Last news in Fakti

29 Март, 2019 08:30 8 641 38

"Путин е убиец" в Киргизстан

  • киргизстан-
  • владимир путин

Двойка, протестирала срещу визитата на руския президент, беше арестувана за подстрекаване към омраза на расова основа

"Путин е убиец" в Киргизстан - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Двойка беше задържана в Киргизстан заради подстрекаване към расова омраза, след неин протест срещу визитата на руския президент Владимир Путин в централноазиатската държава, предаде AFP, като се позова на адвокат на арестуваните.

Нурлан Каримшаков и Гулзана Имайева бяха арестувани по време на протест пред руското посолство в Бишкек, столицата на Киргизстан, разказа адвокатът на двойката Замир Джушев. Те са обвинени в подстрекаване към расова ненавист, това е сериозно престъпление, за което те може да получат до 10 години затвор, каза адвокатът и допълни, че обвиненията са тотално неоснователни.

Според привърженици на двойката тя носела плакати, на които пишело "Владимир Путин е убиец и окупатор". Двойката скандирала призиви към Русия да напусне военната база, която контролира в Киргизстан.

Киргизстанската полиция потвърди ареста на двойката. Според съдебна и лингвистична експертиза плакатите, носени от двамата задържани, върху които пишело, че Путин е убиец, съдържат призиви към расова, религиозна или национална омраза, се казва в съобщение на полицията. Тя твърди, че пистолет, муниции, 17 600 долара и паспорти с визи за Мексико са били открити в къщата на задържаната двойка, претърсена след ареста.

"Путин е убиец" в Киргизстан

Путин пристигна на държавна визита в Киргизстан по-рано. По време на визитата двете страни се споразумяха за удължаване на наема на руската военна база в Киргизстан и за увеличаване на годишната сума за този наем на 4,7 милиона долара.

Русия наема военна база в Киргизстан от 2003 г. През 2012 г. Бишкек удължи с 15 години отдаването под наем на Русия на базата срещу руско обещание да анулира 180 млн. долара от дълга на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нотингам

    74 28 Отговор
    Лумпени има по цял свят и в Киргизстан не липсват, идеята е да не преобладават както в Полша и Швеция.

    Коментиран от #28

  • 2 Въпрос

    62 17 Отговор
    Е само на една ли платиха НПО-тата на Сорос--нещо в последно време хептен им отъня кисията...

    Коментиран от #4

  • 3 EhEHH

    45 12 Отговор
    Ей Фоби! Кротко бе! Двойка скандирала! Мале-е.
  • 4 Нотингам

    53 8 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос":

    Там хората се продават трудно виж тук продажници да искаш! За 3 кебапче с 2 литра бира са готови да подвиква цял ден каквото поискаш!

    Коментиран от #8, #38

  • 5 Я па я

    22 5 Отговор
    500 долара. Шегувате ли се ?
  • 6 Мемед Абудул Ал Сахин Ал Бухир

    19 2 Отговор
    Ей братчедите да не праят спектакли!!!
  • 7 Робот

    40 8 Отговор
    Голям протест няма що! И сам човек да протестира , щом е против Путин, ще бъдем осведомени от соросите!
  • 8 Borislav Popov

    14 34 Отговор

    До коментар #4 от "Нотингам":

    Абсолютно. А тук във сайта дори и безплатно го правят. Съгласяват се да пишат хвалебствия за рушия дори и срещу еднократно лизане на руски задник.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пеньо

    12 12 Отговор
    Лоши хора! Не харесват орките!

    Коментиран от #16

  • 11 Барчо

    24 9 Отговор
    Четох статията до край и ако е истина, значи на това семейство някой и е платил минимум 17 600 долара в брой и и е дал паспорти до Мексико. Много ми звучи на оборска тор. Искали са да минат евтино само за сензация с двама човека и то семейство. Интересното е, че те много добре са знаели какво ги чака при такива действия според тяхните порядки и законодателство. Може пък обора да е предлагал и на други, но само те са се съгласили. Все пак ефекта е постигнат и видите ли, има и там хора, дето мразят Русия. След време ще се забрави че на практика е бил само един човек и че за това и е платено. Ще остане само че Русия и там я мразят.

    Коментиран от #20

  • 12 Кико

    10 12 Отговор
    При претърсването на гарсониерата на бандитите са намерени: 2 бр. ракети, 3 подводници, 5 самолета и на баба и дядо въртолет.
  • 13 Borislav Popov

    22 8 Отговор
    Сороснята там много слаба бе - само една двойка ?!! ..Толкова ли можаха да купят със 17 хил долара ? Голям циция е дедо бе ! Ама като се има предвид че тук плаща много по малко !!!

    Коментиран от #18

  • 14 Borislav Popov

    13 5 Отговор
    От обора тотално изперкаха ! ..US ЕКС-СЕНАТОР НАСТОЯВА САЩ ДА ВЛОЖАТ ПАРИ В «ТАЙНСТВЕНИ ИЗВЪНЗЕМНИ С ЖЪЛТИ ОЧИ»...... Хари Рид : - «Бас хващам, че Китай вече харчи пари за изследвания в тази посока.

    Бас хващам, че агентът на КГБ Путин също влага в изучаване на тези феномени»??!!!!..............................В рамките на изследванията на Bigelow Aerospace се изучавал в това число и «тайнственото ранчо» в североизточната част на щата Юта, което получило прозвещето «Ранчото на върколаците»..................................Неотдавна пуликуваните изследвания в рамките на една от тези програми рязко разкритикува американските учени.
  • 15 Skroutz

    11 1 Отговор
    Ти да видиш наглост:след тази леко казано гнусна постъпка, искат да живеят тези мерзавци!
  • 16 математика

    14 2 Отговор

    До коментар #10 от "Пеньо":

    Те двама, и ти един-трима!

    Коментиран от #29

  • 17 някой

    7 4 Отговор
    Във великия роман на Ярослав Хашек "Швейк", който обожавам, Швейк посещава една кръчма, но собственикът го няма. Пита жена му къде е. И тя плачейки му казва, че е осъден на 10 години затвор, защото казал, че мухите осрали портрета на Негово величество императора. Като разказва това, плаче и сълзите й капят в пяната на чаша с бира. И кога е осъден, еди кога си, казва жената. Я гледай, казва Швейк, той вече излежал една седмица! Мухите наистина повредили портрета, така че нищо чудно и в случая, на плакатите да е пишело нещо вярно.
  • 18 Дедо Ванго

    14 3 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Не, те са получили тези пари, с които е трябвало да платят и на други да вдигат тапети като наш Роско на 10 ноември, ама тия явно са били циции и са решили да ги запазят за себе си, щото от Киргизстан до Мексико си е бая път и тези мангизи са нужни.
  • 19 Грубер

    6 9 Отговор
    Какво клане са правили "руснаците" там, идея си нямате. Киргизите са били пред абсолютно изтребление.
  • 20 Иван

    7 15 Отговор

    До коментар #11 от "Барчо":

    Ха, ха, ха, а има ли някъде нормални хора дето да обичат Русия ?

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Заглавието

    7 1 Отговор
    Не от днес, дори не и от вчера, а както казват – отколе и не от днешните е замислено заглавие на материал да те приравни на идиот. За някои това е успешно, но има и такива, които казват – не ядем доматите с колците, както ви се иска. Ето това е начина за „сриване” на доверието в определена медия за честност, почтеност, обективност. Така е и с избраните във властта, макар с оппростенчество на професията политик е недопустимо. Времетраенето му, колкото и да е продължително – има ужасен край. Припомням само, че са цяла плеяда – Филип Димитров, Иван Костов, Станишев, Орешарски, ... .
  • 22 Borislav Popov

    11 6 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    Като гледам и към краварите никой не пращи от любов !
  • 23 Borislav Popov

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    Туй сороснята много спите бе ? Няма го по света туй чудо ! Кой ще ви изкарва заплатите ? Да не сте на Буров наследници ? Я се стягайте и та амбразурата !!!

    Коментиран от #24

  • 24 хахаха

    5 6 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Публикувано във факти.бг:
    Туй сороснята много спите бе ? Няма го по света туй чудо !

    Ами да, щото ходим на работа до късно и на другия ден - пак, докато ти от 0.01ч изпълняваш заказите на пасоля и си бъркаш в носа пред клавиатурата:)

    Коментиран от #25, #27

  • 25 Borislav Popov

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "хахаха":

    Ма много работите бе ?!! Ма много до късно тук пред монитора !! А дедо колко цента плаща ? Май голям циция дедо бе ?!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 тц тц тц разкриха ни

    8 6 Отговор

    До коментар #24 от "хахаха":

    Не обиждай стратега на БСП Иво Христов Дебила Той е стипендиант на Сорос и на други другари също е ментор и благодетел
  • 28 Форест

    6 12 Отговор

    До коментар #1 от "Нотингам":

    Лумпените са в главата ти и в главата на твоя любимец Путин - айде скоро на бунището!
  • 29 Мордор

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "математика":

    Всички знаят кой е малкият орк!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 РОССИЯ

    6 1 Отговор
    до коментар#20 Иван-Сигурно в Киргизия живеят само 3ма души и 2ма мразят Русия
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 свидетел

    3 2 Отговор
    Киргизите са най-масовите общи работници в Русия. Тея са всичките овчари, дървосекачи или фермери, но в страна, която не е залята от "ЗАПАДНА" стока и имат прилично селско стопанство, тези умения не са много нужни, защото и без това са масови и се предават по наследство. Ако не е Русия да ги издържа, не знам, какво биха правили. Цените на които се предлагат киргизстански домати в Москва са между 600 и 750рубли, това е около 10$ и 10€, но се РАЗГРАБВАТ МОМЕНТАЛНО, защото нямат нитрати, сладки и невероятно ароматни, също като нашите едно време, преди Демокрацията! Правете си сметката, какъв здравословен живот водят тези хора в страната си, нещо което НИЕ, вече НИКОГА няма да можем. Та киргизите са най-големият работен контингент в Русия. 20-30 човека на месец издържат целия аул със заплатата си от Москва. Не ги знам кое им е криво на тея двамата, дето протестират. Хубавото на киргизите е, че не са агресивни главорези, като таджикистанците, ингушетите, чеченците и дагестанците, затова винаги си намират работа, а другите са постоянно в криминалния контингент. Лошото е, че на хора от Европа им се отказва ПОГОЛОВНО разрешение за временно пребиваване в Русия, докато на всички "дръпнати" им се дава, почти веднага...
  • 34 Истина е

    3 4 Отговор
    Изразяват мнението на целия Киргизки народ
  • 35 Гост

    5 1 Отговор
    Добре бе, хора, никой ли не обърна внимание на най-важното?! Публикувано във факти.бг: двете страни се споразумяха за удължаване на наема на руската военна база в Киргизстан и за увеличаване на годишната сума за този наем на 4,7 милиона долара. С отдаване под наем на военната база киргизите си намаляват външният дълг.
    Е, колко наем плащат американците за ползване на базите си на територията на Европа?

    Коментиран от #37

  • 36 БЪЛГАРИН БУДИСТ

    4 2 Отговор
    ЗА ДА НЯМА РАСИЗЪМ ТРЯБВА ХРИСТИЯНИ ПРИ ХРИСТИЯНИ,МЮСЮЛМАНИ ПРИ МЮСЮЛМАНИ,БУДИСТИ ПРИ БУДИСТИ,ЕВРЕИ ПРИ ЕВРЕИ!! АЗ ЛИЧНО НЕ ВЕДНЪЖ СЪМ СЕ СБЛЪСКВАЛ С РАСИЗЪМ ОТ ХРИСТИЯНИ И МЮСЮЛМАНИ КЪМ МЕНЕ ПОНЕЖЕ СЪМ БУДИСТ!!! ЗАТОВА СЪМ СИ РЕЗЕРВИРАЛ БИЛЕТ ЗА ТАЙЛАНД ПРИ БРАТЯТА И СЕСТРИ АРИЙСКИТЕ БУДИСТИ!!!!!
  • 37 Хрониките на Евразия

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Правилно товарищ !
    Визитата на Путин в Киргизия - това е пробив в международната изоляция на Русия . Владимир Владимирович показа способност да решава международни конфликти , като якутско-киргизския конфликт за работните места на киргизите в Якутск.
    А също така се срещна със жребеца , който му подариха ..
  • 38 Номад

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нотингам":

    Свидетел!Погледни,какво става в собствената ти страна!!! Такива неща няма никъде!Ти унижават и правят на олигофрен пред очите ти!!
    Поне Киргизия не била изобразена , като кенеф!И това преглътна българина.
    По-малко злоба , българи!