Last news in Fakti

19 Май, 2019 16:00 2 140 4

Невероятен обрат на изборите в Австралия

  • австралия-
  • избори-
  • скот морисън

Управляващите спечелиха изборите

Невероятен обрат на изборите в Австралия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Австралийският премиер Скот Морисън благодари на избирателите за преизбирането на консервативната му Либерално-национална коалиция при шокиращия обрат на парламентарните избори в страната, съобщава Би Би Си, цитрани от БНТ.

Пред поддръжници той заяви, че „винаги е вярвал в чудеса“, малко след като частичните резултатите от преброяването на бюлетините показаха, че партията му е на път да спечели мнозинство в парламента.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Бил Шортън от своя страна обяви, че ще напусне поста, след като призна изборната си загуба.

Първоначалните екзит пол проучвания малко след края на вота показаха, че лейбъристите имат шанс да спечелят – за пръв път от шест години.

Окончателните резултати ще станат ясни едва след няколко часа, но при 70-процента от преброените бюлетини води Либерално-национална коалиция и печели 74 депутатски места при необходими 76 мандата за мнозинство, а Лейбъристите изостават с едва 65 депутатски мандата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    7 5 Отговор
    Марионетките на туити са останали на власт в Австралия. Това е новината.

    Коментиран от #4

  • 2 разсояние

    8 2 Отговор
    Тези хора са толкова далеч от нас , че изборите им са само атракция .
  • 3 дядо Йоцо гледа

    1 1 Отговор
    Хвани едните, удари другите...
  • 4 lava

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    За робите винаги е било трудно да повярват, че някъде по света наистина избирателите решават кой да менажира страната им, за доброто на народа. Този министър-председател е против ЛГБТХМЧВГ-тата, против това мюсюлманите да си търсят "правата" в християнска страна и т.н. Затова нормалните избиратели го харесват и подкрепят.
Новини по държави: