Last news in Fakti

9 Април, 2019 06:02 1 252 10

Социалистите фаворити в Испания

  • испания-
  • избори-
  • педро санчес

Вотът в Испания ще се състои на 28-ми април

Социалистите фаворити в Испания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Испанските социалисти са фаворити за победители на предстоящите в страната избори, съобщи ABC.

Изборите в Испания ще се проведат на 28 април. Според последните проучвания социалистите ще спечелят 31.1% от гласовете на избирателите.

Така те най-вероятно ще спечелят между 137 и 139 места в 350-местния испански парламент. Така партията няма да има мнозинство в парламента.

Евентуална коалиция между Народната партия, "Сиудаданос" и крайнодясната "Вокс" би събрала между 149 и 158 места в парламента, което също не е достатъчно за мнозинство.

Социалистът Педро Санчес може отново да вземе премиерския пост, ако успее да формира коалиция с „Подемос“ и партиите на Валенсия и баските.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    3 6 Отговор
    Хай на здраве мръсни гадни омунисти.
  • 2 Госあ

    3 1 Отговор
    Браво !
  • 3 Комсополец

    3 2 Отговор
    Да живее бкп
  • 4 Еleonora

    4 0 Отговор
    Кой вярва на предизборни проучвания въобще??? По- скромно с възторга....

    Коментиран от #5

  • 5 Госあ

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Еleonora":

    Между другото, единствено българина е толкова озлобен към социалната политика. Затова няма и социум като цяло. Говоря за цивилизованите страни,а не тия отпреди 300г изградени от бандити, проститутки и чифути ;)
  • 6 Eleonora

    4 0 Отговор
    Имаш предвид,че неможем да се мобилизираме социално??? Да, нямаме я тази способност за соц.моболизация, която се налюдава предимно в зап.общества. При нас, като че ли всеки дърпа в разл.посока и това ни прави слаби като народ. Но по темата- предизборните проучвания са психологически инструмент за насочване мнението на избирателите в желаната посока. Но не рядко действителните резултати от изборите изглеждат съвсем по друг начин. Поживëм- увидим....в края на април

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Eleonora

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Eleonora":

    #6 e отправен към #5

    Коментиран от #9

  • 9 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Eleonora":

    Пет отговаря,че има предвид неистовата злоба на една прослойка към социалистите. Относно мобилизацията,тя не е характерна само за западните общества а за източните и северните също. На изток са мобилизирани да работят и да имат доверие в лидерите си, защото не са случайни хора,а на север да спазват всички социални закони и порядки (това важи и за изтока). Освен това, социологическите проучвания напоследък са доста точни ;) Ако имаш предвид протестите,не мисля че всички западни общества могат да се мобилизират да отстояват правата си, когато са нарушени. Но виж за Франция и Испания а също и Италия и Гърция съм съгласен

    Коментиран от #10

  • 10 Eleonora

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Неистовата злоба на коя прослойка към социалистите??? Стига преувеличава- не бих го нарекла злоба, а протест и несъгласие. За мобилизацията, погледнато в глобален аспект си прав. Аз имах предвид тази нс бг.общество.
Новини по държави: