Last news in Fakti

26 Април, 2019 12:37 9 740 68

Турция няма да се откаже нито от С-400, нито от Patriot

  • турция-
  • с-400-
  • patriot-
  • оръжие

Турските пилоти са добре обучени за пето поколение F-35

Турция няма да се откаже нито от С-400, нито от Patriot - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Турция не възнамерява да се отказва от придобиването както на С-400, така и от Patriot. „Нямаме намерение да заявяваме, че няма да купим Patriot. Това също така се отнася и за С-400. Независимо, че Вашингтон сравнително късно направи предложение, преговорите продължават”, каза на пресконференция министърът на външните работи на Турция Хами Аксой. Той допълни, че подготовката на турските пилоти по експлоатацията на американския изтребител от пето поколение F-35 продължават успешно.

По-рано държавният секретар на САЩ Майк Помпео предупреди турските власти, че след разгръщането на С-400 Анкара повече няма да може да участва в програмата по създаването и придобиването на американските изтребители-бомбардировачи F-35. Вашингтон смята, че съвместната експлоатация на тези две системи е невъзможна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    68 23 Отговор
    Паерите са си на турците и ще си купят кавото си пожелаят от който си пожелаят! Много махленски звучи, както кварталната бакалка гледа в торбите на съседите от къде са си пазарували.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Западняка

    34 90 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Хляба го реже САЩ, а не Турция. Мустакатия утре може да свърши като Кадафи - в Турция има дефицит на свобода с диктатора Реджеп.

    Коментиран от #5, #7, #19, #28, #50

  • 3 пора ЙОК

    16 29 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Кои пари???Тия за измислените пишман бежанци,дето се оказали имигранти??

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 НКВД

    31 6 Отговор

    До коментар #2 от "Западняка":

    Краставица за тебе, ама на колелца за да не я ползваш за др. работи!
  • 6 КОНТРАТА

    24 9 Отговор

    До коментар #3 от "пора ЙОК":

    Кои пари ли мааа? Кои? Турцияимапо гомям иьнос за ЕС от колкото Говедарите бе шошоооо!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Yavuz

    54 14 Отговор
    Турция и С-400 и ПАТРИОТ и Ф-35 ще получи. На американците богът им са парите ,а турците го знаят това .

    Коментиран от #11, #16, #24

  • 9 Родопа планина

    23 9 Отговор
    Че защо им са тези ракети и самолети. От кой се страхуват толкова че постоянно копуват орьжия.

    Коментиран от #23, #54

  • 10 гост

    11 12 Отговор

    До коментар #4 от "Руснака":

    Истината е тотално различна. Турция върви в съвършено противоположна посока - не само натовари сегашните си терминали за внос на ВПГ максимално, но строи и нови плаващи терминали. За отминалия зимен сезон бяха вкарани над 80 карга ВПГ, като процентът в турския внос скочи от 8% през 2017 година до 25% през 2018, а за последните пет месеца този процент е 33%. В същото време вносът на тръбопроводен руски природен газ през България се срина с 60 процента, без да е компенсиран през Син поток. През Турски поток доставки няма. !!!!!!!! Та кво викаше за Русия , хахаххахах !!!!!!!
  • 11 Рубладжийче

    8 29 Отговор

    До коментар #8 от "Yavuz":

    Парите не са всичко приятелю. Но дори да става дума само за пари Турция ще си има музейни експонати С400 за два милиарда долара пред перспективата да загуби 200 милиарда в дългосрочен план.

    Коментиран от #13

  • 12 гост

    7 20 Отговор
    Кога тъпите рубладжии в България ще вденат , че да дрънкаш пушкала не означава , че няма да си цял живот до шията в г..на и мизерия ????!!!! А примерът е пред очите им , "матушката" дето не щат да стъпят в нея , ама си умират да я хвалят !!!!!

    Коментиран от #17

  • 13 1234

    13 28 Отговор

    До коментар #11 от "Рубладжийче":

    Тъпите турци не разбират че с400 се командват от Русия.Последните 2 спътника които изстреляха е точно за манипулация на такива системи.

    Коментиран от #22, #55

  • 14 1 долар = 6 лири

    18 10 Отговор
    Кви Patriot бе? В турция те вече планират да излязат от НАТО.
  • 15 Иванов

    6 9 Отговор
    Турки, идите на Пуй!
  • 16 Гладна Турция

    12 20 Отговор

    До коментар #8 от "Yavuz":

    Абе какви пари да вземат от вас, вие гладувате, нямате пари нито за домати, чакате на опашки за хранителна помощ и търсите храна в боклука. Събудете се, вие ставате просяци.

    Коментиран от #26

  • 17 Иван

    7 6 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Аз ще ти отговоря - никога!
    Не че не могат, а не искат.
    Това е въпрос на психология. Когато си тъп невежа, не искаш да четеш и да се образоваш, за се чустваш ценен, най-малко в собствените си очи, се отъждествяваш с нещо по - голямо. Като се включи и пропагандата от 45-та година насам и резултата е ясен. Но новото поколение след 10-15 години вече ще е друго. Жалко, защото до тогава България ще е кочина.

    Коментиран от #25

  • 18 Дедо ви

    7 9 Отговор
    И С400, че и пейтриът? Най-накрая от 2 стола се сяда на земята. И за какво са им толкова ракети? От кого се пазят? Ние имаме 5 самолета и половина, другите са малко по-добре.
  • 19 Рошко

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Западняка":

    Хляба си го реже ,този който си го купи ,краварите като гледат говеда и добитък ,да си го правят каквото си искат ,
  • 20 Морук

    24 6 Отговор
    Смотаняци стига сте дрънкали глупости ,щото ердо ако реши ше на сгази само с емигранти ,като им даде коридор ,пука че му дреме на резания кой какво казал ,имат си армия хора ,ние тука ни дерат кожата само ненаядени тикви от всякакъв цвят

    Коментиран от #34

  • 21 Честен човек

    6 19 Отговор
    Тоталното отричане на САЩ и френетичното възвеличаване на Русия е признак не само на ниска култура ,но и признак на едно тотално непознаване на историята на науката и техниката до този момент !Да държиш гаменски език във форума ,разчитайки на мнима "неразпознаваемост" не означава ,че си много умен и по осведомен от другите ! Отнася се до "гробокопачите" на САЩ !
  • 22 Ggffff

    31 2 Отговор

    До коментар #13 от "1234":

    А ти докато си седеше в къщи ли си вътре в нещата, знаеш кое как е? Не подценявай Турция. Виж какво купуват ТЕ и какво НИЕ, виж какво произвеждат ТЕ и какво НИЕ.
  • 23 Пешо

    27 4 Отговор

    До коментар #9 от "Родопа планина":

    Как за какво купуват оръжия? За да държат еврейте, където им е мястото. Израел е държавата, която създава напрежение в района.

    Коментиран от #44

  • 24 копейкин

    8 21 Отговор

    До коментар #8 от "Yavuz":

    Няма такива филми . За отпадналите 100 бр. Ф 35 веднага се намериха купувачи. Полша ги иска , Япония също иска допълнителни бройки и Гърция ,но за тях не се знае дали ще могат финансирането да осигурят. Ф 35 е самолет , а не руски курник, понимаеш ли го това ?

    Коментиран от #63

  • 25 Иво

    12 9 Отговор

    До коментар #17 от "Иван":

    България не е, нито ще бъде кочина! Свинете вече се изнесохте да превърнете в кочини други страни.

    Коментиран от #52

  • 26 Yavuz

    34 6 Отговор

    До коментар #16 от "Гладна Турция":

    На път за САЩ мини през новото най голямо летище в света край Истанбул, ако ти остане време после мини през тунела Мармарай под Босфора към азиатската част на Истанбул и върни се през моста Явуз Султан Селим ,това може да ти промени мнението ганьовско.

    Коментиран от #29, #31, #33, #35

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Обикновен човек

    13 8 Отговор

    До коментар #2 от "Западняка":

    С какво го режат хляба бе идиот? САЩ са държавата с най големия външен дълг в света и ако не са фалирали досега то е защото разчитат някои да им купи прехвалените и скъпи оръжия които между другото стават само за гей парад.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Docenta

    6 12 Отговор
    След месец новината ще е"турция се отказа от с 400" и глупавите русофили ще останат с пръст в г..з

    Коментиран от #64

  • 31 Гладна Турция

    10 10 Отговор

    До коментар #26 от "Yavuz":

    Това каза Ердоган и загуби изборите. Думите не изпълват празните стомаси. Инфлация, безработица, свръх-заеми, дългове, подценена валута. Вие сте фалирала държава и най-лошото е пред вас. Жал ми е за вас.
  • 32 onq s konq

