Last news in Fakti

29 Април, 2019 12:19 2 794 7

Разменили Асандж срещу заем от МВФ

  • джулиан асандж-
  • заем-
  • еквадор

Бащата на Асандж с интересни разкрития

Разменили Асандж срещу заем от МВФ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Бащата на Джулиан Асандж заяви, че правителството на Еквадор е предало сина му на британската полиция, заради отпуснат на страната заем от МВФ, съобщи ТАСС.

Асандж беше задържан от британските власти през този месец. Това стана, след като Еквадор отмени убежището, което му беше предоставено в посолството на страната в Лондон.

„Еквадор не разполага със собствена валута и използва долара. Няма как да получиш заем от МВФ без одобрението на САЩ. Веротно заемът е бил даден в замяна на отмяна на даденото убежище.

Асандж никога не е целял да помага на Русия или САЩ. Той иска да развива WikiLeaks. Той не работи с руснаците или американците‘, заяви Джон Шиптън.

През миналия месец МВФ одобри отпускането на заем от $ 4.2 млрд. на Еквадор. Страната промени отношението си към Асандж след промени в правителството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така е

    36 1 Отговор
    Парата прави борбата!!
  • 2 Анти седераст

    45 1 Отговор
    Новият световен ред мачка свободата на словото по-лошо от в Северна Корея.
  • 3 Ввв

    30 1 Отговор
    Краварите са ги подкупили тези невестулки,то е ясно
  • 4 СССРБарета

    25 1 Отговор
    И сега кога пак ще ни критикуват че в България имало висока Корупция? Тези които държат света чрез Корупция и тероризъм имат наглостта да ни критикуват че и при нас имало Корупция?!?
  • 5 Крал Мас

    17 1 Отговор
    АКО НЕЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ С ПАРИ,ТО МОЖЕ ДА СЕ КУПИ С ПОВЕЧЕ ПАРИ.
  • 6 Този човек е избран за образец

    12 0 Отговор
    Всеки, който посмее да показва истината, вероятно искат да ни покажат че ще има неговата съдба, на затворник. Искат да внушат страх на цялото човечество - колко са зли великите сили!
  • 7 Груйо

    5 2 Отговор
    Какво да очакваш от човек, който се казва Ленин, пък дори и да е с фамилия Морено, нищо достойно.
Новини по държави: