Last news in Fakti

14 Март, 2019 09:31 1 254 12

Тръмп подкрепи смъртното наказание

  • смъртно наказание-
  • калифорния-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • губернатор

Президент и губернатор на различни мнения

Тръмп подкрепи смъртното наказание - 1
Снимка: Shutterstock

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм вчера обяви мораториум върху изпълнението на смъртните присъди в щата, където 737 затворници чакат в "коридора на смъртта", съобщи ДПА.

"Смъртната присъда е несъвместима с нашите основополагащи ценности", заяви губернаторът демократ, който ръководи Калифорния от януари. "Да убиеш човек преднамерено е безнравствено. В качеството си на губернатор, няма да позволя екзекутирането на нито един човек", добави Нюсъм, дългогодишен противник на смъртното наказание.

Решението му явно не беше по вкуса на президента републиканец Доналд Тръмп. "Губернаторът на Калифорния ще спре всички екзекуции на 737 безмилостни убийци, осъдени на смърт. Приятелите и семействата на жертвите, които продължават да са забравени, не са очаровани от това, както и аз", написа той в Туитър. В затворите в Калифорния се намират една четвърт от всички осъдени на смърт в САЩ, но последната екзекуция в щата беше изпълнена през 2006 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ми тогава

    3 1 Отговор
    Ще има ли смъртно наказание за катаджиите с onecoin.
  • 2 Будалата

    14 0 Отговор
    Това е позиция на Президент. Да знаеш че има смъртно наказание и да правиш золуми. И азека съм за смъртно наказание у назе. Ще намалеят тъмно сините българи.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Адолф

    20 4 Отговор
    Твърдо подкрепям смъртното наказание! За убийство, опит за убийство, изнасилване, педофилия, тежки телесни повреди,кражби и корупция в средни и големи размери, както и за 3-4 ти рецидив при кражби, особено ако са извършени от цигойни наказанието да е смърт чрез разстрел! Също така смъртно наказание за поругаване на символите на държавността и историческата памет на народа!

    Коментиран от #7

  • 5 Кики

    11 1 Отговор
    Единственото хубаво нещо, което съм видял от САЩ е,че имат смъртно наказание!
  • 6 Барчо

    11 1 Отговор
    Един доказан убиец отнел няколко невинни човешки живота не заслужава да продължи да живее на издръжка на убитите от него. Дали е хуманно към самия убиец да бъде осъден на 500 години затвор и никакъв шанс да излезе на свобода и да умре като куче в затвора след 30-40 години според мен е спорен въпрос. Как би се чувствал нормален човек ако знае, че друг ще му казва до края на живота му кога да ляга, кога да става, какво да яде, колко да яде, кога да се къпе, срещи с любимия човек ако му разрешат, заедно с още много ограничения. Дали пък няма да е по-хуманно една безболезнена инжекция и да свърши цялото това мъчението в годините???

    Коментиран от #9

  • 7 Plovdiv

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Адолф":

    Мога да дам само един плюс, за съжаление.
  • 8 Барчо

    11 0 Отговор
    Вчера четох статията за попа, дето се гаврил сексуално с две 13 годишни момченца. За толкова е доказал съдът. Със сигурност във времето е имало и още, които по една или друга причина не са искали да се разчуе. Осъдиха го само на 6 години!!!!! Това е подигравка към преживяното от тези деца, които са вече осакатени за цял живот. Мисля, че не само този поп, но и всички Доказани педофили трябва да бъдат Кастрирани - да и резнат топките, та повече да не и идва на ума да нараняват деца. Може да звучи нехуманно по отношение на човека-педофил, но пък това със сигурност ще даде храна за размисъл на другите педофили дали да посягат на деца или да си останат с дясната ръка, някоя снимка и фантазиите си.
  • 9 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Според мен Смъртната присъда и изпълнинието и е Милост към осъдения и е по-хуманна от кучешкия живот, който ще води до смъртта си.
  • 10 Ким

    0 0 Отговор
    Ми дай личен примир
  • 11 Станчо

    5 0 Отговор
    След като е рецидивист няколко пъти, смърт и то по болезнен начин, ама много болезнен!!!
  • 12 HUAWEI

    0 0 Отговор
    Ако роднина на губернатора на Калифорния пострада друга песен ще пее. Смъртната присъда е много добре за убийци с изключение на самозащита и при ПТП