    11 5 Отговор
    Буди недоумение НАСТОЯТЕЛНОСТТА НА Турция за придобиване на Ф-35,след като вече многократно й е обяснена Причината за отказ от Америка.Ясно е че в разработката и реализацията на тоя самолет са вкарани МИЛИАРДИ,които просто ще се превърнат в "пари,хвърлени на вятъра" ако Турското "С-400" започне ДА ГО ДУШИ с електронния си нос,предавайки ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ НА РУСИЯ,чрез Обучаващия руски екип специалисти по С-400!Нещо повече-АМЕРИКА ОСТАВА ВНЕЗАПНО БУКВАЛНО БЕЗ Ф.35,защото след като руснаците знаят слабите му места,той ПРОСТО Е ЗА СКРАБ и Балансът на силите Изток-Запад се нарушава!Не че сега САЩ и Русия не си знаят възможностите В ОБЩИ ЛИНИИ на ВСИЧКИТЕ СИ ОРЪЖИЯ,но...НЕ И ТАКА ДЕТАЙЛНО,както ще се случи ако Турция предостави на Русия подробните данни на Ф-35!

    Коментиран от #66

  • 33 гост

    6 11 Отговор

    До коментар #26 от "Yavuz":

    И за какво да минава през тая кочина , дето края и не се вижда , хахахах ????!!! Най-голямото , ама в бъдеще неосъществимо , хаххах !!! Ти май си въобразяваш , че никой не знае , че завършването се отлага за неопределено време , а ???? Засега е завършено колкото със зор да поеме полетите от Ататюрк , за Сабиха Гьокчен забрави !!!! А за цялото нито Ердоган , нито ти ще доживеете , след 50-60 години МОЖЕ БИ !!!! А за нас не мисли , полета до Лондон от София е 20 евро , а от там до Щатите полети колкото щеш , няма да допрем до "най-голямото" , НИКОГА !!!!!

    Коментиран от #36, #37

  • 34 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Морук":

    Ти ша си някой пенсиониран фатмак , гаранция !!!!Само на такива закърнели мозъци само армии и пушкала са им в празните междуушия !!!

    Коментиран от #48, #49

  • 35 axaxa

    3 4 Отговор

    До коментар #26 от "Yavuz":

    излезте вие от нато и единствените полети които ще виждате там ще бъдат на air κoryo на ким чен ун
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 бай. ГАНЯ селендура

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Политиката е сложно нещо, винаги сенполучава като пти комунистите, едно мислят, друго се говори и трето се върши.
    Америка търси мезе пазар за тези скъпи играчки, не че нямат добри качества, но са прекалено скъпи. Ще видим на какво са способни политиците, нищо не е приключило все още.
    Русия иска надежден южен фланг в лицето на турция, а щатите възможностите и парите на турция като солиден пазар. Гърците отдавна птитежават С- 300 и каква им разликата????? 100 км. Но гъркът не може да си позволи 100 парчета, а ние абсурт да си правим такива шеги. Дори каракачанинът да продаде вдите БГ пашапорти па не става .В този проек са вложени миларди долари , сега трябва да се изплащат и да си възвърнат загубите , тъй като е кооперация става още по сложно.

    Коментиран от #43

  • 38 Ayasofya

    4 6 Отговор
    Тези дни, това тъжно човече, Ердоган, моли Америка да не налага санкции срещу него и да му позволи да продължи да купува петрол от Иран. Този, който претендира, че е побойник ... проси на колене и глупавите турци вярват, че имат сериозен лидер.

    Коментиран от #58

  • 39 Ердоганчо

    8 0 Отговор
    Абе искам си купувам си! Дреме ми за вашето мнение само напред сега с400 утре интерконтинентална ракета а така путин аркадаш алъш вериш да има
  • 40 Аноним

    12 1 Отговор
    Някой от коментаторите изобщо знаели как се стигна до закупуването на С400? Първоначално Турция искаше да закупи ПАТРИОТ от САЩ ,но те ги баламосваха с години и след това се насочиха към Руските С400.

    Коментиран от #42

  • 41 Анонимен

    8 0 Отговор
    Някой от коментаторите изобщо знаели как се стигна до закупуването на С400? Първоначално Турция искаше да закупи ПАТРИОТ от САЩ ,но те ги баламосваха с години и след това се насочиха към Руските С400.
  • 42 гост

    2 11 Отговор

    До коментар #40 от "Аноним":

    И от какъв зор САЩ ще им дават Пейтриът , много правилно са направили даже !!! Те много отдавна са наясно какво леке е султана и какви курвенски номера могат да очакват от него !!! Сега ще оставят хубавичко да се оваля в собствените си л...на , та собствените му верноподанници да му махнат главата и да дойдат коленопреклонно да молят пак за американска благословия !!!

    Коментиран от #65

  • 43 гост

    1 5 Отговор

    До коментар #37 от "бай. ГАНЯ селендура":

    Кои сте тия вие , бе , карлуковски абонате с жълта книжка , хахаххах !!!!! Абе я се събуди и се погледни в огледалото , че белким видиш кой си бе !!!! Пет лева за хляб нямаш сигурно , за какъв се взимаш , от собствено лице взел да изказва мнения , хахахах !!!! Щял да връща милиарди , ти сто лева накуп виждал ли си или лъскаш на снимката на султана , хахахахха !!!!!
  • 44 Ами

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Пешо":

    Всички знаем кой погдьржа евреите така че няма полза от самолети и ракети.просто ще им вземат парите Русия и Сац.
  • 45 Анонимен

    0 0 Отговор
    Еми да не мрънкат тогава!
  • 46 Ясни Думи

    9 10 Отговор
    Никой не трябва да дава други оръжия на турците. Никакви ракети, никакви самолети, никаква технология с която сами да произвеждат. Вече те са много опасни за всичките си съседи и за целия регион на Балканите, Кавказ, Близкия изток, и Северна Африка. Нещо повече, всеки благодетел който мисли че ще останат приятели в бъдеще и че няма да се обърнат срещу него, прави голяма грешка, те се оказаха неблагодарни.

    Коментиран от #57

  • 47 ХАСАН

    13 3 Отговор
    За кои съседи са опасни???? Турците искаха да направят зона за бежанци в Сирия ,съюзнициие бяха против...чак когато бежаеците стигнаха Германия Европа почна да вие на умряло...
  • 48 Морук

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Имам си и резана пушка 😁😁😁😁
  • 49 Морук

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Имам си и резана пушка 😁😁😁😁

    Коментиран от #56

  • 50 Гошо

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Западняка":

    Дефицит на каква по точно демокрация има ако е на американска вярно напоследък се чувства
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Прав си

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Иво":

    Да не обиждаме кочините.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Оит

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Родопа планина":

    Ами Русия от кой се бои че се въоражава така

    Коментиран от #67

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Морук":

    Супер , значи можеш веднага да я ползваш по предназначение върху себе си и да ни отървеш завинаги от това дето го имаш за "мислене" !!!!!

    Коментиран от #62

  • 57 На теб точно за какво

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Ясни Думи":

    Трябва да са ти благодарни? Защото си най-умнокрасиФ ли?
  • 58 Доста си се пообъркал

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Ayasofya":

    Султана просто заяви, че ще продължи да купува петрол от Иран.

    Коментиран от #59

  • 59 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #58 от "Доста си се пообъркал":

    Което преведено означава , чакайте до два месеца нов срив на лирата поне с 15 % , хахаххах !!!! Айде юруш на евтините почивки лятото , хахахах !!!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Султан

    2 0 Отговор
    Повдига ми се от прости бугари ,да откраднат златните пагони на генерал освободител
  • 62 Mорук

    3 1 Отговор

    До коментар #56 от "гост":

    Аз я използвам мн добре ,че половинките ви са вечно незадоволени от капчуците ви ,ако си направите ДНК тестове на хлапуртиите си да не излязат 80%че не са ваши
  • 63 Хахахахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "копейкин":

    Япония??? Дето приземи всичките си Ф35?
  • 64 Фантазьор...мамин

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Docenta":

    Не ги мислете за глупави турците. Купувайки С-400 те затварят небето си за всичко което лети към тях и ще го виждат отдалеч. Второ показват че не са зависими от САЩ,по отношение на въоръженията. Глупостите че не можели да бъдат внедрени в която и да е отбранителна система са за пред обикновенните хора.С-400 инсталират ли се в Турция,сигнатурата на хвърчилото Ф-35 вече ще е ясна и ще може да се сваля дори и със среден обхват на ПВО ракети,щото скороста на тая каруца е дори до звукова..!
  • 65 Тотално объркан си

    4 0 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    В отчаян опит да накарат Турция да се откаже от С-400 му предложиха Патриот,ама и това не помогна. И що,ами щото човек погледне ли характеристиките на едните и другите ще му стане ясно. Освен това тия дървета „Патриот” янките ги дават и по-скъпо,че и пак разрешение от Конгреса им се чака. При руснаците всичко е облекчено. Подписва се договор и това е. Работи се и се доставят.
  • 66 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "onq s konq":

    Русия много добре знае подробните данни за ф-35.
  • 67 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Оит":

    Русия ,ако не е въоръжена,досега 1000 пъти да е превзета от краварите анадънму.
  • 68 Фолксваген

    0 0 Отговор
    То и на нас ли затова ни казха за държавни проекти да купуваме фолксваген иначе няма да минават и на оглед за завод даже ) Е ние купихме, нищо че те ни пързалят за обиколката :)
Новини по държави: