Last news in Fakti

31 Март, 2019 11:40 2 321 17

Кой иска да стане президент на Украйна?

  • украйна-
  • петро порошенко-
  • юлия тимошенко-
  • володимир зеленски-
  • виктор янукович

Според последното социологическо проучване фаворит е комедийният актьор Володимир Зеленски

Кой иска да стане президент на Украйна? - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Близо 30 хиляди избирателни секции бяха отворени в 08.00 часа в Украйна за гласуването на президентските избори, съобщиха световните агенции. Над 29 милиона са регистрираните гласоподаватели, за президентския пост се борят 39 кандидати.

Ходът на изборите ще се следи от над 2 хиляди наблюдатели от различни международни организации и чужди държави.

Безопасността по време на вота ще се осигурява от над 135 хиляди служители на реда.

Ако никой от 39-тимата кандидати не спечели 50 процента на първия тур, новият държавен глава ще бъде определен на балотаж на 21 април.

Кой иска да стане президент на Украйна?

Кой иска да стане президент на Украйна?

Според последното социологическо проучване, оповестено в петък, фаворит е комедийният актьор Володимир Зеленски, който е новак в политиката. Той събира 20,9 процента. Сегашният държавен глава Петро Порошенко има 13,7 на сто подкрепа, а опозиционният лидер Юлия Тимошенко е трета с 9,7%. Проруският кандидат Юрий Бойко се нарежда четвърти с 8,4 на сто одобрение.

Главните проблеми, с които трябва да се заеме следващият президент, са корупцията, отношенията с Русия, благосъстоянието, икономиката и състоянието на демокрацията.

Вотът се произвежда пет години след като масови протести принудиха проруския президент Виктор Янукович да избяга от страната.

Кой иска да стане президент на Украйна?

Рязката политическа промяна доведе до анексията на полуостров Крим от Русия и сепаратистки конфликт в Източна Украйна, отнел живота на повече от 13 хиляди души и икономически упадък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 язе

    21 0 Отговор
    ПОРОшенко да си оди ...........с мир !!!
  • 3 Хрониките на Евразия

    4 30 Отговор
    Днес се провеждат жизненоважни избори за РФ- изборите за президент на Украйна ..
    От тях зависи не само дали РФ ще остане световна сила , но и колко още санкции ще получат .
    Но най - разтревожени са руските медии и пропагандистите на Кремъл , от изборите им зависят опорните точки за следващите 5 години ..
    Не дай Бог , отново да започнат да разказват за случващото се в Русия 😃
  • 4 тито

    30 0 Отговор
    Имайки предвид настоящието реалити в Украйна-комика най-подхожда за президент на този цирк

    Коментиран от #5

  • 5 Хрониките на Евразия

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "тито":

    Имайки предвид , че в Украйна до последно не се знае кой ще стане президент , считам , че това си е направо първобитна русофобия 😃
  • 6 украински селяндури

    19 0 Отговор
    Ако всичко в изборите е честно(а то разбира се няма да бъде)Парасюнко ще е чак на трета или четвърта позиция с под 10% от гласовете.......предполагам че краварските стратези(от които всъщност зависи кой ще е президент на Украйна)ще намерят начин да "добутат" безкрайно удобния и продажен Парасенко до втори мандат.......на първо време до балотаж, а после другия кандидат може нещо да се "откаже" по лични причини.......
  • 7 Барчо

    9 0 Отговор
    29 милиона не са регистрираните, а имащите право на глас украинци. От тях обаче над 5 милиона няма да могат да гласуват, защото са в чужбина на гурбет, а там няма да има секции за гласуване. На практика тези 5 милиона няма да гласуват за Порки, защото заради него са далече от семействата си и бачкат като роби. Не говоря за около двата милиона в Русия, защото други 3 милиона са Полша, Унгария и други държави. Това са една 1/6 от общата маса гласоподаватели или някъде около 15%. На практика Поркито си е осигурил победата, както се вижда и от американската поддръжка за него.
  • 8 Барчо

    9 0 Отговор
    Между другото някой виждал ли е какво представлява "тъмната стаичка"? Ако не сте, то тя представлява като нашите, но самия плат е нещо като цветен воал, видно и от първата снимка. При една добра организация на наблюдение, спокойно може да се разбере кой точно за кой е гласувал. А да е виждал някой самата бюлетина??? Ми тя представлява един лист с размери от 80 см на 20 см с написани вътре всички 34 кандидата без да е посочен отпред никакъв номер. А някой да е прочел имената на повечето кандидати??? Има един кандидат, който е господин никой, но се казва ЮЛИАН ТИМОШЕНКО!?+"%=: Вдява ли някой защо името му съвпада много с това на ЮЛИЯ ТИМОШЕНКО!?+"%=:/–№ Изобщо изборите в Усрайна са напълно прозрачни, както са прозрачни и тъмните стаички.......

    Коментиран от #10

  • 9 Све

    9 0 Отговор
    Гласовете се броят в американското посолство .
  • 10 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Барчо":

    Всъщност гледам съм написал грешно името му. ЮРИЙ ТИМОШЕНКО. Фрапиращото тук е че и двете първи имена и на двамата кандидата се пишат с еднакъв брой букви и зрително доста приличащи си. За вторите имена е видно, че са едно към едно. В листата са един до друг, щото тя е подредена по азбучен ред. На практика най-вероятния противник на Порки е Юлия и с дублирането на името създават парадокса на механичната грешка да отнемат гласове, като ги разпределят на две части.
  • 11 Барчо

    7 0 Отговор
    Иначе имат интересни фамилии на част от кандидат президентите, като: Безсмертний, Богомолец, Богословска, Мороз, Наливайченко, Насиров, Смешко. Имам чувството че това са герои от детска приказка за възрастни.

    Коментиран от #12

  • 12 Хрониките на Евразия

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Барчо":

    Много интересни избори в " нацистка" Украйна . Според безпросветният колхозен интернационал .
    Зеленски евреин , премиер министъра им също евреин , като гледам кандидатите , половината с еврейски корени ..
    Абе този нацизъм и фашизъм , много се е развихрил в Украйна 😂😂😂

    Коментиран от #13

  • 13 Барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хрониките на Евразия":

    Нацизма не е ноу хау на Германия. Не знам дали си забелязал как светът се завъртя. Германците станаха мушички, а евреите войни. Що се отнася до украинците, те са срещу всички неукраинци. Не знам как ще го наречеш това. Национализъм ли, нацизъм ли, фашизъм ли? Въпроса е, че искат на украинска територия да са живи само украинците и никой друг. А по принцип ако не знаеш, да знаеш, че и Фюрера е с еврейска жилка. И какво от това.
  • 14 Хрониките на Евразия

    1 2 Отговор
    Не е важно кой ще победи на изборите в Украйна !
    Важното е , че той действително ще победи , на действителни избори.

    Коментиран от #15

  • 15 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хрониките на Евразия":

    Тези избори са един невероятен фарс и нямат нищо общо с реалността. Над 5 милиона няма да могат да гласуват, защото това иска Порки. В сметките от 29 милиона гласоподаватели влизат и тези от Донбас и Логанск. Те няма също как да гласуват. Тъмните стаички не са тъмни, а са прозрачни, защото са от цветни воали. Листата са с три познаваеми имена и едното нарочно е дублирано, за да се отклонят имена и т.н. и т.н. Естествено западните наблюдатели тези неща няма да ги отчетат и ще признаят фалшивите избори, но това не значи че са реални и прозрачни.

    Коментиран от #16

  • 16 Хрониките на Евразия

    0 5 Отговор

    До коментар #15 от "Барчо":

    Знаеш ли колко ме интересуват московските папагалщини ..
    Защото - който и да изберат в Украйна , ще го изберат с избори ..
    А руските граждани ще си останат с Путин и ще го търпят до неговата смърт ..А кога ще имат истински избори в своята история , никой не знае ..

    Коментиран от #17

  • 17 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хрониките на Евразия":

    Кой ти дърпа езика да коментираш тогава????
Новини по държави: