Last news in Fakti

26 Февруари, 2019 06:32 1 698 8

Протестите във Франция губят подкрепа

  • франция-
  • протести-
  • еманюел макрон

Еманюел Макрон си връща нивата на одобрение

Протестите във Франция губят подкрепа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Нивото на популярност на френския президент Еманюел Макрон се стабилизира до нивата преди стартирането на протестите в страната, съобщи France 24.

В момента 32% определят Макрон като добър президент. Това беше нивото на одобряване преди старта на протестите през ноември.

В същото време популярността на движението на „жълтите жилетки“ непрестанно спада. 55% от французите смятат, че протестите трябва да бъдат прекратени.

Популярността на Макрон беше спаднала до 27% през декември. Сега обаче тя се възстановява. Сега за първи път от началото на протестите мнозинството граждани подкрепят тяхното прекратяване.

Демонстрациите започнаха заради недоволство от високите цени на петрола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аха...

    21 4 Отговор
    Еми като ги няма "честните" и "справедливи" американци да подкрепят народа срещу диктатора Макрон,така ще е.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    18 4 Отговор
    Намаляват защото протестиращите ги бият и арестуват, но във Франция това е демократично.
  • 4 ГосТ

    0 5 Отговор
    Така, не чакайте французите да ни оправят нас! Явно Макрон е направил необходимите промени. Льо Пен никога няма да спечели ;) и явно хората виждат че протестите им са насочени в друга линия. Прав е дриснята метев ! Хубав коментар !
  • 5 Жан Жак

    9 2 Отговор
    На това разчитат, че на хората ще им омръзне, ще се уморят, ще се уплашат и ще се откажат. А ако наистина (в което определено се съмнявам) на Макрон му расте реинтингът, значи французите са неспасяемо дебилизирани.
  • 6 ....

    5 3 Отговор
    Къде е САЩ защо бездейства? Ах ... забравих, Франция нямат петрол
  • 7 Анти седераст

    4 3 Отговор
    Муахаххахха... Северна Корея с Айфелова кула и Ротшилди.
    Кой им вярва на тия?
  • 8 Логика

    1 0 Отговор
    Ами, май, Чърчил бил казал веднъж: "Не вярвайте на социологически изследвания, които самите вие не сте манипулирали!" Може и да е бил прав човекът.
Новини по държави: