Last news in Fakti

27 Февруари, 2019 18:43 1 835 3

Макрон към Лондон: Вземете решение!

  • брекзит-
  • еманюел макрон-
  • франция-
  • ес-
  • германия-
  • решение

Вече постигнатата сделка за развода не подлежи на промяна

Макрон към Лондон: Вземете решение! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Дойде време британските лидери да решат дали искат страната им да напусне ЕС, заяви днес френският президент Еманюел Макрон на фона на спекулации, че Лондон може да поиска отлагане на Брекзит отвъд 29 март, предаде АФП.

„Както главният преговарящ на ЕС Мишел Барние каза, ние не се нуждаем от повече време, а най-вече от решение“, каза Макрон след преговори с германската канцлерка Ангела Меркел в Париж.

„Ако британците се нуждаят от още време, ще проучим възможността за това. Но само ако това е оправдано от нови избори от страна на британците“, подчерта френският държавен глава. И предупреди, че вече постигнатата сделка за развода не подлежи на промяна. По-рано днес Барние обяви, че отлагане на Брекзит е възможност, но само ако Лондон детайлно обясни какво ще прави с допълнителното време.

Всяка подобна стъпка трябва да бъде одобрена от останалите 27 страни членки на ЕС, изтъкна Барние. Меркел заяви на свой ред, че споделя мнението на Макрон, но показа желание за повече гъвкавост спрямо Обединеното кралство. „Ако Великобритания се нуждае от повече време, ние няма да откажем, но искаме своевременно решение“, каза канцлерката, цитирана от БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    11 3 Отговор
    На англичаните разкрачената позиция напомня на проститутка която заплашва да излезе от стаята преди основното действие. Ами да - губещи ще са и двете страни, но проститутката знае че навън я чака безпаричие, самота и глад ...

    Коментиран от #3

  • 2 Въдицата на сайта

    1 1 Отговор
    Все ще клъвне някой.
  • 3 Джентълменът русофил

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Затова ли лирата скача като обезумяла ;)
Новини по държави: