Last news in Fakti

8 Април, 2019 19:41 2 022 7

Нетаняху в предизборна паника!

  • израел-
  • ликуд-
  • бенямин нетаняху-
  • избори-
  • реувен ривлин

Израелският премиер мобилизира своя електорат да гласува с предупреждение за възможна загуба на изборите

Нетаняху в предизборна паника! - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Ден преди оспорваните парламентарни избори в Израел премиерът Бенямин Нетаняху каза, че губи позиции срещу центристките опоненти на неговата дясна коалиция в очевиден опит да стресне десните избиратели и да ги мобилизира да гласуват за неговата партия "Ликуд", предаде ДПА.

Във видеоклип в Тwitter премиерът призова десните избиратели да не се успокояват и утре да отидат да гласуват за "Ликуд". "Медиите се опитват да ви приспят, като казват: Нетаняху ще остане премиер при всички случаи", отбеляза той.

След това премиерът предупреди, че ако не получи подкрепата на мнозинството от депутатите в 120-местния Кнесет, то тогава президентът Реувен Ривлин ще възложи сформирането на правителство на най-голямата партия.

"Ако искате да гарантирате . . ., че в деня след изборите няма да се събудите с (Яир) Лапид като премиер на едно ляво правителство, трябва да гласувате за "Ликуд", подчерта Нетаняху.
Ако в изборите надделее коалиция "Синьо и бяло" - главната опозиционна сила, в която Лапид е вторият човек, последният ще стане премиер след две и половина години съгласно споразумението за ротация, което той договори с партийния лидер Бени Ганц.

Засега предизборните анкети сочат, че Нетаняху ще надделее над своя съперник по брой на депутати в парламента.

Кандидатът, който има най-големи шансове да получи номинация за следващ премиер, е онзи, който се окаже способен да сформира коалиция с достатъчно партии, събиращи най-малко 61 гласа в бъдещия Кнесет.

Нетаняху в предизборна паника!

Нетаняху се позовава на анкета, според която "Ликуд" и "Синьо и бяло" са с изравнени позиции. Досега "Синьо и бяло" имаше лека преднина, като в последните дни разликата се скъси, като някои анкети дори дадоха известна преднина на "Ликуд".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Beresheet

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Истината е, че ако не спечели":

    Предизборният климат в Израел е в негова полза, той ще бъде преизбран лесно.
  • 3 ха ха ха

    8 1 Отговор
    само не си мислете, че там е България и тоя ще си купи избори... наритват го одма!
  • 4 Джудже

    9 0 Отговор
    Ей, много стиснати тез евреи, а нашите политици плащат на "избирателите" да гласуват за тях.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 12345

    4 2 Отговор
    Да беше викнал ЦЦ да му направи една изборна победа. Щеше да му струва едно апартаментче и готово.
  • 7 Мунчо

    5 0 Отговор
    Един военопрестъпник е изпаднал в паника.