Last news in Fakti

12 Март, 2019 08:20 2 421 83

САЩ искат техен астронавт да стъпи на Луната през 2028 г.

  • луна-
  • сащ-
  • астронавт-
  • наса

САЩ възобновиха лунната си програма

САЩ искат техен астронавт да стъпи на Луната през 2028 г. - 1
Снимка: Shutterstock

Съединените американски щати се надяват американски астронавти отново да стъпят на Луната през 2028 г., стана ясно от публикувания бюджет на космическата агенция НАСА.

Общо финансирането на НАСА през 2020 г. ще бъде 21 млрд. долара. От тях 363 млн. ще бъдат отделени за поддържане създаването от търговски компании на „голям апарат за доставка на товари, а след това и астронавти, на Луната“, предаде Нова телевизия.

„Партньорството с частни компании по развитието на пилотирана система за кацане на повърхността на земния спътник заедно с други изследвания отново ще върне превъзходството на САЩ по пътя към Луната, около нея и на нейната повърхност и ще доведе до кацането на хора на Луната през 2028 г.“, се казва в документа, публикуван на сайта на НАСА.

От идването на президента Доналд Тръмп на власт САЩ обявиха възобновяване на лунната си програма, наричайки постоянното присъствие на хора там етап от пилотирана мисия към Марс. В рамките на новата програма НАСА разработва идеята за създаване на окололунната станция Gateway, от която в бъдеще ще се осъществяват полетите на хора до лунната повърхност и обратно.

Строителството на тази станция ще започне през 2022 г., а първият пилотиран полет до нея е планиран за 2024 г.. Кацането на американски астронавт на Луната ще се състои в края на 2020-те години, сочат плановете на НАСА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 698

    75 10 Отговор
    А дано този път да стигнат
  • 2 Хвърчило

    63 5 Отговор
    Много е късно китайците сяха картофи и фасул на луната.
  • 3 Наблюдател

    15 61 Отговор
    Сега ще се нададе русофилски вой как никога не са стигали до Луната, как всичко е снимано в Холувид, как са изостанали и използват руски ракетни двигатели...

    Коментиран от #4, #24

  • 4 Kcaniba

    49 6 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Т.е. този път 3D ?
    Ахаххахахаха
    соросняяя

    Коментиран от #23

  • 5 некойси

    39 8 Отговор
    Това би трябвало да разсее всякакви съмнения, че са стъпили на луната. Може да имат време и да наредят постановката както е била заснета в студиото едно време.
    Гууд фор дем :)
  • 6 ****

    53 6 Отговор
    Защо чак 2028,а не по рано,нали имат опит какво им пречи?

    Коментиран от #52

  • 7 Я па тия шизита

    41 6 Отговор
    Е нали уж бяха там...какво са се разбьрзали амерските джендьри? А и щом са били ведньж-какьв им е проблема сега-май ходенето на Луната е приказка само за американските дебили,.,.,.,.
  • 8 гост

    35 7 Отговор
    При наличните доказателства няма как да се приеме за чиста монета показаното от техните филми. Същото е както с първият опит на Гагарин, тогава са имали видеокамери, но на него му дават касетофонче, на което да говори и записва какво вижда. Същото е и с Луната, действително може да са направили нещо на Луната, но това, което са пуснали като видео просто има много очевидни пропуски, които в момент на еуфория не са забелязани, но след това при изследване на детайли се виждат. Звук, висящи въжета, букви по камъните, липса на данни, всичко първо било засекретено, а след това унищожено. Същото като на 11 Септември, прецедент в строителството на високи сгради, а в рамките на месец китайски фирми го скрапват без доклади, без обследване, без общественни поръчки и процедури, нищо, добави и крайно обезпокоителни съвпадения носещи милиарди на собственика и как да му повярваш? Само факта, че за доклад за инцидента са отпуснати 10млн. долара, а за казуса на Клинтън и неговата пура над 70млн. долара е достатъчен за затвърждаване на конспиративните тези. Просто САЩ се мислят за богове и манипулират простите хора с фиктивен патриотизъм, но мислещите са наясно, че провителството им е силно манипулативно.

    Коментиран от #42

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Руските лъжи за Гагарин

    11 29 Отговор
    Лъжата на единия комисар:

    Публикувано във факти.бг:
    В. А. Плаксин удостоверява, че „Восток-1“ излита с Гагарин в кабината. На това той няма как да е свидетел, защото не е сред хората, които са присъствали при затварянето на главния люк на кораба. Изследователят Александър Ярмолович е открил 10 варианта на списъка от хора, които са опълномощени да присъстват при затварянето. В нито един от тези списъци не присъства Плаксин!

    Лъжата на другия комисар:

    И. Г. Борисенко твърди, че на 12 април 1961 г. в 10:55 часа Юрий Гагарин се е приземил на 26 км от град Енгелс, Саратовска област, близо до селото Смеловки. Комисарят хукнал към капсулата, където го очаквал усмихнатият Гагарин, наобиколен от горди колхозници. Тук, до кабината на кораба, след като проверил документите му, Борисенко зарегистрирал три световни рекорда: продължителност – 108 мин; височина на полета 322,7 км; товар на целия кораб 4725 кг.

    Коментиран от #57

  • 11 Руските лъжи за Гагарин

    9 27 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Фактите:

    Дълги години СССР криеше, че капсулата на космическия кораб се приземява празна. Гагарин се спуска с парашут на 4 км от нея, в колхозното поле на село Узморье! Изследователят В. И. Россошанский разкрива лъжата на Борисенко и доказва, че той вижда за пръв път Гагарин, чак на военното летище в град Енгелс! Разобличеният Борисенко отговаря: „Така трябваше. Какво да напиша и говоря – решаваха отгоре!“

    Първата капсула, приземила се с екипажа в нея, е на Восход-1, 12 октомври 1964 г. В нея катапултиращият стол и оборудването са махнати и трима космонавти, възможно най-слабичките, без скафандри(!), са натъпкани като копърки. Никой на света, не е и предпологал, че тримата космонавти са летяли в едноместна кабина, без защитни екипировки! Забравили, че до този ден са лъгали, руснаците с възторг заявяват, че за първи път екипажът е приземен в капсулата на кораба!

    Лекарят В. Волович, който преглежда Гагарин 3 часа след предполагаемото претоварване от 9-10 g при балистическото спускане, казва следното: „В салона на самолета пристъпих към прегледа на Гагарин. Кръвоизливи, които възникват при високите претоварвания, не открих. Дробовете бяха чисти. Дишането – умерено. Температура 36,6 градуса. Пулс – 65. Кръвно налягане – 125/75. Казах му: като на младенец, все едно не си летял в космоса.“

    – А може би и наистина, не съм летял? – произнася Гагарин.
  • 12 Руските лъжи за Гагарин

    9 23 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Лекарят споделя това в последното си интервю, малко преди да почине. Човекът бил крайно възмутен от груба лъжа в “Комсомольская правда” през 1997 година, че той е участвал в група издирвала в продължение на час капсулата с Гагарин. И когато отворили люка, видяли космонавта лежащ със затворени очи. Свалили му скафандъра и след като дошъл на себе си, първите му думи били:„Я – на Земле?”.

    Неизброими са публикуваните лъжи за приземяването на Гагарин: пъстри, различни и съвсем противоречиви. Интересното за мен е, че при радиус от 300-400 км на зоната за приземяване, в ненаселен район, Гагарин се оказва в населена местност, над която не само е летял, но и където миналата година е проведено обучението му за скокове с парашут: на двайсетина километра от офицерската столова, в която познатият старши лейтенант е посрещнат, вече като майор, със сок и ябълка. Късметлия!?

    Коментиран от #54

  • 13 Руските лъжи за Гагарин

    10 24 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Гагарин е симпатяга, чувствал се е неловко да лъже. На първата пресконференция – три дена по-късно, на въпроса как се е приземил, в капсулата или отделно от нея с парашут, той се смущава и под яростния шепот на човека до него (Михаил Крошкин), започва объркано да обяснява, че и двата варианта били предвидени от главния конструктор. Отговор на този най-обикновен въпрос – не дал. Че е свестен, показва и липсата на неговия подпис на врата от хотела „Космонавт“ в Байконур. Космонавтите, преди полет, се подписват на вратата на стаята, в която са настанени. След като се изпълни с автографите им, вратата се прибира и пази. Има подписите на всички космонавти с изключение на Гагарин. Говори се, че чистачка го е изтрила. И така да е. Ако беше летял, нищо не пречи да се подпише отново, нали? Даже колегите му биха го насилили да го направи – та нали е първия. Той обаче не го прави. А не след дълго, лъчезарният млад човек, се пропива, започва все по-често да губи контрол върху себе си и ругае не само началниците си , но и самия Леонид Брежнев. Нещо любопитно: съветският лидер е удостоен със званието „Герой на социалистическия труд“, за приноса му към „космическия полет“, но тайно(!), с непубликуван указ!? Постепенно от бляскав символ, пиянстващият Гагарин, се превръща в неудобен и опасен враг за родината си.

    Коментиран от #16

  • 14 Руските лъжи за Гагарин

    9 18 Отговор
    Публикувано във факти.бг: На 27 март 1968 г. на Гагарин е наредено да извърши изпитателен полет на вехт УТИ МиГ-15. Той обаче заподозрял нещо и поискал техническата документация. От сведенията в нея се ужасил: 12-годишният самолет е минал два капитални ремонта, а двигателят му (RD-45 FA производствен номер 84445a), не само не бил оригиналния, но се оказва с още две години по-стар и е претърпял 4 генерални ремонта. Полетът следвало да бъде кратък, само 20 минути, а към самолета имало допълнително прикрепени два контейнера с гориво, очевидно – съвсем ненужни. Гагарин отказал да се качи на този летящ ковчег. Вдигнал скандал. Наложило се инструкторът, полковник Владимир Серегин, да го успокои, заявявайки, че ще лети с него. Едва при петия опит самолетът е приведен в движение. 11 минути след излитането, Гагарин иска разрешение да се върне. Малко след това самолетът се разбива в земята и избухва. Няма да се спирам на официалните версии за смъртта на двамата пилота, защото при тях и двамата биха могли да катапултират. Причината те да не каталпутират е, че са изпаднали в безсъзнание, поради незатворен докрай вентил осигуряващ хермитизацията на кабината. Това е версията на инженер-следователя Игор Кузнецов, който в продължение на 9 години разследва катастрофата.
  • 15 Руските лъжи за Гагарин

    10 17 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    И така, няма нито едно доказателство за космическия полет на Гагарин. Никакви документални кадри. Нито дори една малка, черно-бяла снимчица, от този „велик“ 12 април 1961 г. Всички филми, снимки и приказки са постфактум, произведени след това с пропагандна цел. Очевидно руснаците се решават на тази лъжа, притеснени от американците, които след успешния полет на шимпанзето Хам (31 януари 1961 г.), подготвят Алън Шепърд за първия му полет – отложен от 6 март за 5 май 1961 г.

    Възможно е, Гагарин да е искал да лети, да е настоявал, но те не са били готови за този полет, на този ден. Лъжата не е първата и няма да бъде последната. При полета на кучето Лайка, всеки ден, в продължение на 7 дни, руснаците осведомяват света за „самочувствието“ на кучето. Гадното в случая е, че Лайка е била мъртва – на седмия час от полета, след продължила няколко часа агония, поради повишаване на температурата в кабината. Седем дни руснаците поднасят на света лъжите за самочувствието на мъртвото куче.

    Когато питат Гагарин, ще публикува ли снимки от космоса, той казва: „На кораба нямаше нито един фотоапарат или друго фотографиращо устройство.“

    На кораба обаче имало магнетофон(?), на който Гагарин записвал наблюденията си!?

    И вместо снимки руската пропаганда ни пробутва думи, които Гагарин казал: „Наблюдавам облаци над Земята, малки, купести, и сенките от тях. Красиво, красота! Внимание!Виждам хоризонта. Един изключително красив ореол. Слънчева дъ

    Коментиран от #21, #33, #70

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Наблюдател

    11 31 Отговор
    Защо руската измет, която квичи, че човек не е стъпвал на Луната не посочи някой съветски/руски космонавт или космически специалист, който да опровергава , че човек е стъпил на Луната? Животинската омраза на руската измет към САЩ и всичко американско е в основата на нелепата опорна точка, че никога не са стъпвали на Луната.

    Коментиран от #19, #31

  • 19 Елементарно

    22 8 Отговор

    До коментар #18 от "Наблюдател":

    Просто защото не е стъпвал. Достаъчно ясно ли е?

    Коментиран от #35

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Минджо Ивев

    10 22 Отговор
    Точно така коуеги!
    Русофилите ни докараха османското съжителство!!
    После ни докараха руското робство, накрая ни докараха съветското заробване!!
    Гагарин е идвал на самолета във Варна да ни окупира!!
    Слава на американските летци, бобили русофилите в София!! Слава на Чърчил мразещ русофилити, предлагал на мястото на София да се засадят картофи, след изравняването и!!

    Коментиран от #68

  • 23 Реалист

    7 16 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Завиждаш за 3Д-то ли? Щото пути като лъжеше за разни пушкала показа само крадена анимация а не 3Д.

    Коментиран от #69

  • 24 учуден

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Това вече и децата го знаят бе Генди ! Май само вие гендерите го незнаете !

    Коментиран от #36

  • 25 Иван

    21 6 Отговор
    Ха . Ще ходят да кацат на Луната ! А стига бе , неможе да бъде . И с какво ще ходят до там , че нещо несхващам ?

    Коментиран от #30

  • 26 Гост

    10 2 Отговор
    Ей, тез пък искат все първи да са навсякъде. Нека този път друг да е.
  • 27 диалог, диалог

    6 15 Отговор
    Американските другари освен че са пионери във всичко прогресивно са и джентълмени, надяват се да 2028-ма най-сетне и некой комплексар яздещ мечки да стъпи на Луната, за да имат поне мъничко покритие претенциите му за притежател на половиния свят.
  • 28 Симо

    10 3 Отговор
    Аааха ха ха ха . Ще кацнат ама друг път
  • 29 режисьор

    17 6 Отговор
    Американците никога не са кацали на Луната и няма и да кацнат освен в студио на холивуд
  • 30 Гост

    12 5 Отговор

    До коментар #25 от "Иван":

    Пеша не Иване, пеша! Щото и от МКС може пеша да слезнат, ако руснаците не ги вземат на стоп! Ти не знайш ли?!
  • 31 Гост

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "Наблюдател":

    Ми то стига, че американски специалисти казват, че никога не са стъпвали там. Що руснаци да им пречат сами да казват истината?!

    Коментиран от #37

  • 32 още четиво за путлерасти

    5 14 Отговор
    Корабът Восток 1 не е бил празен -в него е имало човек. Не маймуна или куче , а човек. Това американците са го установили. И всичко е вървяло добре, докато капсулата за приземяване не намира точния ъгъл за навлизане в атмосверата . И вместо да навлезе в атмосферата тя се плъзва и запрашва в Космоса. Такива случаи след Гагарин е имало още няколко -Комаров и др. не се завръщат. Приземяването на Гагарин е инсценировка и то предварително подготвена-план Б ,ако нещо се случи. Не е сериозно да се твърди, че Гагарин не е имал фотоапарат на борда. Но да живее в тая непосилна лъжа за Гагарин било трудно . И той започва да пие все повече и повече. И за да не каже нещо ,което не трябва , отговорните другари го елиминират. Смъртта му за това е мистериозна , защото де факто разследването замита истината. Инцидента с Гагарин е предизвикан.

    Коментиран от #38, #50, #71

  • 33 Гост

    12 3 Отговор

    До коментар #15 от "Руските лъжи за Гагарин":

    Как е тръгнало, ще кажеш и че Спутник1 не е съществувал, пък краварите го гледали от земята вечер при ясно време.
  • 34 смеееехх

    10 3 Отговор
    Щели да кацат американците на Луната 1 ама така съм се смял, ама така съм се смял, смееееееххх.
  • 35 Наблюдател

    4 9 Отговор

    До коментар #19 от "Елементарно":

    Хора не са стъпвали на Луната, Земята е плоска а Русия е велика! Да ти имам русоидната логика!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Наблюдател

    6 7 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Кои американски специалисти бе русофреник? И в Америка има идиоти, не само в русия и България. ти ми посочи някой съветски/руски космонавт или специалист, който да е отрекъл или опровергал, че американците са стъпвали на Луната. Колкото и да квичиш няма да намериш такъв дебил.

    Коментиран от #58

  • 38 Незнаещ

    5 8 Отговор

    До коментар #32 от "още четиво за путлерасти":

    Как мислиш, към кого светът ще приеме истината по-благосклонно - лъжата за Гагарин от империята на злото-СССР, или лъжата за Луната от демократичен САЩ ))
  • 39 ИСТИНАТА

    3 1 Отговор
    Космически стартове по страни 2018 година.

    1. Китай-39, от които 1 неуспешен,
    2. САЩ -31, 31 успешни,
    3. Русия -17, 1 неуспешен,
    4. ЕС - 11, 1 частично неуспешен,
    5. Индия - 7 , 7 успешни,
    6. Япония 6 от 6,
    7. Австралия 3 от 3
  • 40 Руските лъжи за Гагарин

    4 3 Отговор
    https://fakti.bg/mnenia/358613-sssr-i-lajata-za-gagarin
  • 41 Фактолог

    16 3 Отговор
    Ще стъпи. Ще направи крачка и ще каже: „Тази моя малка крачка е огромна...” Стоп, стоп, стоп! – вика в ефир режисьора. – Това вече го правихме. Сега трябва да кажеш „прескок”. Астронавта пита: „Овчарски или троен?”
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Бай Оня

    8 4 Отговор
    Кулеги,кога точно ше кацате,че да преместа гоулфо?
  • 44 гост

    16 5 Отговор
    Никой няма да стъпи на луната поне още 50 години. То им е проблем да идат до МКС на 400 км та до луната на 380000. Една велика лъжа. За връщане да не говорим. А й модул да носят. Краварски фантазии и лъжи

    Коментиран от #45

  • 45 Само питам

    4 9 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    А да си чувал, че Драгон на Илън Мъск се стикова успешно с МКС и от средата на тази година ще вози американците там? Или само опорните точки признаваме за истина?

    Коментиран от #59, #72

  • 46 Циник

    7 3 Отговор
    И аз искам да отида на почивка в Бали...
  • 47 xlcr

    13 4 Отговор
    ''ще върне превъзходството на САЩ по пътя към Луната...''

    Манията им за превъзходство ще ги съсипе.

    Коментиран от #48

  • 48 Наблюдател

    3 9 Отговор

    До коментар #47 от "xlcr":

    Единствено руските дегенерати страдат от мания за величие, бе русоид?
  • 49 Реалист

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Трън":

    Вие сега ли го разбрахте ? Само питам - също .
  • 50 Експерт

    8 1 Отговор

    До коментар #32 от "още четиво за путлерасти":

    Да допълня : Оказа се , че И.Инджев е куче , а не човек !

    Коментиран от #51

  • 51 Само питам

    2 8 Отговор

    До коментар #50 от "Експерт":

    А дебилите вярващи, че Земята е плоска и че хора не са стъпвали на Луната хора ли са или путиноиди?
  • 52 Rado

    2 8 Отговор

    До коментар #6 от "****":

    Защото целта не е само да кацне и да се върне. Целите са други - да се разработят модули, които до се използват многократно за кацане на Луната и връщане на Земята, което ще позволи изграждане на постоянна база там. Освен това ще има постоянен команден център в орбитата около луната. Също ще трябва и ракета по-мощна от най-мощната, която те бяха създали Сатурн 5. SLS е ракетата (няма да е с руски двигатели), която трябва да извежда оборудването за база на Луната и хората. Но целта е друга цялата тази технология да се тества и добие опит за да стигнат до Марс и да има и база там. Всичко това е известно като ""Moon to Mars". Така че целта не е "лесна" просто да пратят човек да събира камъни и да го върнат, това вече са го правили. Между другото от NASA казаха, че са запазили 3 проби запечатани и не отваряни от 1969г. за да могат да бъдат изследвани сега с по новите технологии.
  • 53 Тракиец

    8 2 Отговор
    Мдаа,Путин каза,че ще провери нали чифутите са били там.И аѝде пак ще пробват за да не им цъфне 50годишната чифутска лъжа.
  • 54 Госあ

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Руските лъжи за Гагарин":

    Гле'й са,първо е руската лайка,после американското шимпанзе и след това френската котка. Панял ?
  • 55 Бря

    7 1 Отговор
    Да не са открили петрол на луната?
  • 56 Перър

    8 1 Отговор
    20 милиарда за филм. Е това ще е най скъпата екранизация.
  • 57 осведомен

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Руските лъжи за Гагарин":

    Браво изкара центовете козяче ама не си по темата бе хахахахахаааа
  • 58 осведомен

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "Наблюдател":

    Ами които са снимали филма в ХОЛИУУУУУУУУУД БЕ КОЗЯЧЕ КУБРИК СИ ПРИЗНА КЪДЕ И КАК Е СНИМАЛ КАЦАНЕТО

    Коментиран от #60, #61

  • 59 хохо

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Само питам":

    Ти не питаш, а напаво лапаш и гълташ
  • 60 Rado

    4 3 Отговор

    До коментар #58 от "осведомен":

    Нека Русия да пратят апарат на мястото на кацането и да докажат, че не са кацали американците това ще е от голяма полза за Русия, но май ще е изгубена кауза защото има толкова много доказателства. Едно от тях са пробите 382 килограма лунни скали донесени от шест мисии до Луната, такова количество без човек да е там няма как да се събере с тогавашните технорогии та дори и сега, и тези проби се раздават на учени по света. А Русия имат проби от Луната с автоматизиран апарат, теглото но пробите е забележителните 300 ГРАМА.

    Коментиран от #62

  • 61 Наблюдател

    5 4 Отговор

    До коментар #58 от "осведомен":

    Руската безпросветна сган така и не разбра, че общият брой на мисиите през периода от 1961 г. до 1975 г. по програмата Аполо на НАСА е тридесет и три. От 1968 до 1975 г. са изстреляни 15 космически кораба от серията Аполо с екипаж на борда. От тях девет са достигали до Луната, успешно са се прилунили шест, като на Луната са се разхождали общо 12 астронавта. Всичките ли са снимани от кубрик бе путлераст нещастен и неграмотен?

    Коментиран от #73

  • 62 русофилска подлога

    3 4 Отговор

    До коментар #60 от "Rado":

    То русия няма какво да потвърждава.СССР потвърди кацането на САЩ на Луната и то във време в което всичко се е следяло под лупа между двете страни.Коя е днешна и жалка русия ,че да потвърждава ? Руснаците нямат технологиите да пратят един роувър до Луната ,а какво остава пък за хора.

    Коментиран от #74

  • 63 русофилска подлога

    2 4 Отговор
    Руснаците също имаха възможност да кацнат на Луната ,но изгубиха битката ,защото са прекалено некадърни и не успяха да създадат читава ракета като Сатурн5.След няколко провала се отказаха и парите отидоха в канала.Като цяло космическите мисии на СССР в по-голямата си част са провали.

    Коментиран от #65, #75

  • 64 СТЕПАН

    2 1 Отговор
    Едно е да искаш друго е да можеш но да го направиш е друго не като първият им научно популярен филм
  • 65 Краварска подлога

    2 2 Отговор

    До коментар #63 от "русофилска подлога":

    Американците можеха да направят по-достоверен филм за т.н. кацане на Луната !
  • 66 Путин

    1 1 Отговор
    Те без руски ракетни двигатели балон не могат да вдигнат.Американците нищо не могат да правят .Само лепенки на имена хахахахахаха
  • 67 Госあ

    1 1 Отговор
    Първо треа пленят германски инженери и тогава да се готвят за Луната. Защото германците вече са пенсионери,а новото поколение си работи в Геермания хохохо,та така единственият начин е да пленят пак,само че това ми се струва много непосилна задача вече. Имам предвид,Русия не е в техния о(т)бор
  • 68 Козяк 2

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Минджо Ивев":

    Не само София,а цялата ни територия е искал в картофена нива,и сега вместо да пишеш глупости щеше да си изгнил картоф или мазен чипс.
  • 69 Козяк 2

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Реалист":

    Дано не дава Господ тази от теб наричана крадена анимация да стигне до тук,че няма да се видим за да си доказваме,кой прав и кой заблуден електрон.
  • 70 Козяк2

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Руските лъжи за Гагарин":

    Бе,"мен" ти пишеш толкова уверен в себе си,че все едно си бил на мястото на видеото записвало лъжите,които изливаш. Ти ли си този,който обръща Света наопаки изричайки недостоверни и лъжливи обвинения.Руснаците нямат опита на големите американски кинокомпании да сътворят лъжливи филми и да ги ползват за истина,не можейки към момента дори сами да си направят космически кораб да стигнат в Космоса.
  • 71 Козяк2

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "още четиво за путлерасти":

    намали хаповете,че ставаш смешен с простотите.
  • 72 Козяк2

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Само питам":

    А да си чувал,че не успешно скачането.
  • 73 Козяк2

    4 1 Отговор

    До коментар #61 от "Наблюдател":

    Аз понеже повече наблюдавам и виждам от теб,ще ти кажа,че като са се разхождали по Луната американските ти тъпанари са построили и магистрали там от техните разходки и са ги варосали от страни та да се виждат хубаво. А сега серьозно по въпроса,като са правили толкова много разходки до Луната и обратно,защо само до 1975г.,а после не,а в последните 10-на години дори не могат да се отделят от земната повърхност. Нали уж във всяка една сфера на живота всичко е надграждане и подобряване на постигнатото до момента и усъвършенстване на технологиите. Сега при тези уж модерни технологии те не могат да отделят от земната повърхност,та какво останало да отидат и да се върнат. Кравчоците са едни голдън меъри та ги няма никакви освен в лъжливите им тъпи филми побеждаващи винаги те. За оплакване са,а и нямат силите и възможностите да го постигнат.
  • 74 Козяк2

    4 1 Отговор

    До коментар #62 от "русофилска подлога":

    Сегашна Русия,като приемник на СССР всички достижения по негово време са достижения и на сегашна Русия,то е същото и като НРБ и РБ сега,с тази разлика,че всички положителни достижения бяха по време на НРБ, а сега достиженията са основно разруха и прокуждане на населението от българските земи. Та виж многоотворко дали руснаците не са пращали лунни модули с т.нар 8 колесни "Луноходи" и то преди "Ровър" да прати на Луната своя 4 колесен лунен мобил. Преди да пишеш нещо го огледай от вси страни,помисли и тогава пиши,че иначе ставаш за подигравки с невежие и тъпота.
  • 75 Козяк2

    4 1 Отговор

    До коментар #63 от "русофилска подлога":

    Ми, като са направили читава ракета американците тогава за да стигнат и да се върнат от Луната,нали с подобряването на технологиите сега означава,че трябва да са най-отпред в този аспект,а то те са се приземили като камъни, и не могат да се отделят без чужда помощ от блатото в което им е затънала космическата програма.
  • 76 Човек

    2 0 Отговор
    Добре в крайна сметка американски ли са двигателите на носителите им? Американска ли е технологията на Сувалката им? А и американските астронавти, от къде летят последните 9 години? Къде се намира американската площадка Байконур, от която летят астронавтите? Щом са се скачили с мкс веднъж, кой тогава прави всички други с качвания по 3 пъти в годината?
  • 77 незнайко

    1 0 Отговор
    ОТНОВО ИЛИ ЗА ПРЪВ ПЪТ ! СИГУРНО ЩЕ ДОНЕСАТ ЗАБИТОТО ЗНАМЕ ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ !!!
  • 78 хахаха

    0 0 Отговор
    какво станя?!......
  • 79 1122

    1 0 Отговор
    Искат да си оправят знамето да не го духа вятъра.
  • 80 Enj

    0 1 Отговор
    Чета и се хващам за главата !!! Наистина ли нацията ни е "опростяла" до степен на пълно разграждане ? Докога момченца като Козяк-2 ще цапат дигиталния ефир ? Кой си ти ,бе мистър Дрислър ,да даваш оценка на възможностите на НАСА ,и къде си раждан ,къде си расъл икъде си учил ? Абсолютно си несведущ по въпросите на космонавтиката ! Типичен представиел на полуинтелигентска тълпа ,с уличен жаргон и еснафско самочувствие ! Вземи Болшая Сов. Енциклопедия да попрочетеш барем нещичко !
  • 81 Enj

    0 1 Отговор
    Бих уточнил за уважаемата аудитория ,че полетите до Луната и обратно от 1969 до 1972 г. не са достояние единствено на фон Браун ,а на цяла плеяда учени ,инженери и техници родени и учили в САЩ ! Микропроцесорът не е германско изобретение ,нали знаете това ! В момента Германия е технологично джудже в сравнение със САЩ ,и много мои колеги са наясно по въпроса ! Не е необходимо НАСА да "арестува" германци ! Не пишете повече смешни и неверни неща !
  • 82 гост

    1 0 Отговор
    А бе краварите като идат на луната да не вземат да окрадат реколтата на китаиците и после да се оправдават че гладни били.
  • 83 гост

    0 0 Отговор
    Гагарин не е първият космонавт а синът на един от техните авио конструктори бил е летец испитател.Тое първият върнал се жив на земята но при кацането кпсулата се отклонява от траекторията и пада в китаи имало е проблемс парашутната система бил е целият натрошен.Китаиците го излекуват но го задържат година и половина нешто като пленик тогава отношенията са били доста оптегнати между двете държави но после го връштат.руснаците си мълчат за него.Казват че заради това гагарин се е пропил заштото е знаел че не е първият космонавт.