Last news in Fakti

13 Февруари, 2019 18:22 1 529 18

В ЕС: Италианският премиер е марионетка

  • ес-
  • джузепе конте-
  • италия

Размяна на реплики между Ги Верхофстад и Джузепе Конте

Европейски депутат атакува италианския премиер Джузепе Конте при размяна на реплики в европарламента, съобщи „Гардиън“.

Конте изнесе дебютната си реч в Страсбург. В нея той заяви, че ЕС е загубил контакта си с хората след финансовата криза и обяви, че имиграционните правила в групата не работят.

Това предизвика недоволството на Ги Верхофстад. Той оглавява алианса на либералите и демократите за Европа.

От него дойде въпроса, за това колко дълго Конте смята да бъде „марионетка в ръцете“ на своите вицепремиери Матео Салвини и Луджи ди Майо. Верхофстад заяви, че съжалява за Италия, която от ревностен поддръжник на ЕС, се е превърнала в изоставащ.

„Трябва да внимаваме с думите, които използваме. Аз не съм марионетка, а човек, който се гордее да представлява страната си“, заяви Конте.

В момента Италия се управлява от коалиция, съставена от крайно десни сили, като нейните представители често си позволяват да критикуват политиките на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    11 4 Отговор
    Добро утро
  • 2 Инкогнито

    34 4 Отговор
    Скараха и с иалианците! Германци и холандци са заграбили ЕС. Този съюз ако продължава с този назидателен тон спрямо съюзниците се е обречен на провал!

    Коментиран от #5

  • 3 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

    13 2 Отговор
    Ми той и нашият, ония с ишиаса и русия палячо си го връткат както искат!
  • 4 Синоптика

    5 3 Отговор
    Само той да беше, хаха (:
  • 5 амо то

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "Инкогнито":

    говорим за съюзника италия имаща над 2 ТРИЛИОНА заеми при положение , че германия има ...май бяха по 80 млрд на няколко месеца излишък !!! то малко става като в България....Българите работят...като немците и трябва да издържат шведите...като ит
    италианците...

    Коментиран от #7

  • 6 Бесен пес

    19 4 Отговор
    ЕС е марионетка в ръцете на САЩ... да си говорим реално !
  • 7 no name no face no number

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "амо то":

    Германия има защото принира от всички. Земи отвори малко капаците та прогледни.Защо ни унищожиха производството и на нас? Сега само внос. Как да няма излишък. Ти в български ли магазин пазаруваш примерно, едно малко примерче? Значи и ти помагаш за иьлишъка нс Германив и Франция, останалите трупат дългове нормално няма как всички да лапат накои, ще трябват и да плащат. Само бюрокрацивта нс Брюксел знаеш ли кплко лапа на година те пак са на далавера, когато и да ги питаш и там излишъка е голям. ЕС трагичен съюз

    Коментиран от #8

  • 8 за кое

    0 6 Отговор

    До коментар #7 от "no name no face no number":

    производство говориш ??? ако говориш за заводите от бай тошово време нали се сещаш , че бяха ДЪРЖАВНА собственост и трябваше да станат частни....или посочи няколко държавни немски производствени фирми....от рода на сименс,байерн,мерцедес....ако плачеш за селското стопанство та нали земята ТРЯБВАШЕ да се върне на реалните собственици...как да продължаха да съществуват ткзс-та без земя ??? айде стига с това , че германия ни е виновна , че за 30 години си избираме само боклуци да ни ограбват-управляват. а защо централно европейските страни дръпнаха напред....на тях немците не им ли унищожиха производствата или тях ги обичат .... а защо промишлеността в италия не върви...или и на тях са им виновни немците или марсианците
  • 9 Borislav Popov

    8 2 Отговор
    Прави са италианците ! Пример за това е автомобилната промишленост . Кой ги диктува стандартите за отработените газове в ЕС ? Предимно Германия и Франция ? Кой излъга при дизелгейт ? Пак същите две ! Докато италианските производители влагаха пари и време за справянето с проблемите - тия се занимаваха с мушенгии ! И после защо били изоставали италианците ?!!

    Коментиран от #10

  • 10 алоууу

    1 6 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    май обърка континентите...дизелгейт гръмна в америка и там стандартите са американски а не ги диктуват немците !!! и колко като коли изнасят италианците за америка и колко немците ???

    Коментиран от #11

  • 11 Borislav Popov

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "алоууу":

    Нищо не съм объркал . Тук отговарят ли на изискванията ? Защо толкова фирми спират производството на дизелови двигатели .Защо в Германия автомобили с Евро 5 ги мятат на моргите ? Защо ги разследваха и в Европа ?

    Коментиран от #12

  • 12 не си

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    излъгал а направо пиодлъгал и извърташ .....нали пишеш за дизел гейт или не знаеш за какво става въпрос?? а колко процента от италианските коли са дизелови и колко от немските щом твърдиш , че немците нарочно ги правили стандартите да загазят италианците които мнооого си подобрили дизелите !! бе ти на фиата и ланчата коли ли викаш ??? като не може да губиш поне не пиши глупости !!

    Коментиран от #13, #14, #15, #16, #17, #18

  • 13 Borislav Popov

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "не си":

    А дизелгейт в Европа няма ли ?............."Фолксваген" се изправя пред колективен иск от германски клиенти заради "дизелгейт".................Германският автомобилостроител "Фолксваген" (Volkswagen) се изправя днес пред първия колективен съдебен иск от потребители в Германия, след като влезе в сила възможността за такава процедура, създадена след скандала с манипулираните дизелови двигатели.
  • 14 Borislav Popov

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "не си":

    Глобяват Audi с 800 милиона евро заради "Дизелгейт"........Съдебните власти в Германия възнамеряват да наложат глоба от 800 милиона евро на Audi. Автомобилният производител под шапката на Volkswagen Group е признат за виновен за манипулирането на данни за вредни емисии в дизеловите си двигатели и за незаконно извличане на ползи от това....
  • 15 Borislav Popov

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "не си":

    Дизелгейт настигна Daimler. Изтегля 3 млн. автомобила в Европа........Кампанията ще засегне всички дизелови двигатели със сертификат "Евро-5" и "Евро-6"............На 12 юли вестник Süddeutsche Zeitung съобщи, че Daimler в продължение на 8 години -от 2008 г. до 2016 г. - продавал в Европа и САЩ автомобили с недопустимо високи нива на вредни вещества в атмосферата. Пропускът се отнася за 1 млн. автомобили.
  • 16 Borislav Popov

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "не си":

    Над 400 хил. германски шофьори съдят VW......................Преди три месеца Германската асоциация на потребителите VZBV стартира съдебната процедура срещу Volkswagen в съда в Брауншвайг, на няколко километра от централата на компанията във Волфсбург.

    Все повече собственици на дизелова кола с марката се присъединяват към колективния иск. Броят им вече е над 401 000, става ясно от регистрите на съда, цитирани от Der Spiegel.
  • 17 Borislav Popov

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "не си":

    "Дизелгейт" и в Renault
    Според френските власти компанията е манипулирала тестовете за вредни емисии на някои модели дизелови и бензинови двигатели...................................
    Нов "Дизелгейт", този път в Renault (Рено), разтърси Франция. Властите в страната подозират автомобилната компания, че е прилагала "измамни стратегии" от над 25 години, за да манипулира тестовете за сертифициране на някои дизелови и бензинови двигатели, съобщава Франс прес, позовавайки се на доклад на службата за противодействие на измамите.
  • 18 Borislav Popov

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "не си":

    Какво имаш против италианските дизелови двигатели ? Кой първи внедрява Common rail при съвременните дизели ? ... 1997-а става рождена за първия двигател със система за впръскване на горивната смес от типа Common rail при Alfa Romeo 156 1.9 JTD !!!
Новини по държави: