Last news in Fakti

5 Февруари, 2019 15:00 1 843 2

Жена стои зад огнения ад в Париж

  • париж-
  • франция-
  • пожар-
  • жена-
  • полиция

Според полицията става въпрос за предумишлени действия

Жена стои зад огнения ад в Париж - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Арестувана е жителка на сградата, опожарена тази нощ в Париж. Разследването продължава и властите подозират, че трагедията се дължи на престъпни действия, заяви прокурорът на френската столица Реми Ейц, цитиран от АФП.

Впоследствие прокурорът допълни, че в миналото жената е имала проблеми от психиатрично естество. По данни на радио "Европа-1" става дума за 40-годишна жена, задържана 10 минути след пожара край сградата, докато се опитвала да подпали кола и контейнери за боклук. Източник на радиото заявил, че тя отдавна страда от психически заболявания. Според телевизия Бе Еф Ем жената е била пияна в момента на ареста.

Прокуратурата съобщи, че е започнала разследване за "подпалвачество, причинило смъртта на хора". Нови данни показват, че в пожара са загинали девет души, информира прокуратурата, цитирана от AP. Според различни източници има около 30 леко ранени.

"Париж тази сутрин е в траур" - "жертвите са ужасно много", написа в Туитър кметът на столицата Ан Идалго, пристигнала на местопроизшествието. Тя изрази съболезнования на пострадалите и близките на жертвите. Идалго увери, че на всички обитатели на сградата ще бъде осигурен временен подслон. Парижките пожарникари спасиха от огъня над 50 жители на опожарената сграда, изтъкна френският вътрешен министър Кристоф Кастанер. На мястото действаха над 250 огнеборци, съобщи той. Сред пострадалите има осем пожарникари, сочат данни на прокуратурата.

Жена стои зад огнения ад в Париж
Снимка: БГНЕС/ EPA

Жена стои зад огнения ад в Париж
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отегчен

    9 0 Отговор
    Напоследък само луди правят тези работи , иначе всичко е ОК .
  • 2 Браво

    9 0 Отговор
    Доста поучително! Шефката на българските луди, твърди, че трябва да се разкарват по улиците, понеже така се чувствали по добре!
Новини по държави: