Last news in Fakti

28 Февруари, 2019 14:16 1 726 8

Лейбъристите ще подкрепят нов референдум

  • брекзит-
  • великобритания-
  • референдум-
  • ес-
  • джереми корбин

Лейбъристите ще опитат да осигурят втори референдум възможно най-скоро

Лейбъристите ще подкрепят нов референдум - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Във Великобритания лидерът на лейбъристите Джереми Корбин обяви, че партията му ще подкрепи нов референдум за Брекзит, след като депутатите отхвърлиха снощи неговия план за предоговаряне на Брекзит.

Може да се каже, че споровете в най-голямата опозиционна партия за провеждането на референдум за Брекзит приключиха, след като лидерът Джереми Корбин официално застана зад кампанията за нов обществен вот. Това стана, след като снощи депутатите в Камарата на общините отхвърлиха алтернативния план за Брекзит на лейбъристите.

“Ще подкрепим обществен вот, за да предотвратим пагубния Брекзит на торите или катастрофалния сценарий за излизане от ЕС без сделка“, заяви Корбин. Той обаче допълни, че ще продължи да търси решение на кризата с всички останали опции, включително нови общи избори.

По-късно министърът на финансите в сянка Джон Макдонъл потвърди, че лейбъристите ще опитат да осигурят втори референдум възможно най-скоро, след като премиерът Тереза Мей внесе обратно за гласуване своята ревизирана сделка, което се очаква да стане на 12 март. Стратегията на премиера за Брекзит бе одобрена снощи в парламента, но само след като Тереза Мей пое ангажимент, в случай че нейната сделка бъде отхвърлена на 12 март, депутатите да гласуват дали на 29 март да се излезе без сделка и в последствие за евентуално отлагане на Брекзит, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    7 6 Отговор
    очакваното трябва да се случи.нов референдум и отпадане на брекзит.

    Коментиран от #3

  • 2 ****

    16 0 Отговор
    Тези си мислят,че могат да си правят референдуми до като на тях им стане угодно.Ами къде спахте когато правихте референдума,в гъбите ли?Илинвие дори не разбрахте за какво се гласува?
  • 3 Реалист

    0 9 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    И ще изгорят на пути комисионните дето ги плати на Борис Джонсън...

    Коментиран от #4, #7

  • 4 РЗС

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    борко заедно с тереза змей и фараж трябва да публично да ги обесят на камбаната биг бен, и тримата са ... а за жена премиер казват хората дай на жена власт и гледай сеир
  • 5 Ай стига бе

    14 0 Отговор
    Абе, тия мого обратни, бе. Не само движетието по улиците. Сега първо ще излязат от ЕС пък после ще правят втори референдум дали да излизат. Луда работа. Това ГМО-то не прощава.
  • 6 който

    9 1 Отговор
    организира този референдум трябва да бъде почерпен !!! резултатите от него във всеки случай са положителни за ес . ако англетата излезнат то американците губят своя верен шпионин и слуга в ес (остават поляците и прибалтийцирте но те са слаба бира) , ако случайно останат в ес вече няма да могат така явно да изнудват със заплахата , че ще излезнат просто защото никой няма повече да се хване на номерата им. но по-добре е да се разкарат от ес
  • 7 ревизоро

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Няма страшно.Неговото не се губи.Той ей-сега ще ги вземе от нас и то с корава горница,покрай руско-турският поток.Майтап няма.
  • 8 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    Е...ДА ,НО ТЕ НЯМАТ ДУМАТА В МОМЕНТА И САМО СЕ ПРЕЧКАТ -ТОЧНО КАТО БЪЛГАРСКИТЕ "ДЕПУ-ТКО-ДАТИ" , ДЕЦА НА БИВШАТА НОМЕНКЛАТУРА /КАТО СЕРЕ-ГЕЙКО -СТАНИШЕВ БОНЕВ/ !!!
Новини по държави: