Last news in Fakti

2 Март, 2019 17:10 2 986 11

Внимание! Телевизията е опасна за вашето здраве

  • телевизия-
  • памет

Прекаляването с телевизия е вредно за паметта на хората на средна възраст

Внимание! Телевизията е опасна за вашето здраве - 1

Хората на средна възраст, които гледат телевизия над три и половина часа дневно, са застрашени повече от загуба на паметта, съобщи в. "Дейли мейл".

Учени от Юнивърсити колидж в Лондон твърдят, че гледането на много сериали и риалити предавания, както и на документални филми, намалява способността на хората да си спомнят думите с до 10 процента.

Прекаляването с телевизия според специалистите може да предизвика "когнитивен стрес". То също намалява времето за други дейности, които поддържат във форма по-възрастните хора, например четене или образователни игри.

Учените са анализирали данните за 3662 души на възраст над 50 години, обхванати от изследване на стареенето в Англия. Те са попълвали въпросници и са правели тестове за памет.

Според Боб Патън, преподавател по клинична психология от университета на Съри, гледането на телевизия може да промени структурата на мозъка, особено в зоните, отговарящи за ученето и паметта.

Намаляването на речника е един от първите признаци за болестта на Алцхаймер. Често диагнозата се поставя с тестове за думи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    35 2 Отговор
    Като видиш какви малоумни предавания дават по БТВ и Нова днешно време, наистина може да получиш гърч.
  • 2 Borislav Popov

    7 6 Отговор
    Особено ако телевизията се казва Алфа ТВ.

    Коментиран от #9

  • 3 файъра

    8 2 Отговор
    Така е и се знае отдавна.
    Единствените стойностни канали са БНТ(отчасти) и Дестинация БГ(изцяло).Всичко друго начело с БТВ е помия!
  • 4 Гледайте

    6 1 Отговор
    Само fakti.bg много е полезео.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Загрижен

    5 1 Отговор
    В нашите телевизии все едни и същи от сутрин до първи петли.Обикалят като малоумни и каканижат едно и също,тъпо и скучно.Свършиха ли се умните и интересни хора,стойностни и с позиции.В студиата едни и същи са абонирани,дори може да разбереш преди да си отвори устата кого ще наплюе.Добре,че децата почти не гледат телевизия тях друго ги поврежда,но това е тотално опростачване,наред с това и здравето страда.Без хляб и със скучни зрелища-Накъде? Наникъде!
  • 7 Хайл

    3 1 Отговор
    Модератора що ми махна коментара,нима ти обидих любимите телевизии бтв и нова...то истината боли нали? Изтриеш ли ми коментара значи потвърждаваш,че от бтв и нова може на жена да се появи простата,на мъж да дойде цикъл,да са с развалени зъби и да имат хемороиди докато чакат кредит от кривоглавата "диана" от париба....или ще ме блокираш 😂😂😂😂
  • 8 Наполеон Бонапарт от Карлуково

    0 2 Отговор
    Гледам само БТВ и НОВА

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: