23 Април, 2019 09:48 1 088 3

Екип на Интерпол отива в Шри Ланка

  • шри ланка-
  • интерпол-
  • екип-
  • атентати-
  • жертви

Екипът е изпратен по искане на властите в Шри Ланка

Екип на Интерпол отива в Шри Ланка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Интерпол изпрати екип от експерти в Шри Ланка след бомбените атентати срещу църкви и хотели, при които загинаха най-малко 290 души, съобщава Би Ти Ви, позовавайки се на ДПА.

Международната полицейска организация съобщава, че екипът е изпратен по искане на властите в Шри Ланка, за да подпомогне разследванията на атентатите.

Сред експертите има специалисти по проучване на местопрестъпления, експлозиви, борба с тероризма и разпознаване на жертви. Външното министерство на Шри Ланка заяви, че са разпознати телата на 31 чуждестранни граждани, убити при атентатите през уикенда, а други 14 чужденци са в неизвестност и се предполага, че са мъртви.

Ведомството каза още, че 17 чуждестранни граждани, ранени при бомбените нападения, са приети за лечение в Националната болница на Коломбо и частна болница в столицата. Създадена е гореща телефонна линия за оказване на съдействие на роднините на жертвите. Няма данни за пострадали или убити българи при нападенията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 112

    6 0 Отговор
    Най-добра работа ще свършат "консултанти" от Мосад или от Руските служби.Половината поне от откритите ислямисти-терористи ще бъдат пряко застреляни "при оказване на съпротива при арест".
  • 2 100

    4 0 Отговор
    Чудя се това с полата какъв пол е.
  • 3 А,де ...

    3 0 Отговор
    А ние ще изпратим строители. И да се почват ремонтите.