Last news in Fakti

11 Февруари, 2019 17:00 2 061 20

Италия запълва бюджета със златния резерв

  • италия-
  • бюджет-
  • матео салвини

Предложението дойде от Матео Салвини

Италия запълва бюджета със златния резерв - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Италианският вицепремиер Матео Салвини предложи правителството да използва част от златния резерв на Банка на Италия за запълването на бюджетни дупки, съобщи ANSA.

По този начин според него ще може да се избегне фискална корекция по-късно през годината.

„Това може да е интересна идея. Златният резерв е собственост на всички италианци. Банката на Италия трябва да бъде независима. Това обаче значи, че и не бива да се държи безотговорно“, заяви Салвини.

В края на миналата година Италия имаше спорове с ЕС, заради бюджетния дефицит, който искаше да заложи за годината. От ЕК не приемаха идеята за дефицит от 2.4%. Все пак се постигна споразумение за 2.04%. Очаква се парите да идат за социални нужди в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФатмакЪ

    8 18 Отговор
    Където има Кремълски проксита всичко се скапва. Професионални неМожачи са комунделите във всяко отношение.... с изключение на Поднебесната империя, но там ситуацията е съвсем друга.

    Коментиран от #18

  • 2 СССР Ракета

    21 3 Отговор
    Богата Итали е заборчила здраво 3 трилиона $!!

    Коментиран от #4, #7, #19

  • 3 Borislav Popov

    14 15 Отговор
    Богата, бедна, това е драги ми каскете ! Италия тук преди седмица и нещо намали пенсионната възраст 4-5 години, докато у тойта Русландия същата тази пенсионна възраст се увеличи с 5 години ! Схващаш ли ся разликата, между "бедната" Италия и "богатата" Русия ?

    Коментиран от #5

  • 4 Borislav Popov

    9 15 Отговор

    До коментар #2 от "СССР Ракета":

    Богата, бедна, това е драги ми каскете ! Италия тук преди седмица и нещо намали пенсионната възраст 4-5 години, докато у тойта Русландия същата тази пенсионна възраст се увеличи с 5 години ! Схващаш ли ся разликата, между "бедната" Италия и "богатата" Русия ? В Италия, правителството харчи пари и мисли за собствения си народ, а у тойта Русия, правителствотото харчи парите си в Сирия и мисли как да удържи Асад на всяка цена на власт !

    Коментиран от #6, #8, #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Стоян

    9 13 Отговор

    До коментар #2 от "СССР Ракета":

    Абе невежа прочети и се информирай малко преди да говориш празни приказки,Италия е на трето място след САЩ и Германия,по наличие на злато в държавния резерв.Вашата любима Русия е на шесто място след Китай.Отделно от това Италия е трета по сила икономика в европа след Германия и Франция.Така че не им бери гайлето на тях

    Коментиран от #9

  • 8 СССР Ракета

    14 5 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Богатите длъжници оксиморон Русия дължи едва 400 милиярда $ а богатите трилиони! В голяма грешка си.... подлого!

    Коментиран от #11

  • 9 НКВД

    15 6 Отговор

    До коментар #7 от "Стоян":

    Стоянке, в Русия има толкова злато че дори на лачните соросоди ще им е трудно да решът какво да го правят!

    Коментиран от #12, #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Borislav Popov

    7 11 Отговор

    До коментар #8 от "СССР Ракета":

    Ми като им е толкова малък дълга на тойти русняци, защо им вдигнаха тогава пенсионнаиа възраст и защо им плащат на руските пенсионери и работници, такива мизерни пенсии и заплати ?? Кава е тогава файдата на народа, от това , че страната им имала малък дълг. Имаш интернет, виж и сравни заплатите и пенсиите в Русия и в Италия и ще видиш тогава кой е богат и кой беден !?

    Коментиран от #13

  • 12 Емил

    6 11 Отговор

    До коментар #9 от "НКВД":

    Има, ама закопано, а мужиците не копат, а поркат! Като дойда китайците в Русия (вече започна в далечния изток) - ще има много злато (за китайците), а за руснаците - сух режим!

    Коментиран от #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Стоян

    5 10 Отговор

    До коментар #9 от "НКВД":

    Може и да има ама не е в държавния резерв,а и теб какво те грее това,мишка комунистическа

    Коментиран от #16

  • 15 Чепа

    11 0 Отговор
    Дайте го в Америка да ви го пазят!
  • 16 НКВД

    9 4 Отговор

    До коментар #14 от "Стоян":

    А теб какво те грее плъшоче от НПО?

    Коментиран от #17

  • 17 Стоян

    6 11 Отговор

    До коментар #16 от "НКВД":

    А нищо,живея си в Италия и съм си ОК.Ти що не отидеш само на екскурзия из Русия (по малките градове)да видиш колко е (хубаво,уредено и как богато)си живеят мужиците ощв са в миналия век,па пак пиши
  • 18 660

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ФатмакЪ":

    В днешно време десни, ултралеви, фашисти и революционери са обединени срещу олигофренията и пасивноста на Ес, който е наводнен от бежанците от американските пролети, а Салвини е най-яркият пример за такъв политик
  • 19 Димитър

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "СССР Ракета":

    Правителството което управлява Италия ще доведе до голяма инфлация и може да разори италианската банкова система.тези са пълни некадърници и големи популисти и лъжци. Играят си със страховете на италианците от емигрантите, но един ден това ще им изиграе лоша шега и ще се сгромолясат. Пълни въздухари.
  • 20 Димитърдд

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Емил":

    Не се притеснявай за руснаците винаги ще се намери за пиене, кеф им самогон, борящник, а може и одеколон духи. Избора е голям. Притеснявам се че някой защитници в България на Русия може да се заразят от руските вирус и да се разболеят.
Новини по държави: