14 Февруари, 2019 17:00 6 415 27

Великобритания ще е твърде малка сила

  • великобритания-
  • марк рюте-
  • ес

Марк Рюте смята, че споразумение с ЕС ще е трудно

Великобритания ще е твърде малка сила - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

След излизането си от ЕС Великобритания ще е твърде малка сила за световната сцена. Това заяви холандският премиер Марк Рюте, цитиран от „Гардиън“.

Според Рюте след излизането си от ЕС, британската икономика ще стане посредствена. Той смята, че тя ще е твърде малка, за да е фактор на международната сцена.

„Мисля, че излизането на Великобритания ще отслаби самата страна, а не ЕС. Мисля, че страната е в по-слаба позиция, дори в сравнение от преди 3 години. Това ще е посредствена икономика, заклещена в Атлантическия океан, без реална подкрепа на ЕС или САЩ. Твърде малка икономика, за да се появи самостоятелно на световната сцена“, заяви Рюте.

Според него ЕС иска възможно най-бързо да се постигне напредък в преговорите с Великобритания. Той заяви, че изглежда трудно да се постигне споразумение, като се им в предвид позицията на британския премиер Тереза Мей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Индиец

    28 1 Отговор
    Ние сме тука
  • 2 гейзери

    42 4 Отговор
    Малка, малка направо джендърска сила !
  • 3 Meganoob BG

    57 2 Отговор
    Няколко века притежавахте половината свят, стига ви толкова, хубавите неща не траят вечно.

    Коментиран от #26

  • 4 фактите

    16 61 Отговор
    и кое малка сила имат най-добрия военно морски флот на континента с два самолетоносача.По-скоро ще стане обратното ес ще отслабне.

    Коментиран от #8

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    49 4 Отговор
    Англия без ЕУ, но и без колониите си, скоро ще се превърне в това което е в края на 16 век - бедна изостанала европейска провинция. Тия главорези още се изживяват като Империя. Проблемите им не произтичат от членството в ЕУ, а от пробуждането и укрепването на бившите им колонии, което води до спад на благоденствието им.
  • 6 Borislav Popov

    26 1 Отговор
    Нек Баце да отиде на гости на Терезчето и да и покаже номера на Хан Кубрат със снопа стрели !

    Коментиран от #7

  • 7 ФорсирамКенефи

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Баце ще и рече на Терезчето - Аре ма излизай по - бръже !
  • 8 Бесен язовец

    27 1 Отговор

    До коментар #4 от "фактите":

    И какво ще правят с тия два самолетоносача ? Ще превземат Великденските острови ? Тия отдавна не пеят в градския хор !
  • 9 ха ха

    12 20 Отговор
    Великобритания си е 5-а сила в света.Не знам защо си мислите , така.Европейският съюз не е една сила както се забелязали всички.

    Коментиран от #11

  • 10 dali

    2 4 Отговор
    nadali
  • 11 Бесен язовец

    28 6 Отговор

    До коментар #9 от "ха ха":

    Пета сила викаш ? Дали могат самостоятелно да се справят с Турция например ? А с Пакистан , С Корея , Япония, Ю Корея , Виетнам, Иран ?

    Коментиран от #12

  • 12 Eee

    8 11 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен язовец":

    5-та икономическа сила в света.Явно не си разбрал за каква сила пише Ха ха.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Бесен язовец

    30 4 Отговор

    До коментар #12 от "Eee":

    И какво викаш произвежда ? Ягоди ? Щото друго няма . Печелеха от банките и борсата! Ама сега те почнаха да се изнасят към Европа. Тия ще паднат на 20 място ! Няма какво да произведа ,а и няма да има кой да им го купи !

    Коментиран от #19

  • 14 САП

    19 3 Отговор

    До коментар #12 от "Eee":

    Няма страшно ще паднат надолу стремглаво, като излязат от ЕС и спрат да ползват преви легията да са врата за него. То вече почват да го усещат.
  • 15 среднощен

    13 3 Отговор
    Холандците от векове желаят "превес" над Острова, сега като че се отваря "някаква възможност" за това..!? Забравят обаче Кралицата, която предпочита "стари доказани рецепти"..!? Ако перспективата пред Великобритания след Брекзит да стане "политическо джудже", може да сме сигурни че ще насрочат нов референдум..!!

    Коментиран от #18

  • 16 294

    18 4 Отговор
    ОстроФВВче, както каза големият Путин!

    Коментиран от #23

  • 17 15 минути преди мандалото

    14 5 Отговор
    Великобритания ще изтеглят молбата за напускане. Номерът им не мина.
  • 18 среднощен

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "среднощен":

    ...Ако перспективата пред Великобритания е...
  • 19 ха ха

    10 16 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен язовец":

    Само да те светна , че нашето злато например е в английска банка.А около 3 трлн. долара с ягоди не се правят.Можеш да провериш на Канада коя е кралицата, а и на Австралия например.После коментирайте политически джуджета и т.н.

    Коментиран от #22

  • 20 гост

    13 1 Отговор
    Винаги е била троянския кон на Щатите
  • 21 Вили

    6 7 Отговор
    Националният доход на велика Русия е наполовина от английския.

    Коментиран от #27

  • 22 Знаещ

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "ха ха":

    Заради наличието на САЩ които много мразят крале и кралици Англия никога няма да бъде империя отново, нито твърде голям фактор в англо-саксонският свят. Прочети враждата между Спарта и Атина в древна Гърция и многото разпръснати полиси. Има аналогия с пръснатите по целия свят англо-саксонсси държави. Вярвай ми те ще враждуват помежду си все повече
  • 23 227

    1 6 Отговор

    До коментар #16 от "294":

    Големия джендър Путин, пак се е изказал неподготвен. За да щръкне руската кочина, САЩ и цяла Европа трябва да мине в паралелно измерение. Проблема тогава ще е, че няма кой да им е виновен за дереджето. Ще трябвма да признаят , че от 100 годиви са пълна скръб.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 446

    2 0 Отговор
    Майка Тереза им разказа играта,но има една приказка че Каквото сам си направиш никой не може да ти направи. Нали много искаха да излязат от ЕС..Прав им път, и ще ги питам след 29 март ..ще работят "долнопробната" работа из фермите та ще им пръщят ушите :) И е вярно,че Великобритания ще остане едно малко безлично островче,а каква империя беше....ех Мей,ех "велики"британци
  • 26 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Meganoob BG":

    Няма нищо хубаво в Европейският съюз, това е мечтата на Хитлер. Това е негова идеология следвано от сегашното правителство,на Меркел. Когато една държава е богата ,може да си позволи .. всичко. За какво са и бедни държави в коалиция, да налива пари и те да я грабят?
  • 27 333

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Вили":

    Сега виж търговския баланс на Англия и Русия. Едните внасят два пъти повече, отколкото изнасят, другите обратно. Шотландия е с най-силна икономика от Обединеното кралство, имат нефт и газ в тяхната зона между Шотландия и Норвегия. Ако ОК излезе от ЕС, Шотландия ще излезе от кралството и ще влезе в ЕС. Английската икономика се крепи на финансови услуги, но банките вече почнаха да се изнасят от там. Силни са в авиационната промишленост. Но друго напрактика нямат. Имат сериозна автомобилна, но това са неанглийски компании, които също ще почнат да се изнасят. Английските фалираха отдавна. Сега гордостта им Jaguar Land Rover е на ТАТА, дето е на една от колониите им. Ролс на БМВ, Бентли на VW. Та не са особено добре нещата. A, и доста дългове имат. Лесно се вдига БВП с дългове. Харчиш публични средства, вдигаш стандарта, ама се вдига и дълга.
Новини по държави: