8 Март, 2019 20:50 2 989 8

Великобритания може никога да не напусне ЕС

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес

Тереза Мей призова парламента да последва волята на избирателите

Великобритания може никога да не напусне ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Великобритания може никога да не напусне ЕС. Това заяви британският премиер Тереза Мей, цитирана от The Telegraph.

Мей говори в Гримзби, графство Ланкашър. През следващата седмица предстои ключово гласуване в британския парламент.

На този етап изглежда, че предложението за споразумение с ЕС ще бъде отхвърлено за втори път. Мей се опитва да договори отстъпки от Европа, за да подсигури подкрепа.

„Ако парламентът отхвърли споразумението, това значи, че може да не напуснем ЕС през следващите няколко месеца. Така може и Великобритания никога да не излезе от Съюза“, заяви Мей.

Според нея депутатите трябва да покажат, че изпълняват желанията на избирателите. Тя обяви пред ЕС, че излизането на Великобритания със споразумение е от интерес и за двете страни.

Мей посочи, че Великобритания и ЕС продължават преговорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всичко

    24 8 Отговор
    Което са градили да го разрушат за една секунда. Трудно е да правиш. Лесно е да рушиш. Трудно е да се учиш. Лесно е да крадеш и правиш престъпления.

    Коментиран от #3

  • 2 ГостЪ

    17 1 Отговор
    Ще напускам , няма да напускам .
    Тия свирят , а ние им играем .
  • 3 Патето яки

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Всичко":

    Много сложна мисъл бре.
  • 4 ganio

    13 0 Отговор
    Да затворят депутатите в парламента само с хляб и вода и да не ги пускат докато не вземат окончателно решение. Те това е решението.
  • 5 Зрител

    6 0 Отговор
    Някой спомня ли си сериала "Новият политик"?Оказва се пророчески !
  • 6 579

    6 0 Отговор
    Спешно присъединяване към Индия чрез референдум /имат си достатъчно от боята/ ще реши проблема
  • 7 Метгонтан

    1 0 Отговор
    Тези ги мислех за по решителни . 35678 епизод от сагата "Иди ми дойди ми" . Омръзнаха ми всички новини около тези . Света днес до голяма степен е такъв заради тях и тяхната заробваща политика . Окрадоха , избиха , поробиха и изнесоха всички блага от колиниите си , и от още много други знайни и незнайни държави , напъниха си гушките , уредиха си държавата и сега ми се правят на на лук яли , ни лук мирисали и на най-големите демократи.Всички поданици на държави , които пряко и непряко са участвали в благополучието на Грейтбритейн , заслужават да получат възможности равни на всички великобританци . Франция е добър пример за това и не писка , като тези кривозъбци . Там където е имало роби и господари , и там където все още ги има , демокрация няма - има обратното на демокрация .
  • 8 киро

    1 0 Отговор
    ХА ХА - пиратите не чудят как да излезат от тинята чисти ! ДЖЕНДЕРИ ! За да са по-решителни трябват "ТОПКИ" , а там май няма вече мъже !
Новини по държави: