Last news in Fakti

13 Февруари, 2019 16:17 1 919 6

Криза в Мадрид! Идват предсрочни избори

  • педро санчес-
  • испания-
  • каталуния

Испанският парламент не прие проектобюджета за 2019 година

Криза в Мадрид! Идват предсрочни избори - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Испанският парламент отхвърли проектобюджета на правителството за тази година, което засилва вероятността от предсрочни избори, предаде Reuters.

Източници от правителството и от Испанската социалистическа работническа партия на премиера Педро Санчес казаха още преди дни, че ако бюджетът не бъде подкрепен, вероятно ще се стигне до определяне на дата за предсрочни избори. Сред евентуалните дати се посочват 14 април и 28 април.

Социалистите имат по-малко от една четвърт от местата в парламента и се нуждаят от подкрепата на по-малките регионални партии, включително каталунските, за да прокарат бюджета.

Каталунските партии, които не са доволни от отказа на правителството да обмисли или обсъди - наред с останалите въпроси - референдум за независимост на тяхната област, гласуваха против, както и десноцентристите и консерваторите.

Общо 191 депутати не подкрепиха бюджета, 158 гласуваха "за", а един се въздържа.

Криза в Мадрид! Идват предсрочни избори

Политически източници уточниха, че не е ясно кога може да бъдат свикани предсрочни избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    8 5 Отговор
    Те и в България идват
  • 2 Еврею Шаломову

    5 4 Отговор
    Аз ще ги спечеля.
  • 3 ПЕНКО

    4 5 Отговор
    НИЕ БЪЛГАРИТЕ ,ВЕЧЕ,НЕ МОЖЕМ ДА СИ ПРЕДСТАВИМ ДА СМЕ "ПОДАНИЦИ" НА НЯКОЙ СИ КРАЛ ИЛИ ЦАР !!! ТЕЗИ ,КОИТО СИ РЪКОПЛЯСКАТ В ИСПАНСКИЯ МАДРИДСКИ " ПЛ.ЯМПАМЕНТ" СА ПРОИЗВОДНИ НА ГЕРМАНО-ФРЕНСКО-БРИТАНСКА НАМЕСА ЗА "ПОБЕДАТА НА ФРАНКО" ! ЖИВОТЪТ ПРОДЪЛЖАВА !!!
  • 4 Иван

    3 3 Отговор
    Тези с ПОДАРЕНИТЕ хАпартаменти хА ДА СЕ МАХАТ!!
    народни представители...да да ама не..Триабва да ги наричат...Мафиотски предаставители!
  • 5 494

    2 6 Отговор
    Русия, Путин хибридна атака?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: