Last news in Fakti

11 Април, 2019 19:14 1 425 6

Може да възобновят разследване срещу Асандж

  • джулиан асандж-
  • разследване-
  • швеция

В Швеция обмислят възобновяване на разследването за сексуално насилие

Може да възобновят разследване срещу Асандж - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Прокуратурата в Швеция обмисля възобновяване на разследването за сексуално насилие срещу Джулиан Асандж, съобщи The Local Sweden.

По-рано днес Асандж беше задържан от британските власти, след като Еквадор реши да оттегли убежището в своето посолство в Лондон, което му беше предоставила страната.

Адвокатката на жената, която обвини Асандж в сексуално насилие заяви, че тя е приветствала задържането му. Те вече се готвят да започнат юридически действия по казуса.

„Възнамеряваме да направим всичко необходимо, за да може той да бъде прехвърлен в Швеция. Искаме да го изправим пред съда“, заяви адвокатката.

Разследването по случая беше официално прекратено през 2017 г. То може да бъде подновено, ако Асандж пристигне в Швеция преди месец август на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    5 1 Отговор
    Какво обвинение за "секс насилие"ще му предявява на Асандж,след като САЩ ще го съдят за "ШПИОНАЖ В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ",като най-вероятно присъдата ще е доживотен затвор?!
  • 2 Рукола

    5 0 Отговор
    Този е нещо като Скрипал за американците!
  • 3 Boxer

    9 1 Отговор
    Обвинението му за сега е за "компютърна хакерска конспирация". После могат да му предяват още 99 обвинения. Идеята е да го издърпат първо в щатите. Сигурен съм че той няма да има нищо против, ако законът се прилага така за всички. Интересно е че никой не оспорва информацията , никой не преследва изобличените престъпници, а само който е изнесъл информяцията. Свобода на словото , законност, справедливост?
  • 4 Хрониките на Евразия

    2 5 Отговор
    Активизацията на всякакви асанжери, сноуденовци , брекзит-аферисти , и прочие мошеници , по странен начин съвпада с възцаряването на вожда , ограбването на Русия и позорното ставане от колена .. Все едно до сега са живели одупени .
  • 5 Доктор Ох Боли

    0 5 Отговор
    ... той и Сноудън.. получават достатъчно да живеят където си поискат, работят за държавата си и... недеволни.... е кво искат повече?... Тука ....ентусиасти с по 100 ника работят 24/7... и са доволни...... ха хаха... и така..... Некой да ни съ убиди са... ха хахах...
  • 6 283

    0 0 Отговор
    Като го гледам,май е загубил връзка с кораба майка.
Новини по държави: