Тема: Украйна

17 Април, 2019 17:44 2 216 7

Битката за Украйна - рунд 2 (СНИМКИ)

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • киев-
  • петро порошенко

Кандидатите за президент Володимир Зеленски и Петро Порошенко ще имат предизборни дебати на стадион "Олимпийски" в Киев

Битката за Украйна - рунд 2 (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Кандидатите за президент на Украйна Володимир Зеленски и Петро Порошенко ще имат предизборни дебати на стадион "Олимпийски" в Киев на 19 април от 19.00 ч. (и българско време), съобщи пресслужбата на президента Порошенко, цитирана от ТАСС.

Датата и часът на дебатите преди балотажа на 21 април бяха обект на спекулации през настоящата седмица. Първоначално Зеленски предложи среща с конкурента си на стадиона на 19 април от 19.00 ч. От Централната избирателна комисия (ЦИК) и националната телевизия обаче заявиха, че по закон дебатите трябва да са в телевизионно студио на 19 април от 20.00 ч.

После Порошенко предложи на Зеленски публичен спор на 14 април на стадиона и на 19 април в телевизията. Зеленски обаче отказа и в резултат Порошенко направи на 14 април свой митинг на стадиона.

Битката за Украйна - рунд 2 (СНИМКИ)

Вече се разпространяват безплатните билети за присъствие на дебатите, като за първите 12 часа са били резервирани 12 хиляди. Билетите се резервират онлайн и се получават по електронна поща, най-много по два на потребител. Два часа преди началото на дебатите в петък се предвижда на стадиона да има концерт.

Битката за Украйна - рунд 2 (СНИМКИ)

От щаба на Порошенко призоваха зрителите да не носят тромби, бомбички, барабани и прочие запалянковски аксесоари, а само флаговете на Украйна и ЕС. От екипа на президента обещаха да организират безплатни автобуси от всички области на Украйна за желаещите да присъстват на дебатите.

Зеленски и Порошенко сключиха договор за наемането на спортния комплекс "Олимпийски". Цената възлиза на от 6 до 8 милиона гривни (220-295 хил. долара). По споразумение сумата ще бъде платена не от бюджета, а от двамата кандидати.

Битката за Украйна - рунд 2 (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    17 2 Отговор
    Със или без дебат Потрошенко ще бъде изметен, въпреки готвените от него фалшификации и въпреки явната подкрепа на старицата Меркел и обичащия бабички Макрон.
  • 2 така

    15 1 Отговор
    Политиците направиха голяма грешка. Искаха да направят така, че населението да затъпее, че да се управлява по-лесно. Малко се поизпуснаха, и населението затъпя твърде много. Това става навсякъде. Очаквам в България следващия министър председател да е или Слави Трифонов, Христо Стоичков, Кобрата, Божинов, а пък защо не и Рачков. Тъпи хора се управляват лесно. Много тъпи хора не можеш да ги управляваш.

    Коментиран от #5

  • 3 Анти седераст

    5 4 Отговор
    Новият Президент няма да милиционерофил също. Мечтите милиционерски са това. Мечти. Защо им подари Усрайна, палячо?
  • 4 Барчо

    11 2 Отговор
    На първите избори дадоха много интересни списъци за гласуване. В 123 изборни секции 100%това активност. По статистика в тези секции изборната активност е била преди между 47% и 60%. Хораааа, говорим за 100%. Няма болни, няма сакати, няма командировани и т.н. Такава активност и в бой Тошево време нямаши. От тези 100% - 90% са за Порошенко. Това е толкова явна далавера, че няма накъде повече. И говорим в повече от 100 секции. Не една и две. И въпреки всичко международните наблюдатели не са констатирали нарушения?+"%= Установи се и че съвпадението на имената на Юлия Тимошенко с Юрий Тимошенко - никому неизвестен, са отнели около 150 000 гласа от Юлия. Това е и причината за втория тур да отиде Порки, а не Юлия. По сегашните допитвания 71% за Зеленски и 29% за Порки. Бизнеса и съда започнаха да се разграничават от него. Вчера пуснаха от пандиза Савченко, която беше вкарана със смешни обвинения. Казала на някой си, че ще вкара автомат в Радата и ще избие депутатите?+"%=:/–№. Вчера пък хванали едни пичове близо до вилата на Зеленски с автомати, пищови и базука да чакат на пусия. Защо ли са били там и кого ли са чакали!?!?!?! Абе въобще Украйна се усра и се омаза до косата.
  • 5 Барчо

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "така":

    Следващия може и да е един от тях, но ти гледай и малко по-далече. Там вече ще е беда, защото министър председател сигурно ще бъде внука на бат Сали, а президент внука на Софи Маринова. В опозиция разбира се ще са вечните ДПС.
  • 6 Румяна Костова

    3 1 Отговор
    Порошенко проведе дебат на 14 април сам със себе си. Зеленски веднага му отказа. Ако се беше съгласил, трябваше да плати половината от цената за наема на стадиона. На 19 април разноските се поемат от държавата. И не е вярно, че според украинските закони дебатите е задължително да бъдат проведени в студио. Авторът е слушал Ирина Луценко (жената на генералния прокурор на Украйна) и наричана от своите съграждани баба Яга заради страшно дългия си нос и проклет характер. Акександър Семченко,който е юрист в свой блок по тази тема прочете закона за дебатите между първия и втори тур за президент.
  • 7 Хрониките на Евразия

    2 0 Отговор
    В Белорусия направиха селянин президент .
    Сега всичките етажи на властта селяни ги управляват ..
    В Русия направиха президент послушник от КГБ ,сега Русия се управлява от бивши и настоящи агенти на КГБ .
    Не ми се мисли , какво ще бъде управлението на Украйна , ако изберат клоун за президент 😂
Новини по държави: