11 Февруари, 2019 21:12 3 318 27

Шотландия ще е независима до 5 години

  • великобритания-
  • никола стърджън-
  • шотландия

Никола Стърджън иска страната в ЕС

Шотландия ще е независима до 5 години - 1
Снимка: Shutterstock

Шотландия ще бъде независима държава до 5 години. Това заяви първият министър на Шотландия Никола Стърджън, цитирана от Си Ен Ен.

Стърджън потвърди намерението си за нов референдум за независимост на Шотландия. Тя смята, че повечето шотландци биха подкрепили независимостта във втори референдум.

Планира се такъв да има до 5 години. Датата за такъв усилено се дебатира в Шотландската национална партия. В дебата участват и високопоставени политици.

Стърджън заяви, че при независимост, Шотландия ще подаде документи за членство в ЕС. Шотландците бяха едни от най-големите поддръжници на членството на Великобритания в ЕС.

Още след решението на референдум за излизането на Великобритания от ЕС, се обсъждат възможностите за независимост. Шотландия настоява за втори референдум за бъдещето на Великобритания в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Tervel bitcoin billioner

    6 19 Отговор
    Съмнявам се а вие ако мислите като мен фраснете по един лайк и после коментираите
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Каледония

    32 1 Отговор
    321 години станаха от 1707. Време е....
  • 5 чичо ви

    42 1 Отговор
    От тази новина ми стана ммнооого убаво. Мноого готино за англичаните, тези толкова приятни хора
  • 6 Джентълменът русофил

    28 4 Отговор
    Винаги съм се чудил, кое им е кралското на днешно време на британците, като изключим наименованията на някой от институциите им. Изчел съм доста стари английски романи и не откривам никаква прилика между "преди" и "сега". Да речем, че преди наостина е имало мъже на честта и дами от кралско или поне аристократично потекло. Към днешно време освен простолюдие, друго не се забеляязва поне с просто око. Даже някакви просяци одеве ми заприличаха точно на просяците от старите филми за Англия, косите им бяха на клечки чак, а по лицата си имаха кръв и рани. Каква импетия, какви пет лева - та в България хората са триста пъти по-суетни в облеклото си поне. Тук никой не държи на външният си вид с малки изключения, защото всичко тук опира до работа, работа и пак работа. Понякога човек няма време да си изпере униформата. По големи селяни от хората тук просто няма къде другаде да срещнете, освен англичаните в Слънчев Бряг. Вчеря се замислих, та тук по магазините няма дори хайвер от сьомга, всъщност няма никакъв хайвер, а в България можеш да откриеш във всеки един малък град.

    Коментиран от #15

  • 7 към1

    11 2 Отговор
    Тиквата пак се появи.

    Коментиран от #9, #12

  • 8 Джентълменът русофил

    31 10 Отговор
    И много ми е чудно, защо българина чак вече се разтреперва, като срещне англичанин в България, като че ли среща Господ и вече сте готови да им се поклоните до земята, а усмивките ви ще излезнат извън лицата. А всъщност те са живели доста по-ограничен и скотски живот от повечето от вас. Вие дори не познавате манталитета на тези хора и незнаете, че те самите не биха си мръднали и пръста за вас без да имат някаква изгода....и въпреки това им се мазните като роб на господаря си. Определено не разбирам тази нашенска черта
  • 9 Джентълменът русофил

    7 5 Отговор

    До коментар #7 от "към1":

    Е нека погледнем от забавната страна... на човека поне все му е весело.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Коментар 10

    5 1 Отговор
    Премахнат не ви ли харесва
  • 12 към 7

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "към1":

    Тиквата се казва Льольо
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Еее

    8 6 Отговор
    Питала ли е кралицата?
  • 15 Лорд МинчУ

    18 1 Отговор

    До коментар #6 от "Джентълменът русофил":

    Даже и принцесите им взеха да почерняват хаха Нещо и "синята" си кръв взеха да разреждат !
  • 16 Сандо

    13 1 Отговор
    Браво на джентълмена, а и не само на тях!
    Всеки който дойде тук, той трябва да се съобразява с нас, той да научи думи в речника. Това са нищо и никакви алкохолици, то и ние не сме цвете за мирисане, но поне когато са тук... Нека да е различно, стига поклони на този и онзи.
    Да бъдем добри, но и горди!
    Амин и света да го...

    Коментиран от #17

  • 17 Джентълменът русофил

    10 2 Отговор

    До коментар #16 от "Сандо":

    "и въпреки това им се мазните като роб на господаря си. Определено не разбирам тази нашенска черта". Всъщност я разбирам, защото и аз бях такъв подлезурко в отношението си към тях в началото. Ние българите сме си наивни души и изпитваме някакво страхопочитание, защото сме настроени от медиите, че западняците са повече от нас, че нали все ние трябва да стигаме американците, а не те нас. Но във всичко това няма никакъв смисъл, защото ако изключим материалните им блага и придобивки, и псевдо културата им на общуване, те са една кръгла нула в сравнение с богатата славянска и балканска душевност на българина. Даже и политоците ни не спират да им се кланят на заппадняците, незнайно защо. А западняка винаги, ще те използва, докато му се кланяш. Тук трябва друг подход: да се тропне по масата и да се каже: вфигаме минималната работна заплата на 1000 лева, вдигаме пенсиите двойно, децата ни ще изучават историята ни такава, каквато е била в действителност и не вие ше определяте външннополиточеските ни и търговски отношения с Русия или с която или да е друга страна." Иначе докато им се усмихвате и подмазвате нищо няма да се промени в България, а Юнкер и Меркел, ще ви мародерстват до последно. Така е на Запад - не си ли потърсиш сам правата си последната дупка на кавала и работодателят ти ще ти дава само нощни смени, ще те държи без работа и ще се гаври с теб по всевъзможни начини - изпитал съм го на собственият си гръб.

    Коментиран от #18, #24

  • 18 Обикновен Бг

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Джентълменът русофил":

    Браво, имало още стойностни хора. И пак браво за коментара ти. Лошото приятелю в случаят е че стойностните Бг стават все по малко а подмазвачите и подлогите се множът с геометрична прогресия. ПОЖЕЛАВАМ ТИ ОТ СЪРЦЕ ЗДРАВЕ И МНОГО ЩАСТИЕ.
  • 19 Обикновен Бг

    6 1 Отговор
    Аз съм БЪЛГАРИН и не ме интересуват англетата, интересува ме отношението на самите БЪЛГАРИ КЪМ СВОИТЕ СЪНАРОДИЦИ,но лошото тук е, че БЪЛГАРИН ПАТИ НАЙ-МНОГО ОТ ДРУГ БЪЛГАРИН.За мен орките никога не са били БЪЛГАРИ.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Санчо

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Джентълменът русофил":

    Правдата говориш. НО те си знаят историята. Бях на специализиран пожарникарски курс,обьрках думите война и вода(не се смейте,селяните от близки паланки не си разбираха наречията) и инструктора ми каза:" санчо,вече сме сьюзници в отан,а ти се готвиш за нов Доайрон. Вдянах впоследствие,щото сме за мир и забравяме. Забравихме дори бомбите детски играчки,но те не забравят(знаещите). А неуките просто са крьвожадни и ко не им се подмазваш налитат на бой.апропо до преди 100г. са бесели ДЕЦА за кражба на хляб,демонкратите
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: