7

  • 3 Хасан

    22 2 Отговор

    До коментар #2 от "Сарматиан":

    А защо не дават независимост на каталонците???или на чеченците?

    Коментиран от #15

  • 4 Защото така

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Перър":

    Защото някой трябва да ги въоръжи затова. Ти не разбра ли какво прави САЩ??? Те взеха позитивите от борба с ИД сега искат да оставят горещият картоф на Франция, Англия и Австралия и да кажат ето ние защитаваме съюзниците си оставяме ги на сигурни хора:))). Няма как това да стане понеже тези държави не са онези колониални Франция ида пон Англия отпреди 100 години няма как есат тази тежест да охраняват 450 км зона това ще е самоубийство за тях и накрая САЩ ще излязат бели а Франция и Англия черни.
  • 5 40 милиона

    9 12 Отговор

    До коментар #2 от "Сарматиан":

    са само в Турция...сложи и тези в Ирак,Иран и Сирия и ще разбереш защо турците ги втриса само като чуят думата''кюрд''...проблема им е в различията ,които имат помежду си и невъзможността да се обединят около идеята за Свободен Кюрдистан...ламтеж за власт ,както винаги...иначе обединят ли се(което неминуемо все някога ще се случи) Турция ще остане в спомените само....

    Коментиран от #8

  • 6 Хасан

    17 6 Отговор
    Това са турци..не ги подценявай..не случайно са създали империя за 500г и са управлявали толкова много народи,религии,етноси ,племена

    Коментиран от #11

  • 7 Jorkqtq

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сарматиан":

    Който иска да им.даде земя няма.проблем но в случая според вас Турция и Иран и Сирия биха ли се съгласили с подобно нещо
  • 8 666666

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "40 милиона":

    Кюрдите в Турция са най много 20 милиона от които половината мислят като турци а ако си ходил в Иран тряцва да знаеш как ги ебат там

    Коментиран от #9

  • 9 40 милиона

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "666666":

    😂🤣😂🤣😂.......тия ги разправяй на шапката ми ...Кюрдите в Иран са малка част,основния проблем са разногласията между марионетката на Анкара-Барзай и неговия син и кюрдите от ПКК на Йоджалан...ако те се разберат помежду си кой го вади по-голям ,за Турция ( и не само)настават много трудни времена....

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ОСМАНОФ

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Дано този път да не допускат грешка както преди, сменяваш имената им и религията им туриш няколко сарайчета да ги контролира яко , и проблемът е решен за векове.
    Тук се прави така и върши работа до някъде с подкрепата на ДС .

    Коментиран от #12

  • 12 Пираня

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "ОСМАНОФ":

    Същото правят, но използват друг метод, понеже и арабите са мюсюлмани. Използват страхът от "Кръстоносците" това им е ключовата дума "КРЪСТОНОСЦИ", така създават джихадисти които да се борят срещу умерените и светски настроените хора. Светът за жалост е доказал многократно че религията е с по висш приоритет от националната идентичност. Една държава най-лесно може да я разделиш като я разделиш религиозно това правят срещу страхът от "Кръстоносците" създават джихадисти които се борят срещу Асад, кюрди, християни всичко което не приема шериата.
  • 13 стоян георгиев

    1 4 Отговор
    днес американсия сенатор джон кенеди внесе законопроект за защита на кюрдите,които почти сигурно ще бъде приет от сената на сащ.сащ искат широка коалиция в зоната за сигурност.предполагам ще поканят и българия и предполагам че ще приемем,особено ако приемат останалите европеиски страни.за сега това е само предложение ,но ще стартира кампания.англичаните и французите релно са го приели остава да се сългласят немците .
  • 14 турчин

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "40 милиона":

    Заедно с кюрдската държава идва ред и за държавата Румелия,като искаш за чуждо ще се премириш и със своето.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания