Last news in Fakti

19 Февруари, 2019 11:22 1 283 7

Протести срещу Тръмп пред Белия дом

  • сащ-
  • протести-
  • белия дом

Недоволство срещу обявяването на извънредно положение

Протести срещу Тръмп пред Белия дом - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Група протестиращи организираха демонстрация пред Белия дом, съобщи Fox News.

Протестиращите са недоволни от решението на Тръмп да обяви извънредно положение в страната. Той взе решението във връзка със строежа на стената по границата с Мексико.

По този начин президентът ще може да финансира строежа, без да има нужда от одобрението на Конгреса. Според протестиращите по този начин се саботира демокрацията.

И в миналото е имало случаи, в които американски президенти обявяват извънредно положение. За първи път обаче това става, за да се осигурят средства, които са били отказани от Конгреса.

Представители на 16 щата вече внесоха жалба срещу решението в съда. Според някои конгресмени така се нарушава разделението на властите в страната.

Искът в съда беше внесен от главния прокурор на Калифорния Ксавие Басера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TERVEL BITCOIN BILLIONER

    11 7 Отговор
    Аз подкрепям напълно Тръмп
  • 2 TERVEL BITCOIN BILLIONER

    10 5 Отговор
    Тръмп винаги е прав дори когато греши
  • 3 ххххххххх

    14 1 Отговор
    Бунта на празните тенджери-гладьт е по-силен от тока
  • 4 Фото

    4 0 Отговор
    Тази от снимката плаче¡
  • 5 Знам знам

    4 2 Отговор
    Егати историята. Най чистата форма на демокрацията си е извънредното положение. Който желае да спори по въпроса да пита чича ви Хитлер бако Мусолини и уко Пиночет. Апа за ония братя у Азия само мое да се каже че са у постоянно и силно демократично извънредно положение. Тва е истината един човек една демокрация
  • 6 Пешо

    0 0 Отговор
    Нов цирк на американските "леви"! Повече от месец воюват срещу Президента на страната за 5 милиарда долара, с които да се обезопаси (до известна степен) границата с Мексико, а пропускат факта, че САЩ имат държавен дълг от 22 трилиона щ.д. За визуализация 22 трилиона се изписват така 22 000 000 000 000, а 5 милиарда така 5 000 000 000.
  • 7 Счетоводител

    0 0 Отговор
    Спора между Президента и "левите" е за сума от 5 милиарда, което предсталява 4400 пъти по-малка от сумата на държавния дълг на САЩ. Та питам, за пари ли става дума, или се търсят поводи за конфликти? Не е здравословно да се търси под "вола-теле", защото може да се провокират нежелателни конфликти. Ето нова тенденция в САЩ: https://www.msn.com/en-us/news/us/self-proclaimed-white-nationalist-planned-mass-terror-attack-government-says-i-am-dreaming-of-a-way-to-kill-almost-every-last-person-on-earth/ar-BBTS5sH?ocid=ob-fb-enus-280&fbclid=IwAR1enRKvq9yjH2938cwK-ryufsTUdz04Q22fLDLAU9Z0OK-qywdWtMn9wtU#