Last news in Fakti

4 Април, 2019 14:00 2 119 13

Иран: Европа не може да се справи със САЩ

  • иран-
  • европа-
  • сащ

Ирански представители настояват за спазване на ядреното споразумение

Иран: Европа не може да се справи със САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Иранският външен министър Джавад Зариф заяви, че европейските сили не са способни да се справят със санкциите, които САЩ налагат на Иран, съобщи France 24.

През миналата година американският президент Доналд Тръмп изтегли страната си от споразумението за иранската ядрена програма. Оттогава страната му продължава да налага санкции на Техеран.

„В началото европейците приемаха ядреното споразумение като постижение. Те обаче не са готови за това и не мисля, че са способни да се обявят срещу американските санкции. Ще продължаваме да настояваме европейците да спазват своите задължения. Европа не трябва да се плаши от поетите си ангажименти, оправдавайки се с някакви непълни планове“, заяви Зариф.

Той заяви, че Иран вече се обръща към традиционните си партньори от Русия и Китай. Според него бъдещето на иранската външна политика е в тази посока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шабан

    19 7 Отговор
    Мъдростта, просвещението и дълголетието идват от Изтока, а от запада само духовната човешка деградация!

    Коментиран от #13

  • 2 Висима или Независима е Европа ?

    7 3 Отговор
    Ами Франция кой я облече във ЗЕЛЕНИТЕ ЖИЛЕТКИ ? А Ге.мания кой я НАФЪКА С МИГРАНТИ - ЕМИГРАНТИ - ISIS Potential radical диве.санти ? Защо England runing
    a way from EU ? PERKE, PORKOA, , WARUM ? A ?А нас и да ни гонят от ЕС, ние няма да се откажем - НИКОГА ?
    ! Ние сме Живите Мъртви без ТРАНШОВЕ !
  • 3 Ум да ти Зайде !

    13 4 Отговор
    Удариха си " Близнаците ", с крилата ракета удариха Пентагона, 290 човека /деца / избиха в самолита МН 17. Близкият Изток, СВЕТА ГОРИ а ОВЧАТА МАСА БЛЕЕ - Демокраси ?! УРОДИ, Чалнати, Смахнати, Бавноразвиващи Урочасани , Омагьоса ни ли сме БЕ ДЖАНЪМ ? Що тъй бе ? От как по ТУРСКО бяхме - не сме хора на ЮВИТИ - а проститутки на ЗАПАДА !
  • 4 Къде са потомците на ЮВИГИЙ ?

    8 3 Отговор
    Хан Аспарух ? В Народното събрание са измета на долно племе - вулгаристан ! Това не са българи !
  • 5 Какво стана с тоз народ ?

    10 2 Отговор
    На черното днес , казваме бяло ! На лъжата , измамата и кражбата, - това било бизнес по ПРАВО !
  • 6 onq s konq

    1 10 Отговор
    Лудият иранец си е въобразил,че Европа е тръгнала "да се справя " със САЩ.В негова полза естествено.Затова и е належащо сегашното Иранско управление да бъде час по-скоро сменено с нормално-ДЕМОКРАТИЧНО,защото луди хора с власт в Иран могат да направят доста зулуми с ракетите си поне в региона.

    Коментиран от #7

  • 7 Ще заклатиш краката Не на коня а на клон

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Ти си знаеш
  • 8 Точно така е,

    1 0 Отговор
    затова ще ги оставим на вас, иранчаните, американците! Имате зелена светлина!
  • 9 до оня с коня

    0 0 Отговор
    Понеже говориш за демократично правителство в Иран, те имаха такова в далечаната 19503, което беше свалено от познай кого.
  • 10 Ти разбра ли ве М/йна ?

    1 1 Отговор
    "Близнаците " си свалиха , хората в самолетите и в сг.адите избиха, Пентагона с ракета бомбите - и Що народ невинен и биха, защото се ОСРАХА с ИКОНОМИКАТА и финансовата система ! Хитлер и той тъй започна с ПОДПАЛВАНЕТО НА РАЙХСТАГА ! И пак
    е да видиш ЧУДО ! Аовчата МАСА БЛЕЕ и следва касапина ! Демокраси ! Касапница е бе овньо касапница , ама иди и му го кажа , ваньо си е овен !
  • 11 ДЕМОКРАЦИЯ нама

    0 1 Отговор
    ИМА закон на джунглата, овните бягат а касапина коли бавно, една по една за да му стигнат за дълго !
  • 12 Сега ще продават Ядрени технологии на

    1 1 Отговор
    Саудитска Арабия ?! Ръйш ли ве м/йна , САЩ дъ.жи много па.и и ще взриви всички на кого дължи !
  • 13 боярышник

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шабан":

    За това ли просветените о изтока с неистови усилия емигрират към упадъка на запада,някак си ми струва,че поклонничиш на нечия държавица от изток?!Трудно обаче трезвомислещ човек ще се съгласи с теб,та даже и Корнелия си праща децата на запад.