Last news in Fakti

3 Април, 2019 14:40 8 578 22

НАСА: Лежиш 60 дни, получаваш $18 500!

  • наса-
  • експеримент-
  • германия-
  • лежиш-
  • награда-
  • пари-
  • гравитация

Учени подлагат на сериозен тест човешкото тяло

НАСА: Лежиш 60 дни, получаваш $18 500! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

НАСА и Европейската космическа агенция търсят хора, които са готови да лежат в продължение на 60 дни срещу 18 500 долара. Целта на експеримента е да се види как продължителното пътуване в космоса може да повлияе на човешкото тяло.

Оказва се, че заради липса на гравитация кръвта в човешкото тяло вече няма да се разпределя равномерно и така крайниците - ръце и крака ще останат с по-малко кръв, докато главата ще се пълни с повече течност. Така с резултатите от изследването НАСА и ЕСА ще разберат как продължителната безтегловност ще се отрази на бъдещите космически изследователи.

Късметлиите ще бъдат общо 24-ма, а условията за кандидатстване са да бъдат на възраст между 24 и 55 години, да са здрави и да говорят немски език. Те ще заминат за Германия, където ще бъдат подложени на редица тестове. Общата продължителност на опита ще бъде 89 дни, а 60 от тях хората трябва да прекарат в легнало положение.

Участниците ще бъдат разделени на две групи. Едната група ще се върти в центрофуга, симулираща гравитация. Така учените ще разберат дали има разлика при симулирането на гравитация или не върху човешкото тяло, предаде Би Ти Ви.

Краката им ще бъдат на по-голяма височина от главата през всичките 60 дни на експеримента. Изследователите пък ще задават на участниците различни интелектуални и физически задачи, които те да извършват в тази поза. Голям екип от учени, терапевти, както и нутриционист, който да подготвя менюто им, са ангажирани с грижа за участниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    16 51 Отговор
    Блага работа за наще русофили ама пусто хамериканска … а те горките се бъхтат на 1000 поста по 2 рубли да вземат ...

    Коментиран от #3

  • 2 зарежете НАСА

    36 8 Отговор
    Меркел плаща малко по-малко на мангалията за лежачка,но за сметка на това редовно и продължително.
  • 3 тъпо парче

    42 9 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Само това ли можа да сътвори пилешкия ти мозък
  • 4 US идиот

    22 1 Отговор
    Ако беше вярно , щях да съм 180 кг милионер , а сега съм само 180кг .
  • 5 Тупан

    11 0 Отговор
    Щом ще има въртяне в центрофуга, БЕГАМ!
    Що не започнахте с това?
  • 6 ьььььььььь

    19 0 Отговор
    Как ще дрискат?
  • 7 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    26 9 Отговор
    Нали го проучвахте тва преди 50 годин като ужким бехте на луната е😂😂😂😂😂са пак сначале😂😂😂😂😂

    Коментиран от #8

  • 8 русофилска подлога

    12 12 Отговор

    До коментар #7 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Тук говорим за продължително пътуване в космоса,а не за няколко дневна мисия.Ти малоумен ли си ?

    Коментиран от #10

  • 9 Дедо

    20 0 Отговор
    Ми те нашите депутати готови астронавти!
  • 10 NikNay

    16 3 Отговор

    До коментар #8 от "русофилска подлога":

    Защо мисиите до МКС да не би да са кратки? Има мисии с продължителност от година и на практика могат да вземат за сверка данни от тях и то получени в реални условия.

    Коментиран от #12

  • 11 Дедо1

    5 0 Отговор
    Бре сам лежи ле се бе
  • 12 РЗС

    11 3 Отговор

    До коментар #10 от "NikNay":

    мисиите до мкс са по няколко месеца, като най-дългата е 6 месеца, сега трябва ли да мислим, че и до мкс не са ходили и че не съществува? Експеримента си има цел, която е по-различна от досегашните, кое не се разбира? А парите, които дават със сигурност са малко за това, което ще се случва с тялото на индивидите. Щом не го пробват директно на подготвени космонавти, значи съкращава живота или поне не биха го пробвали на космонавти. На такива тестове, дето дават много пари, бягай от тях, не е установена вредата, която причиняват и ти дават да подпишеш една хартийка, че ако стане нещо с теб, вашите да дойдат да си приберат останките от теб

    Коментиран от #14

  • 13 Бай

    10 0 Отговор
    видяхте ли не им трябва тъпия англииски хората си говорят на немски не са дупедавци като нас !!!А за хора който само лежат и да взимат пари имаме 240 лежащи депутати със същото заплащане ама бъкел не знаят езици !!!
  • 14 гого

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "РЗС":

    Най-дългата мисия на МКС е на Михаил Корниенко - 340 денонощия. 11 месеца, от 27.3.2015 до 2.3.2016 г. Изпълнява специални изследвания точно по тези проблеми. изследвания, вкл. и планирани от НАСА. След като се върна изкара близо месец в САЩ, в НАСА, за да могат на място самите американци да напаравят изследвания каквито сметнат те за необходими. Това в интерес на истината. Покрай орбиталните станции руснаците натрупаха огромен опит именно в областта на въздействието на безтегловността върху организма на човека. Опит, който намира реално отражение в дневната програма на космонавтите на МКС. На всичките.
    Но по принцип всякакви изследвания в това направление могат да бъдат полезни. Щом имат пари и някой им е осигурил и одобрил проекта - халал да им е.
  • 15 гого

    3 0 Отговор
    И още нещо важно.
    Проблемът има друга страна - продължително пребиваване в тясно ограничено пространство на група от хора. Руснаците почват именно такъв експеримент. и при тях са доброволцил За хонорар не чух, но навярно има. Така че нищо чудно да са си разпределили експериментите - руснаците правят експеримента за психологическите предизвикателства, а американците - за физиологическите.
  • 16 Реалист

    8 0 Отговор
    Това са крайно малко пари за подобно нещо.
  • 17 Бат Мишо

    10 0 Отговор
    Ае аз лежах 30 дена в военна болница и бях готов да се обеся - посинял от залежаване рани плюски мислех да се застрелям - за 60 дни лежане ще им дам АЗ 30000 долара да не ме занимават ...Никви пари не могат да се сравнят с лежане вързан 60 дни ,след тва си готов за психиатрията гаранция ....ПРОБАЙТЕ 3 дена да лежите без да мърдате и пекате в торбичка и серете в подлога ....АМ 60
  • 18 vasik atanasova

    4 2 Отговор
    лошо взеха хората за опитни мишки
    ще имат сериозни последствия след това
    аз лично не мога това
    колкото и пари да ми дадат
    да не дава Господ човек да се залежи
    движение му е майката
  • 19 Жико

    7 1 Отговор
    И в България си лежим, но без пари.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бат Мишо

    1 0 Отговор
    Най после признание ....
  • 22 комунист

    2 1 Отговор
    Че то ние комунистите и в булгаристан си лежим така и горе долу взимаме същите пари и то всеки месец. Това предложение може да съблазни само краварските подлоги който искат да се докопат до американската мечта. Ама и тях няма да ги огрее ,че те са толкова тъпи ,че и за това не стават да лежат.
Новини по държави: