19 Февруари, 2019 09:05 2 213 37

16 щата с иск срещу Тръмп

  • сащ-
  • иск-
  • доналд тръмп

Те оспорват обявеното от президента извънредно положение

16 щата с иск срещу Тръмп - 1
Снимка: Shutterstock

16 американски щата днес подадоха иск, с който оспориха обявеното от президента Доналд Тръмп национално извънредно положение, съобщи CNN.

Искът беше внесен в Северния окръг на щата Калифорния. Това стана със съдействието на главния прокуророр Ксавие Бесера.

„Ние ще се опитаме да спрем опита на президента да наруши конституцията. Той нарушава разделението на властите, за да вземе пари от данъкоплатците“, заяви Бесера.

Тръмп обяви извънредното положение, за да може да финансира строежа на стена по границата без разрешението на Сената. Камарата на представителите вече обяви, че ще разследва, дали това решение е законно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айдееее

    23 4 Отговор
    Разтурайте това змийско гнездо-да се разпадне кочината...
  • 2 Дядо Вангел

    13 9 Отговор
    Мачкай Бай Дончо, целия соросоиден контингент квичи в истерия, а човекът просто иска да построи стена за да спре пълчищата нелегални емигранти от Южна америка.

    Коментиран от #37

  • 3 Гост

    16 8 Отговор
    Тоя вече и собственния му народ не може да го трае.Тоя направо се нас.а.Не съм виждал по арогантен и нагъл ,,политик”'

    Коментиран от #4, #5

  • 4 ами то

    14 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    негрите са 20% латинотата поне 20-25 % и накрая собственият народ на дончо е ...малцинство !! ти да не си от БХК та защитаваш набезите на латинотата. явно с удоволствие издържаш и шведите в България...нали и те са част от народа
  • 5 ами то

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    негрите са 20% латинотата поне 20-25 % и накрая собственият народ на дончо е ...малцинство !! ти да не си от БХК та защитаваш набезите на латинотата. явно с удоволствие издържаш и шведите в България...нали и те са част от народа

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "ами то":

    Негрите си ги внесоха сами когато им трябваха роби.После ги ползваха на поточните линии.А мексиканците малко им приватизираха една част от земята.Сега ревем.Ами що?Кой ми сра в гащите?

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Между другото кои са точно американците?Аз като гледам от Винету по американец няма.Обаче Тръмп не мяза на Винету.И е мноо по прост.А къде къде по зъл.
  • 8 е то

    6 8 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    по твоята логика всяко местно население трябва да може да получи земята си...викаш потомците на хан аспарух да се връщат от където са дошли ??явно си забравил , че доста от останалите емигранти в америка са дошли и са ги използвали за мръсна работа (италианци,ирландци) но хората си работят,плащат данъци и като цяло не правят проблеми без да имат претенции като негрите или като шведите . относно кражбата на земя от мексико защо от другата страна на границата мексиканциите имат смешен стандарт а на същата земя но в америка стандарта е много по-голям....ами защото алатинотата са НЕКАДЪРНИЦИ . дори ако не им бяха взели тази земя и границата беше преместена просто тези щати щяха да имат същият мексинкански стандарт и тръмп пак трябваше да строи стена но просто по навътре в континента. бе нали цяла южна америка е на местните....защо бягат на север а не на юг !!!

    Коментиран от #9, #10, #12, #21

  • 9 Реалист

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "е то":

    Хахахахахаха - винаги когато зададеш тоя последния въпрос на русофилите и следва ...ТИШИНАААААА....

    Коментиран от #11, #22

  • 10 Гост

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "е то":

    Никой негър не е дошъл доброволно в щатите на времето.Никой индианец не отишъл в резерват доброволно.Никой мексиканец не си е дал земята доброволно.Сега е същото.Американеца му вика ДЕМОКРАЦИЯ на това.Ще ти блокира сметки и кво ли не.Ще имаш пари ама ще стоиш гладен,защото американеца ще ти прибере парите.В името на демокрацията.Коя.Че то едно време беше в името на народа.Къде е разликата.

    Коментиран от #13

  • 11 ами така е

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    били им ограбили ресурсите...нали бразилия имат нефт и между другото сами го експлоатират ...само скандали с националната им нефтена компания...венециела с най-големите петролни залежи....там няма американски фирми ....те си работят дори и с руски. а мексико ...с какво е известен...с текилата и с дрогата....ако имаха повече територия мексиканците щяха да произвежда малко повече текила и повече дрога но пак щяха да имат същият стандарт и да бягат на север

    Коментиран от #14

  • 12 Ха ха

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "е то":

    Вземаш им земята викаш и им казваш как да живеят в твоя полза.Вземаш им ресурсите и всичко и готово.Браво ти си станал американец.

    Коментиран от #15

  • 13 а бе палячо

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    колко струва билета от америка до африка ??? кой сега ги задържа в америка...ами да се върнат в африка бе щом не им понася. негрите като нашите турци...плюят България но стоят тук ...ами като не им харесва да отидат в турция !!относно земята на мексиканците...я обясни как на мексиканец с нотариален акт при присъединяване към америка са му взимали земята...ми те дори и от индианците са се правили , че купуват земята ...вярно на смешни цени и с лъжи НО айде обясни как като собственост са имали мексиканците и как са ги изгонили насила ....по скоро само са преместили границата !! индианците в резерватите са като нашите шведи в гетата...никой не държи шведите в столипиново на слила но на тях им харесва така да живеят....като животни

    Коментиран от #17, #24

  • 14 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "ами така е":

    Що се правиш на луд.Не виждаш ли че краварите блокират вссякакъв бизнес който не е техен.Това с блокиране на сметки вече е върхът.Тея не издържат на конкуренция.Те май нямат нищо конкурентно и станаха като борците тука едно време.Ще купуваш от мене и по моите цени.Да бе.

    Коментиран от #16

  • 15 алоууу

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Ха ха":

    бе нали цяла южна америка е на местните...що не цъфтят и връзват при толкова ресурси !!!толкова са некадърни , че дори използват езиците на завоевателите си...испански и португалски !! бе ти представяш ли си ако не бяха отишли европейсите в южна америка какво щяха да са...като ония племена по амазонията. така и с северна америка...ако не беше белият човек ония още щяха да скитат на коне и да преследват бизоните да се изхранват !!! какво направиха негрите с ЮАР бе....от богата държава неграта си я взеха и сега къде са....всичко съсипаха !!

    Коментиран от #25

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "а бе палячо":

    Вземи прочети малко.Индианците са били натикани в резервати на сила.От армията.Даже на белите не е било разрешено да ги посещават ей така.Тука не е било циганска държава,така че не бъркай нещата.Гетата си ги правят сами.Ако смяташ че може да избиеш един народ за да го оправиш си мноо зле.

    Коментиран от #19

  • 18 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "алоуу":

    Дори фирми като тотал избягаха заради рекетьорите от иран.Въпреки вложените милиони.Ха сега си представи дребосъците кво правят.За какъв бизнес викаш.

    Коментиран от #20

  • 19 алоуу

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    и коя точно държава не е била циганска бе....прочети , че в северна америка НЕ Е ИМАЛО ДЪРЖАВИ а точно като циганите....племена следващи бизоните при миграцията им !!! аз не оправдавам това което са направили с местните НО защо сега има индианци които си стоят ДОБРОВОЛНО в резерватите...аз ти казах...по същата причина защото го има и столипиново

    Коментиран от #26

  • 20 а бе кух

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    само иран, северна корея и русия ли са на този свят с които да правиш бизнес ??? ми това са ....300 млн от 7 млрд !! и защо все омколо нефта се въртиш...то в европа нефт нямаме но биваме горе долу...
  • 21 Borislav Popov

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "е то":

    Ами да дойда тогава у вас и да ти взема жилището ! Щото аз мога да му сменя дограмата и да направя по качествен ремонт ! А ти ще спиш в мазата - щото си по некадърен за да го стопанисваш !!! Ма "умен" си като коркова тапа !!

    Коментиран от #28

  • 22 Borislav Popov

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    На какво точно се радваш ма жендьо ? Че то тук не станали така ? Кой ни взе на нас банките ? Колко български банки например работят сега ? А енергото ? А търговските вериги ? Ама викаш ние сме неграмотни - а ???
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Borislav Popov

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "а бе палячо":

    Абе смехрко - негрите да не са дошли на студентска бригада в обора и да са останали там ? Сегашните са родени и израсли на тая земя ! Кога им дадоха правата ? Май има няма 50 години - а ? А що тогава Краварите не си вземат билети до англия и не оставят земята на индианците.
  • 25 Borislav Popov

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "алоууу":

    Може да не цъфтят според твоите разбирания - ама живеят нормално ! И не цъфтят - щото не водят войни и не грабят другите ! То си личи кой колко войни е водил за последните сто години. Ма то друго не може и да се очаква от наследниците на пирати !!!

    Коментиран от #27

  • 26 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "алоуу":

    Ха ха.Гледам тук един друг хубаво те е подредил.Ха отговори му бе.
  • 27 е като живеят

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    нормално защо все бягат в америка....уж са си много добре но постоянно напират при лошите американци. а знаеш ли колко от тях са в испания,италия...пълно е с латинота понеже живота у тях бил добър

    Коментиран от #29

  • 28 аре бе

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    да се обзаложим , че лично ти нито по-качествен ремонт от мен ще направиш нито може да обърнеш дограмата. а определено като ниво си ПОД МЕН та малко смешно е сравнението .относно какво е ставало преди 400-500 години спор няма , че не е било правилно от най-правилното но дай сега да разкараме и турците от завладените земи ??въпроса е , че любимите ти индианци не са били на много по-високо ниво . аз те питам какво правят африканците с цял континент...ами ГЛАДУВАТ !!

    Коментиран от #30

  • 29 Borislav Popov

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "е като живеят":

    Бягат - щото все още има мечтатели дето гледат Холивудските филми ! И си мислят че като отидат там и те ще намажат от плячката дето я влачат от цял свят ! Ама като секне кранчето - първо те ще ходят на тръстиката !

    Коментиран от #32

  • 30 Borislav Popov

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "аре бе":

    Не се заричай че съм ти под нивото и не мога ти обърна дограмата. Залагаш ли си жилището ?

    Коментиран от #31

  • 31 каза

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    , че ще може по-добре да го направиш от мен !!! при положение , че това ми е занаята ...от А до Я и го работя може да се обзаложим !!а съществува закон...тук при мен , че ако не се грижиш добре за имота ти то държавата го ремонтира за нейна сметка и после или плащаш ремонта или го губиш !! а скока който е направил белият човек заграбил земята от индианеца не е козметичен за какъвто ти ми говориш а е ачествен в пъти !! обясних ти къде се намират индианците по амазония и къде са бразилците на които белият човек е дал....напътствия...просто в северна америка са прекалили

    Коментиран от #33

  • 32 а бе мързел

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Borislav Popov":

    по твоята логика всички Българи заминали и живеещи в америка живеят в гетата ,на социал и тънат в мизерия и чакат да намажат от богатствата?? то такива като теб навсякъде ще са бедняци що искат нещо наготово да получат . говорил съм с една от перу...та тя от 25 години е в америка и има почистваща фирма....едвам се разбрахме с нея просто защото НЕ ГОВОРИ АНГЛИЙСКИ !!!

    Коментиран от #34

  • 33 Borislav Popov

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "каза":

    А ти от къде знаеш какъв ми е занаята ? Или дори в момента да не го практикувам - дали не съм го работил ? Но тук ти го приемаш дословно - сякаш ще се състезаваме двамата !!! Мисълта ми е метафора ! Ако аз имам по вече пари и възможности за момента - мога ли и трябва ли да ти заграбя имота и да те пратя в мазата защото ще го стопанисва по добре ???? Даже не ти предлагам да те елиминирам както са направили с индианците !!! Те имали ли са избор ? Или трябва всеки да граби както му падне ? Нали тия същите уж са носители на демокрацията ?? Защо нападнаха Либия , Сирия , Ирак ,Афганистан ,Сърбия и т.н.

    Коментиран от #35

  • 34 Borislav Popov

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "а бе мързел":

    Ами май точно така се получава ? Колко милионери Българи познаваш ? Чувал съм за само един - Шефкет Чападжиев . Всички останали са с ипотеки до живот.

    Коментиран от #36

  • 35 ама ти

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Borislav Popov":

    правиш ли някаква разлика между състоянието на дивата америка и в какво се е превърнала сега ?? цеверна американските индианците нищо не са стопанисвали ...бе те камък върху камък не са поставили !!за мен е жалко ако този континент или двата се намираха в състояние в което са ги заварили белите...а те щяха да си останат на такова ниво на развитие !!!! от една страна имаш право но цивилизованият свят мисли как да стигне до марс а индианците още щяха да гонят бизони и да опушват месото им ....а в крайна сметка ние НЕ СМЕ СОБСТВЕНИЦИ на земята а само живеем на нея.относно държанието им към останалият свят аз също не съм съгласен стова да се бъркат навсякъде...заради това и за мен е добре да имаме единна европейска армия а нато няма работа на континента ни .въпроса тук е , ч тръмп има право със строежа на стената...колкото и да не го харесвам .....ти би ли имал нещо против да направим подобна стена по границата ни с турция и гърция и да я минираме...ас съм ЗА
  • 36 аз милионери

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    не познавам но повечето от хората работещи навънка...в америка или ес РАБОТЯТ и си гледат семействата а не чакат нещо да им дадат.не е задължително да си милионер а важното е да живеш като средностатистическият гражданин. а не като индианците да кибичат по резерватите и да мънкат , че им били взели земята...и като им я върнат...пак ли с бизони ще я населят,ще се обличат с кожи и карат по номадски !!дори и негрите се развиват по-добре и имат доста учени сред тях но за индианците???
  • 37 Бат Сали

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо Вангел":

    Сигурен съм, че с парите отпуснати за ограда по границата България- Турция - Дони ще построи 1/3 от оградата с Мексико! А след 10 години, колко желязо ще има! Ехх на батко!