Last news in Fakti

1 Февруари, 2019 14:39 2 054 7

С мобилен телефон на велосипеда? Не и в Холандия

  • холандия-
  • велосипед-
  • мобилен телефон

Забраната ще бъде въведена на 1 юли с цел да бъде намален броят на злополуките с велосипедисти

С мобилен телефон на велосипеда? Не и в Холандия - 1

Холандия планира да забрани използването на мобилен телефон при каране на велосипед. Нарушителите ще бъдат глобявани с 95 евро, предаде ДПА, като се позова на министъра на правосъдието Фердинанд Граперхаус.

"Използването на мобилен телефон при каране на велосипед е опасно. Ще дадем на хората много ясно да разберат, че това е новата норма при трафика и ще правим строги проверки", каза холандският правосъден министър пред общественото радио.

Забраната ще бъде въведена на 1 юли с цел да бъде намален броят на злополуките с велосипедисти.

През 2017 г. 207 души са загинали в Холандия при пътнотранспортни произшествия с велосипеди. Според експерти използването на мобилен телефон е причина за една четвърт от тези злополуки, отбелязва ДПА.

В Холандия около 25 процента от колоездачите използват мобилен телефон - за да говорят, слушат музика или да четат. В страната употребата на мобилен телефон при шофиране на автомобил отдавна е забранена. Това провинение се наказва с глоба от 240 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NikNay

    2 1 Отговор
    В Австрия и Германия това го имам в ЗДП много отдавна и глобата е 50?%.
  • 2 Холендер ЕСТ

    5 4 Отговор
    По време на колоездене да се забранят въртенето на педалите, носенето на чанта или раница, яденето на сладолед и возенето върху велосипеда. Най-безопасно е велосипедът да се бута (особено по нанадолнище, но тогава пък трябва да е забранено и подтичването след него, което може да доведе до НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ травми).
  • 3 Guðmundsson

    3 2 Отговор
    То да караш коуеуо и да говориш по тел е пълна идиотщтина. Иначе пиян се кара коуеуото без проблем. Карал съм и на 4-5 литра бира.
  • 4 Ганю Ганев

    3 0 Отговор
    Един познат ми разправя, че в Белгия го глобили щот вървял пеша по велосипедна алея!

    Коментиран от #6

  • 5 Голям прос

    0 3 Отговор
    Ще ме хванат за пидания, с хендсфрий съм
  • 6 Галя

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ганю Ганев":

    Естествено,че ще го глобят. Няма работа на алеята за велосипедисти.
  • 7 Голям прос

    1 0 Отговор
    Исках да кажа писания, щото имам татус там, ама не уцелих.😁
Новини по държави: