Last news in Fakti

9 Март, 2019 20:50 3 123 53

САЩ изключват признаване на Крим

  • сащ-
  • закон-
  • крим

Конгресът прие специален закон

САЩ изключват признаване на Крим - 1
Снимка: Shutterstock

Комисията по външните работи към Камарата на представителите в американския Конгрес прие законопроект, който изключва възможността за признаването на Крим за руски, съобщи Fox News.

Така никоя американска държавна институция няма да може да признае руските права над региона. В документа се подчертава, че САЩ не признават Крим за руски.

Приемането на закона идва на фона на обвиненията към американския президент Доналд Тръмп за връзки с Русия. Неговият бивш съветник Пол Манафорт вече беше осъден по обвиненията.

Все пак президентът може да откаже да изпълни закона. Това ще стане, ако въпросът е от критична важност за САЩ.

Законопроектът влиза в американската конституция. Тръмп вече подписа удължаване на санкциите срещу Русия, заради анексирането на Крим.

Русия отказва да обсъжда споровете от региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 эпсилон

    15 97 Отговор
    Браво. Червените боклуци трябва да бъдат наврени в кучи задник. Сега щатите трябва да мачкат всеки, който признава Крим за руски. Ще видим колко руски подлоги ще се отметнат.

    Коментиран от #5, #6, #43

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Крадец

    44 1 Отговор
    Руснаците,сигурно вече са направили рокадата !
  • 4 Анти седераст

    76 4 Отговор
    Някакви хора на майна си Райна дето не са чували за Крим... все едно аз да не призная рождения ден Чол Смит от Мешбърн, Австралия. Кой се интересува от вижданията им?
  • 5 съвет

    57 1 Отговор

    До коментар #1 от "эпсилон":

    Иди първо на психиатър да те освидетелства и после иди на гинеколог ,че май си забременял от африканския си мъж

    Коментиран от #12

  • 6 Гербавите

    61 3 Отговор

    До коментар #1 от "эпсилон":

    Кой се интередувс какво признаваш бе наркоман??? Там живеят руснаци и се управшява от руски институции. Все едно аз да не те призная за вечерял. Муслиш че някой го вълнува това?

    Коментиран от #9, #15

  • 7 Седераст

    49 2 Отговор
    Аз не признавам Космоса. Не признавам и океана и рибите.
  • 8 ГостЪ

    15 9 Отговор
    Стига спорове . Писна ми някой най - накрая трябва да каже истината .
    Крим е БЕСПАРСКИ - ТРАКИИСКИ после на същото място е била СТАРА ВЕЛИКА БЙЛГАРИЯ , после ВОЛЖКА БЙЛГАРИЯ
    , ПОСЛЕ БЕСАРАБСКИТЕ БЪЛГАРИ , накрая
    съвсем замалко сравнение с всичко това е
    бил турски и на финала все пак руски , след което е подарен от русия на една предималко изкуствено създадена от русия държава наречена усрайна и тия дни съвсем доказано и официално , при пълно съгласи разменен от Порошинко за цяла армада бизнеси и власт дадени му от близкият му приятел Путин . Вече дори и горките украинци са напълно наясно с това . Демек Български е , ама отскоро някакви идиоти клоуни кукловоди си развяват гагата . Защото българи , траки , тракоилириици , етруски , италианци-те донякъде , кимериици , скити , готи , че и други това е едно и също нещо ама няма кой да чете и мисли . По-лесно е да си чуждопоклонник .

    Коментиран от #10, #38

  • 9 Навални

    6 46 Отговор

    До коментар #6 от "Гербавите":

    Ами няма проблем щом:..." Там живеят руснаци и се управшява от руски институции..." да си ходят в кочината. Червената армия ги разсели на много места. Значи ли, че трябва да си вземат всичко. Като живеят и по нашето черноморие, можем ли да осъмнем с вмирисани на кофти водка и самогон зелени човечета някоя сутрин. И тук живеят руснаци и то много. Сигурно всички русофилски предатели ще се строите да ги посрещнете с цветя и голи задници.

    Коментиран от #11

  • 10 ГостЪ

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "ГостЪ":

    Извинявам се от името на тъпия автомат редактор думата на третия ред е БЕСПОРСКИ за който зняе какво е това .
  • 11 Хитлер великан

    25 3 Отговор

    До коментар #9 от "Навални":

    Нашето Черноморие никога не е било руско бе наркоман. Никога. Върви на психиатър и гледай и той да не изпатка покрай тебе.
  • 12 эпсилон

    5 40 Отговор

    До коментар #5 от "съвет":

    Боже каква каша от понятия ти е в главата. Не знам дали съм бременна от африкански мъж, но баба ти сигурно е била бременна и го е износила от пиян руски мужик в униформа на червената армия. Няма начин такъв увреден мозък да не е с руски ген.
  • 13 756

    29 2 Отговор
    Думата прие закон с който се забранява Крим да бъде признат за марсиански
  • 14 Kcaniba

    40 2 Отговор
    А косово, признава???
    Русия не признава анексия на Калифорния от Мексика!!!
  • 15 эпсилон

    3 27 Отговор

    До коментар #6 от "Гербавите":

    Публикувано във факти.бг: Кой се интередувс какво признаваш бе наркоман??? Един от признаците, от които се разбира, че даден индивид е под въздействие на психотропни вещества е неспособността да различава буквите и пише ей такива словосъчетания като теб. Използването на препинателни знаци в големи количества е признак на емоционална нестабилност, а привързаността към боклукчийската червена идея е сигурен знак за окончателно увреден мозък, при това невъзвратимо.

    Коментиран от #27

  • 16 Барчо

    38 5 Отговор
    Умни излязоха кримчани. Предпазиха се от разрухата, която вилнее в Украйна. Язък за хората там. Все пак днес Потрошенко едва се размина от линча на същите, които незаконно го направиха президент. Голяма смешка беше цялата ситуация. Хората лепеха по каските на полицаите постери с въпросите дали искат да са съучастници в кражбите на Потро. Той продаде дефектните оръжия на собствената си армия с десетки пъти увеличена цена, която естествено прибра в собствените си сметки. Украински войници загинаха от тези оръжия. Откакто е станал президент, не само не се отказа от бизнеса си, но увеличи собственото си богатство 89 пъти. Май ще последва Чеушеску.
  • 17 Барчо

    38 2 Отговор
    Колкото обора признава Крим за руски, толкова и Русия ще признае Косово за отделна държава от Сърбия.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Анти седераст

    30 2 Отговор

    До коментар #18 от "русофилска подлога":

    Аз вечерях, но 20 наркомана от Отворено Общество отказват да ме признаят за вечерял. Въряете на психиатър.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Нарко сбирка

    26 3 Отговор
    Аз не признявам пясъка в пустинята... Моята котка не признава и Нил, а Пешо от съседния вход не признава Франкфурт. Наздраве!
  • 22 Анти седераст

    22 2 Отговор
    Снощи ходох по голяма нужда и забравих да читам американския чосланик и мъжа му дали ми признават ^айното за ^айно. Ще питам Конгреса.
  • 23 Зев Зек

    1 3 Отговор
    Не се признава туй що е непризнаемо, поет го е казал е хее, не филанкишия. Ма така си е. Но пък сега ще ни липсват остроумията на как'Марче и на колегата и с рижавия мустак, скоро хич нема да им е до шегички. Рафаилчо сигурно вече скандира на висок глас чий е Крим.
  • 24 Граф Монте Христо

    30 1 Отговор
    Аз имах една позната украинка, която един ден е рускиня, един ден е украинка и се раздвояваше... Та тя ми каза - "Крим СИ Е ТЕХЕН" /демек на руснаците/ и аз като и кажех - ''еми въведете си ТОГАВА руския език като втори официален език в Украйна и ви спират поблемите'' и тя тогава ставаше украинка и ми казваше - ''Какави ги говориш бе? това е Украйна!!! Ходи ги разбери, но аз лично не пазнавам украинец и украинка, които да не знаят перфектен руски език и не ги интересува политиката хората, гледат си бизнеса, но явно в Киев има крайно националистични хора които са леко ''пернати''...:)
  • 25 Бачо Киро

    29 0 Отговор
    Много важно какъв закон приемат в САЩ... Той е валиден в границите на САЩ... Президентът можел да не изпълни закона... Що ни занимавате тогава изобщо?

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 onq s konq

    3 28 Отговор

    До коментар #25 от "Бачо Киро":

    Е КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ НАИВЕН И "НЕ ПРИЧОМ" ОТНОСНО СВЕТОВНОТО РАЗВИТИЕ за да твърдиш, че "Много важно какъв закон приемат САЩ" и нещо ОЩЕ ПО-ФРАПИРАЩО-"Той е валиден само в границите на САЩ"?! А известно ли ти е че РУСИЯ Е НА КОМАНДНО ДИШАНЕ и ТОЧНО ОТ САЩ ЗАВИСИ ...ДОКОГА?Или май не вдяваш че ако рублата се срине още малко ПО ВОЛЯТА НА САЩ ,Руската икономика УГАСВА?Което значи,че Русия ще умре..."ВЪОРЪЖЕНА":) Ама първо се ПРЪКВАТ такива като тебе,а чак после питат "ам сега кош пррайми и накъде"...Абе стойте си където ви е мястото и НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ ОТ ТАМ ЗА НИЩО НА СВЕТА...имам предвид ТЕСТИСИТЕ НА БАЩИТЕ ВИ.

    Коментиран от #31, #34

  • 29 Робот

    18 1 Отговор
    Е ми , Путин може да се разкае, барабар с 140млн. руснаци , да поиска извинение и да поплаче на рамото на бай Дончо, да каже, какво лошо момче е бил и да обещае повече да не прави така!!!
    Крим ваш! Предаваме се, само и само US конгреса да не приема такива страшни закони!!!
    По скоро ще повярвам, че са ходили на Луната!
  • 30 Питам

    19 1 Отговор
    А тези наглеци защо анексираха Америка от индианците ??
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 на кой му пука

    13 2 Отговор
    крадците какво ще признаят и какво не?... тия са гола вода и кал в ушите!
  • 33 Баба ванга

    2 16 Отговор
    Ще дойде време да се молят да върнат Крим и отгоре да дадът Страшно ще стане
  • 34 гост

    14 3 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    САЩ май са предозирали кислорода в апарата за "командното дишане" в Сирия, а?! Да видим дали ще си прав и за Венецуела. Северна Корея нещо и там се забатачи "демократизирането", а за Китай просто са "no comment". Важното е, че дългът вече е 24трлн., тоест е 10% нагоре за две години!

    Коментиран от #36

  • 35 Чернобил

    3 1 Отговор
    ТВ" Европа" днес от 16.00 до 18.00- " Документите".
  • 36 ДА ПИТАМ НЕЩО

    4 16 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Абе болни русофилски мозъци,90%от вас никога не са стъпвали в Русия,незнаят каква МИЗЕРИЯ е само на 100км от Москва. Незнам от каде ви идва тая яростна енергия да защитавате ушанките,вие сте вредни за самите себеси

    Коментиран от #39, #40, #42, #46

  • 37 Питай Питай

    1 2 Отговор
    А на теб какво ти пука как е в Русия? Да не би да имаш поднини там? А-а-а, сетих се, ти си велик мислител и хуманист (гуманист, както биха казали руснаците).
  • 38 Хрис

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "ГостЪ":

    Приятел , малко си объркал нещата : няма такова нещо Крим'БЕСПОРСКИ-ТРКИЙСКИ - в историята има БОСПОРСКО ЦАРСТВО сществувало, от V век преди н.е. до IV век след н.е. на двта бряга на Кимерийския Боспор, днешния Керченски пролив. За населението му и за това в други райони на Крим византийският историк Малама ( написал седемтомната " Световна история") пише, че това'са българите на Ахил, потомци на мирмидонците, с които той е участвал в Троянската война и след края й са се заселили'в района на Кимирийски Боспор. Пич, Волжка Българив е била доста далечко'от Крим, с бесарабскит българи са свързани с Крим додолкова, до колкото малка част от тях по настоявсне на руския цар се съгласяват да'се'преселят в Крим.
  • 39 Бъди Български патриот

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Ами ако майките им са рускини избягали от там а те мелези нормално е да са объркани в търсене на истината Помнете Семето ви е Българско Обичайте си Татковината
  • 40 Хинин

    5 2 Отговор

    До коментар #36 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Абе вечно питащия, а ти кога си ходил в Русия, че ги плещиш тези глупости. Кажи ми само от къде да ги меря тези 100 км, от кремъл'или от някое друго място, през май отивам в Москва. За всеки случай там в циганските гета полицията действа яко и не си поплюва, не е като при нас безхаберие. И нещо да те информирам -по брутен обществен продукт на глава от населението по данни на ООН Русия е на 65-то, а българия на 75-то място.
  • 41 Проучване

    5 0 Отговор
    Имам чувство, че "морков" и "тояга" имат съвсем друг смисъл! В случая "моркова" е заглавието. Веднага глутницата "русофоби" се нахвърля върху стадото "русофили". Естествено е да се подава „морков-дъвка” във вид на заглавие, та по този начин да се проверява „общественото мнение”. Вид „социологическо” проучване за електорат-а! Замисля ли се някой в какво положение сме тук? Важното е да се подаде "морков"! То и за това го правят. Изпитано и проверено многократно. А те са си специалисти, но не всички им се връзват! Сега идва ред на „тезаурус-ключови думи” – модератор.
  • 42 гост

    11 1 Отговор

    До коментар #36 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Човек, ВЪОБЩЕ не ми пука за Росия! Аз съм против тия, които разсипаха България и това не са руснаците, а тия при които ходят ВСИЧКИ наши предатели от 89-та насам. Тия, които пращат сенаторите си да ни казват какво да правим и как по-лесно да затрием държавата си. Тия, за които българите трябва да сме най-много 5 млн. Аз съм против лъжата "америка за БЪЛГАРИЯ" и "БЪЛГАРСКИ хк". Против слугите им във форума. А за руснаците какво да ти кажа: някак си успяха да си върнат страната от същите господари и да изгонят слугите им. Пожелавам си същото да се случи и тук, за да я има България! Побелаеам си същото да се случи и в Европа, за да я има Европа!

    Коментиран от #45

  • 43 Дивуй

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "эпсилон":

    Личи си , че си излязал от кучия задник.
  • 44 Battle

    5 1 Отговор
    Ами е ние не признаваме Америка , това е земята на индианците , всички други емигранти ВЪН !!!!
  • 45 Българин

    1 4 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Руските изроди и техните слуги продължават да съсипват България, бе руска подлого.

    Коментиран от #47, #48, #50

  • 46 Румяна Костова

    6 0 Отговор

    До коментар #36 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Аз лично не защитавам никакви ушанки или темподобни шапки. Аз само сам против Западът задружно да ни пее, че за всички беди по света и у нас е виновна Русия. И против двойните стандарти в международното право също съм против. Косово, което исторически никога не е принадлежало на Албания, американците да го отделят от Сърбия и да го прехвърлят на албанците. А Крим, който руснаците са си отвоювали и огромен процент
    от жителите са дали своя глас за присъединяването му към Русия, да не може да бъде руски.

    Коментиран от #49

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Д'мин

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "Румяна Костова":

    На руснаците изобщо не им пука за мнението на каубоите. Дори да се приеме хипотезата, че Крим ще се върне на Украйна, сащианците пак ще намерят повод да се дракат с Русия. Най-вероятно ще ги обвинят, че са виновни за инбридинга при лъвовете в Серенгети! Такава е играта!
  • 50 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    Как ясно си личи на чия хранилка си?! Сляп би те видял, що за "българин" си!
  • 51 654

    0 1 Отговор
    Спокойно братя американци,за да стигне до Босфора Русия трябва да мине през България.С мощната подкрепа на Руските собственници на ваканционни имоти тая няма да е бъде
  • 52 Дядо Грую

    5 0 Отговор
    Империята на злото ФАЩ
  • 53 Тракиец

    3 0 Отговор
    И Путин го премести от левия в десния крачол.