28 Април, 2019 09:20 6 426 50

Тревога! Джихадисти атакуват топ курорти

  • ислямска държава-
  • курорт

Бойци на "Ислямска държава" може да ударят курортни страни в Азия и Африка, пише британско издание

Тревога! Джихадисти атакуват топ курорти - 1
Снимка: Shutterstock

Бойци на терористичната група "Ислямска държава" (ИД), планират да извършат набези срещу туристически страни в Азия и Африка по примера на атаките, извършени в Шри Ланка, съобщава в. "Телеграф", като се позовава на източници от сферата на сигурността.

По информация на изданието бойци на ИД, напуснали Сирия и Ирак след разгрома на групировката там, сега се насочват към извършването на терористични актове на места за отдих на туристи.

Най-уязвими направления в тази връзка са курортите в Индия, Малдивските острови, Кения и Танзания, посочва ТАСС, като се позовава на британското издание.

Според един от източниците на изданието в "краткосрочна и средносрочна перспектива възниква проблемът от разпръскващи се по целия свят бойци на ИД, преследващи цел за извършване на атентати".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CNN

    7 7 Отговор
    Торнадо отнесе метрото в София
  • 2 CNN 2

    10 6 Отговор
    В Шабла изгоря морето.
  • 3 Порно категория

    12 4 Отговор
    Негър прави тройка магаре и коза.
  • 4 Не разбирам

    8 13 Отговор
    Как джихадистите пътуват свободно из планетата земя а ние тук не можем дори и почивка в чужбина да си уредим. Май жените скоро ще търсят джихадистите с цел и те да пътуват с тях на сам и натам. Нали знаем че жените обичат да пътуват в чужбина и тн. А българинът въобще няма пари за да си купи чорапи а ходи със скъсани миризливи чорапи па камоли да има пари за чужбина. Затова нашите жени българки ни мразят. И скоро ще търсят джихадистите защото те могат безпроблемно да пътуват навсякъде и да правят терор. И жените ще се присъединят към ислямска държава и джихадистите защото и без това те са най големите алфи.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Batushka

    19 4 Отговор
    А защо не в Дубай?Да опукат коврите...

    Коментиран от #7

  • 7 Тупан

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "Batushka":

    Нали оттам си получават заплатите бе.

    Коментиран от #8

  • 8 Анти седераст

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Тупан":

    Имаш предвуд Тел Авив. Там не удрят.
  • 9 Давид

    19 1 Отговор
    Ей тази ислямска държава само ислямски държави са и мишени . Не бе ли Израел големия им враг . А извинете , забравих , че спонсор на този проект е Биби Нетаняху и международната банда .
  • 10 007

    12 1 Отговор
    А нaй-добре по врeме на пaрлaментарния контрол, в пълна зала с 240 `пyтaти, да влязaт няколко кaмикaдзeта...

    Коментиран от #16, #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ицо

    11 0 Отговор
    Странно как никой не може да ги спре, или НЕ ИСКАТ.
  • 13 гост

    8 3 Отговор
    всички те са обучени от Ердоган в Турция
  • 14 Бачо Киро

    7 0 Отговор
    Драскачите е добре да правят разлика между "дхихадисти атакуват" и "възможно е да атакуват"... А иначе тайните служби все спят, но вестниците вече знаят...
  • 15 Христос Воскресе

    7 1 Отговор
    Защо само Азия и Африка, в Европа е тъпкано с тези изроди, те са по целия свят, виж цяла Скандинавия, прилича на Бейрут, джамии , просяци и мафия групировки ,наркотици цигари алкохол , все едно си в Америка през 1925 година.
    От експортната лакомия да продават и експортират по цял свят,
    своите продукти,докараха и куцо и сакато , там където циганин никога не си е помислил някога да стъпи .
    За съжаление ,нашите ромски съграждани разказват все още играта на полицията в Скандинавския полуостров, но Капото е във България и кара луксозна кола и ВСИЧКИ гласуват за ГЕРБ и
    ДПС.
    С пристигането на циганите в Скандинавия , влаковете започнаха да спират все по-често , оказа се че по дължина на релсите има меден проводник с милиони километри по цялото трасе, нашите
    "специалисти с минало в Иван Костовото правителство" широко прилагат ," медения бизнес "за прехрана с кражби на тонове меден проводник, което е и заплаха за сигурността на Швеция.
    Отделно 10 цигански клана контролират просията в Цяла Скандинавия, хората тук приеха и закон в който Общината може да приложи закон за забрана на просията на територията на Общината.
    Вече не е модерно да се наречеш Българин в Скандинавия.

    Коментиран от #29, #30, #32

  • 16 Ко рече

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "007":

    Какви камикадзета бе, кой ще се опита да ги спира, или да им пречи!? Най-много охраната да им услужи и със своите патрони, че знае ли човек, техните може и да не им стигнат. Е, после ще трябва да бягат бързо и по-надалече, че като почне признателния български народ да ги залива с тонове домашнярка и салата, пък на тях им е забранено да пият...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КАК ЕФЕКТИВО СЕ ПОЧИСТВАТ НИВИТЕ ОТ ВРЕДНИТЕ ЗА РЕКОЛТИТЕ РАСТЕНИЯ ??? КОТО СЕ УНИЩОЖАВАТ ВРЕДНИТЕ- ОТ КОРЕН !!! ПРИ УСТАНОВЕН ДЖИХАДИСТ УБИЕЦ СЕ УНИЩОЖАВА РОДЪТ МУ И ДЖАМИЯТА ПО "ИЗРАСТВАНЕ " - НО ДЖАМИЯТА В ЕДНО С МЮФТЕТО !!! НО ДЖИХАДИЗМЪТ Е ПРОИЗВОДНО НА ДИКТАТУРАТА НА НАТЮВЦИТЕ ЗАЩИТАВАЩИ ЦИОНИЗМА И ТРИЛИОНЕРИТЕ ДОЛАРОВЦИ !!!!!!!!!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Йозеф

    1 0 Отговор
    Мусолини навремто е измислил начин да се справя с мафията - в селото укриваш оперативно интересен - изгаря цялото село до основи. Няколко изравнени със земята села и селяните почнали сами да трепят поганците. Те пък усетили на къде вървят нещата и се пренесли в САЩ.
  • 21 Не се жали народ, който сам

    1 1 Отговор
    Не се жали . Чуй за какво говори съседа и ще разбереш чуваме ли " Петела " ? Комунизма , Социализма ни бил виновен - ПОВРЕДАТА Е В НАШИЯТ ТЕЛЕВИЗОР - ние самите правим всичко ! В Китай е комунизъм и са номер 2 в света. Ние сме си такива.
  • 22 Не са виновни мюсулманите !

    0 0 Отговор
    Нашият " Покровител " ги направи такива и с цел. ISIS кой го създаде, поддържа, въоръжава и организирано мести от една в друга държава ? Пак същият този любим чичо който ние като овци следваме водейки ни към " РОДОПА " . Всички хулим мюсулманите а Чичото ?
  • 23 Ще хвърчат искри и у нас

    0 0 Отговор
    И пак няма да достигне разбирането на истината о хората - кой бърка Г/вната и кой у нас ги разпространява.
  • 24 Маймунско реакция

    2 0 Отговор
    Скачаме нажежени срещу мюсулманите а не .реагираме с.еще ония който ги принуди и доведе до туй дередже и гледа КАК САМИ ЕДИНИ - ДРУГИ ще се бъхти а ЧИЧО ЩЕ НИ ГЛЕДА СЕИРА ! Кой по телевизията ни го е обяснил че НАТО, ISIS, и др са инструмент в ръцете на ЧИЧО ? А ? Но за задника на Райна , Азис, Виктор Калев и Отец Нафърфори - всеки ден.
  • 25 Ряпа си м/йна

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан ал кюмюр ал файда":

    И то ГОЛЯМА ряпа ! Ти си прекрасен КИРПИЧ за ЧИЧО зад океана. Той именно такива квадратни тухли търси за да гради онуй що нему трябва !
  • 26 Нашата Пропагандна машина

    0 0 Отговор
    Министерство на Образованието и Просветата, Мин на Културата а в тяхна услуга са РАДИО, ТЕЛЕВИЗИЯ, СМИ - Пресата, Интернета /с Модератори /. Кой ги ЗАКРИЛЯ У НАС - Парламента, Премиера, Президента . , чрез Законодателството, Съдебната и Изпълнителната ВЛАСТ - която вече никъде не се казва че е НАРОДНА. Нима не разбираме че НАРОДА НЕ НУЖЕН ! Освен за бавно самоунищожение ?!
  • 27 Нашата Пропагандна машина

    0 0 Отговор
    Министерство на Образованието и Просветата, Мин на Културата а в тяхна услуга са РАДИО, ТЕЛЕВИЗИЯ, СМИ - Пресата, Интернета /с Модератори /. Кой ги ЗАКРИЛЯ У НАС - Парламента, Премиера, Президента . , чрез Законодателството, Съдебната и Изпълнителната ВЛАСТ - която вече никъде не се казва че е НАРОДНА. Нима не разбираме че НАРОДА НЕ НУЖЕН ! Освен за бавно самоунищожение ?!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Нама да го разбереш

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Христос Воскресе":

    Искаш да " ОРЕШ " ама плуга ти няма Ламтеж. Не се опитвай , няма да изгориш нивата , не е по силите ти.
  • 30 Няма да го разбереш

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Христос Воскресе":

    Плуга ти няма ЛЕМЕЖ !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 А аз ти пожелавам

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "ГОСТ":

    Да преминеш от маймунската първична реакция къ логическото мислене. Защо тези мюсюлмани се РАЗЛЮТИХА ? А ? Твоят дом бомбен ли е ? А техния камък върху камъкк остана ли ? А ни / ние / не сме ли ония дето им пратихме НАТОВски демократичен мирен Контингент който стреля с ВИТАМИНИ и освежава живота им за период от 100 години ? А к/ре ? За нашето здраве сега се замисли а когато димяха и горяха те, ти бе на маса, бира и чеверме ! ЛОГИКА М/ЙНА , ЛОГИКА ! Кот повикала - туй съ и обадило ! Кокой привет - та кой ОТВЕТ ! АНАДЪК ? КАУН !

    Коментиран от #40

  • 34 Европа гори !

    0 0 Отговор
    А НАТО мълчи ? На кого е НАТО ? Не е ли ISI ново АРАБИК- нато , срещу евро - НАТО ? Е/еш ли му майката, кой ти казва - ВСИЧКО Е БЪРДАК ! Няма нищо по- хубаво от лошото време !
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Красота демокрация

    0 0 Отговор
    Кеф ! Да си е/еш майката !
  • 37 На нас изтрепаха животните с измама

    0 0 Отговор
    И на нас ни съсипват живота , ама ние сме си ние - Т. Живков и Путин е виновен.
  • 38 НАРОДА спи и не вярва че е ПАПЛАЧ

    0 0 Отговор
    Тогава защо България не е НАРОДНА РЕПУБЛИКА ? Защото така НАРОДА Е заличен от държавата да определя и играе решаващата роля по УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ! И народа го приема спокойно, сляпо, тъпо и спи спокойно и комфортно, неусещайки че е наблъскани в камиона на път за " РОДОПА " ! А се мръщи като му кажат че е ПАПЛАЧ , ИЗМЕТ, БОКЛУК, ТОРИЩЕ , МАСА, ПРЕЧКАЩА СЕ по пътя на инициативните - и креативни предприемчиви иноноватори ! А м чи ней ли тъй ве ? Скачали от покривите,, висели по греди и клони , някой статистика за стопяването на нацията води ли ? А ?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ОНЯ СЪЩИЯ

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "А аз ти пожелавам":

    МНОГО СА ПЕНИШ БРАТО....ГЛЕЙ ДА НЕ СА ЗАДАВИШ В СОБСТВЕНАТА СИ ЖЛЪЧ........КАТО ТИ ЧЕТА КОМЕНТАРА,ВЕРНО НЕ СИ У РЕД С ГЛАВАТА.......ПИЙ СИ ХАПЧЕТАТА РЕДОВНО........АЗ ОТГОВОРИХ ПОДОБАВАЩО НА КОМЕНТАРА ТИ.....ЕМИ...КАКВОТО ПОВИКАЛО ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО......

    Коментиран от #41, #42, #44, #45

  • 41 Излекувал си се и на мен

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "ОНЯ СЪЩИЯ":

    Желаеш същото .
  • 42 Ти ела и ми разбий дома и после

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "ОНЯ СЪЩИЯ":

    Ела и ме питай защо ще ти навия червата за бахур.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Тези дето са за НАТО

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "ОНЯ СЪЩИЯ":

    Носят по-голяма ВИНА и от терористите .
  • 46 Не направихме ли Ние арабите

    0 2 Отговор
    ТЕРОРИСТИ ?
  • 47 аяая

    1 1 Отговор
    Да дойдат да ударят мафията по нашето черноморие!!!

    Коментиран от #50

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: