Last news in Fakti

7 Март, 2019 17:26 2 224 1

Британският парламент притисна Тереза Мей

  • великобритания-
  • парламент-
  • тереза мей

Гласувана е поправка за участие на Великобритания в митническия съюз на ЕС

Британският парламент притисна Тереза Мей - 1
Снимка :Shutterstock

Камарата на лордовете в британския парламент гласува за поправка, която призовава правителството да договори участие на Великобритания в митническия съюз с ЕС, съобщи The Telegraph.

Това може да се окаже нова пречка в опитите на премиера Тереза Мей да договори споразумение за излизането на страната от ЕС. Поправката призовава правителството да предприеме всички необходими мерки, за да позволи на Великобритания да участва в нов митнически съюз, след излизането си от Съюза.

Мей се опитва да избегне такава поправка, заради настроенията на някои депутати в Консервативната партия. Все пак идеята се подкрепя от някои консерватори и лейбъристите.

Новият законопроект за търговията, който трябва да оформи търговските споразумения с ЕС, трябва да бъде прокаран преди 29-ти март. С него ще бъде подкрепена позицията на депутатите, които искат запазване на тясното сътрудничество с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    3 1 Отговор
    няма ли как да я притиснат на площада на един кол и камара съчки тая вещица
Новини по държави: