Last news in Fakti

12 Април, 2019 05:59 1 268 2

Предсрочни избори в Австралия

  • австралия-
  • избори-
  • скот морисън

Вотът е назначен за 18-ти май

Предсрочни избори в Австралия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гражданите на Австралия ще гласуват на предсрочни парламентарни избори на 18-ти май. Това заяви австралийският премиер Скот Морисън, цитиран от Гардиън.

Гражданите ще избират представители в 151-местната долна камара на парламента. На избор ще бъдат подложени и половината в 76-те места в Сената.

Управляващата Консервативна партия ще се бори за трети мандат. Неин основен опонент ще бъде Лейбъристката партия, оглавявана от Бил Шортън.

„Тези избори ще определят икономиката, в която ще живеят австралийците не само през следващите три години, ами и през следващото десетилетие. Ние живеем в най-добрата страна в света, но пътят ни напред зависи от икономиката“, заяви Морисън.

В Австралия гласуването за хора на над 18-годишна възраст е задължително. За това и обичайно изборната активност е много висока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 среднощен

    0 0 Отговор
    Има много неща, за които можем да се поучим от австралийците..! От "каторга" на Короната Австралия се превърна в най-добрата страна за живеене..! Това не се случва от самосебе си!
Новини по държави: