Last news in Fakti

6 Май, 2019 11:32 5 430 36

Пасажери заснеха огнения ад в Москва (ВИДЕО)

  • москва-
  • пожар-
  • летище-
  • шереметиево-
  • ад-
  • видео-
  • пътници

Десетки загинаха в руската столица

Пасажери заснеха огнения ад в Москва (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пътници са заснели началото на пожара на кацналия аварийно самолет в Москва, който стана причина за смъртта на 41 души, сред които и деца. Пътническият самолет "Сухой Суперджет 100", пътуващ от Москва за Мурманск, кацна на летище "Шереметиево" снощи след само 30 минути във въздуха.

Видео, заснето в момента на кацането на самолета, беше публикувано в YouTube. На кадрите се вижда, че огънят е обхванал крилото на самолета. Чува се, че започва паника сред пътниците, но има и призиви за запазване на спокойствие и насочване на пътниците към аварийните изходи.

Според следователи причина за трагедията е, че резервоарът се е запалил при приземяването. От 78 души на борда, включително членове на екипажа, са оцелели 37 души, съобщи Руският следствен комитет в изявление. Ранените са настанени в болници. От Следствието не обявиха какви са според тях причините за случилото се и посочиха, че ще дадат повече информация след края на разследването.

Според местни медии пилотът на самолета е изпратил най-малко един сигнал за помощ след излитане. Според други информации самолетът е бил ударен от мълния, предаде OffNews. Службата за радарно проследяване показа, че самолетът е направил два кръга над Москва преди да кацне аварийно след само 30 минути във въздуха. Президентът Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев изказаха своите съболезнования и наредиха пълно разследване на злополуката.

В Мурманск беше обявен тридневен траур. Останкинската телевизионна кула в Москва угасна в памет на загиналите. Руските информационни агенции съобщиха, че кацналият аварийно самолет е произведен през 2017 г. и е бил обслужен през април т.г. "Сухой Суперджет 100" е първият нов пътнически самолет, разработен след разпадането на Съветския съюз. Той се използва за кратки разстояния и бе одобрен за полети през 2011 г.

Държавната авиокомпания "Аерофлот" обяви покупката на 100 самолета от този тип в края на 2018 г. Самолет "Сухой Суперджет" се разби в Индонезия през 2012 г., при което загинаха всичките 45 души на борда. Като причина за инцидента тогава бе посочена човешка грешка. Руски официални представители заявиха, че засега е рано да се говори за спиране от полети на този вид самолети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Radko

    6 52 Отговор
    Горете мишки

    Коментиран от #16, #29

  • 3 Анти седераст

    26 5 Отговор
    Пожарната дойде след 10 минути, пътниците слизат през 20 секунди, за да си вземат ръчния багаж, докато тези отзад горят живи.... Да, знам. И нас ни управляват същите МИЛИЦИОНЕРИ. Боко е завършил школата на МВР, а партиите са пълни с ченгета и милиционери. ФАКТ.
  • 4 Гостилничаря

    26 4 Отговор
    В Индонезия причината е била в разсейване на капитана от присъстващ в кабината представител на местни авиолинии. Полетът е бил демонстрационен, с цел реклама на самолета пред представители на местни авиокомпании. Капитанът се е отклонил от първоначалният маршрут с цел да напави още един кръг преди да се насочи обратно към Джакарта, но когато е трябвало да коригира автопилота за втория полукръг, присъстващия в кокпита му задава въпрос относно двигателите и капитанът се разсейва и пропуска да зададе курс към летището. Вместо това самолетът се насочва към близката, обвита в облаци планина и се разбива в един от склоновете. Това още веднъж показва колко важно е правилото на "чистата кабина" - в кокпита трябва да присъстват единстврно пилотите и никой друг. Без значение какъв е самолета, човешкият фактор си остава най-голямата пречка, пред него и най-надеждният самолет си остава кетящ ковчег.......

    Коментиран от #19

  • 5 Анти седераст

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русуфил":

    При предната такава катастрофа, роднини на загиналите в подобна руска катастрофа взеха правосъдието в свои ръце и застреляха няколко дебилни пътника в подобна катастрофа, които бяха блокирали пътеката за да си вземат ръчния багаж.
  • 6 и най накрая

    4 16 Отговор
    Да минат на ''Боинг 737 Макс 8''.По безопасен е!

    Коментиран от #8

  • 7 гост

    18 15 Отговор
    Само да напомним на русконадупените , дето много се кефеха на няколкото катастрофи с Боинг , че съотношението на пътнически самолети Боинг и Су или Ту е горе долу 1000 /1 в света !!!! Тоест на само на тази катастрофа трябва да съответстват 1000 (хиляда) такива катастрофи с Боинг , което не е било 100 години назад общо и няма да бъде още 100 години напред общо !!! А с руските има по 4-5 катастрофи ГОДИШНО !!!!

    Коментиран от #11

  • 8 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #6 от "и най накрая":

    Даже не си представяш колко си прав !!!! Чети коментар 7 !!
  • 9 Анти милиционер

    13 8 Отговор
    Нямат части за суперджета, откакто САЩ им наложиха ембарго. Навигацията, управлението и електрониката са италиански и американски. Не могат да ги поддържат с руски аналози.... понеже сделано в России.
  • 10 Хрониките на Евразия

    11 8 Отговор

    До коментар #1 от "Русуфил":

    През 2015 година , Путин подари летището " Шереметево " на своят приятел Аркадий Ротенберг ..
    Феодализъм в чист вид !
  • 11 Спиро

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Стига математика. Това са просто цифри и нека не забравяме че хора умират, без значение кой е произвел самолета. В американските не мрат само американци и в руските не мрат само руснаци. Трагедията не трябва да има националност или политически уклон.
    Бъдете хора!

    Коментиран от #12, #33

  • 12 гост

    12 9 Отговор

    До коментар #11 от "Спиро":

    Ами случайно ако не забеляза и аз говоря за ХОРАТА !!!! Щото Раша ако не се напъваше да се прави на "велика" и беше взела Боинг или Еърбъс за пътнически полети тия катастрофи почти биха изчезнали , а хората живи !!! Но за Путиноидите най-важното е портфейла им и комплекса им за малоценност , а хората кучета ги яли !!!

    Коментиран от #13

  • 13 Спиро

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Не те упреквам, пич. Всеки е длъжен да носи последствията от решенията, които взима. Ние сме малка страна и не строим самолети. Опитай се да видиш света през очите на другите. Руснаците имат претенции да правят самолети и е въпрос на чест да ползват собствени такива, пък било то и предимно за вътрешните си линии. Аерофлот пътуват до София с Еърбъс. Но за вътрешните си полети сигурно ползват още и Ан24 някъде. Нямам идея. Имат стотици стари дараци и едва ли бракуват преждевременно, защото не отговаряли на някакви си норми....
    А и авиация така се прави. Даваш всичко от себе си за да направиш максимално сигурния самолет и после разследваш самолетните си катастрофи и ъпгрейдваш стореното до момента. Учиш се от грешките.

    Коментиран от #34

  • 14 Borislav Popov

    7 5 Отговор
    Русофилчитата са се насрали и никакви ги няма. Ех блаженство!
  • 15 gnom

    3 10 Отговор
    Не е лесно да си прост, да си го знаете! Хората са написали, че е ударен от гръм! Та кой друг самолет, подложен на същото би оцелял?? Щото американските се раЗПАДАТ ОЩЕ ВЪВ ВЪЗДУХА, БЕЗ ДАЖЕ ДА МОГАТ И ДА КАЦНАТ!

    Коментиран от #17, #20, #25

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Анти седераст

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "gnom":

    Аве милиционер, обясниха ти, че мълния всеки ден удря по един самолет. 10 000 самолета има в небето във всеки един момент на денонощието.
  • 18 Анти седераст

    4 1 Отговор
    Аман от милиционери.
  • 19 СссереМ

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гостилничаря":

    В Индонезия падна заради отказ на двигателите,не можа да набере височина и се удари в един хълм,гледай нешънъл джиографик там го имаше цялото раследване,а пилотът беше главния летец-изпитател на СУхой,едва ли е било пилотска грешка и то в деня на представянето му Индонезия.После индонезийците се отказаха и си поръчаха 40 А320.
  • 20 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "gnom":

    Ама да бе , как не , хахахах !!! Те "гръмовете" специално избират руски самолети , хахха , особено като вземеш предвид , че са една ХИЛЯДНА от всички в света как пък все тях ги удря , това ще е мръсна империалистка конспирация на фащ , хахахах !!!
  • 21 Bubbles

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русуфил":

    Ся ако ми кажеш и къде го видя тоя багаж...
  • 22 FUCK OFF

    8 0 Отговор
    ЕДИН ОТ СТЮАРДИТЕ НА САМОЛЕТА Е ЗАГИНАЛ ДОКАТО Е ПОМАГАЛ НА ХОРАТА ПО-БЪРЗО ДА СЕ ИЗМЪКНАТ ОТ ОГНЕНИЯ АД......ПОКЛОН ПРЕД САМОЖЕРТВАТА.......
  • 23 ААА

    13 0 Отговор
    Ако бях на мястото на Путин , в тази ситуация , щях да наредя цялата противопожарна команда на стената , и да ги разстрелям с КПВТ. Вярно е , че пожара избухна вследствие на некадърното приземяване , пилота почти разби самолета на пистата , но при съобщаване на проблем , пожарните вече трябва да са там и да обливат пистата с препарати , и да гонят самолета по пистата , като хрътка заек. Смея да твърдя , че вятъра беше благоприятен и духаше в обратна на евакуацията посока , иначе жертвите щяха да са много повече . Това са чисто субективни грешки , и такива на ниво организация . Цяла кохорта началници , са взимали заплати и заемали отговорни постове , каквито най-малко заслужават.

    Коментиран от #27, #28

  • 24 3455

    2 4 Отговор
    Чета коментарите и ме е срам от народа си.колко злобни и прости сме ние българите.Какво ми се правите тук койко американци или руснаци сте вие сте измет която се прикрива подражавайки някому и се правите на мн умни прочули нещо някъде си.
  • 25 6398

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "gnom":

    Че си гном е ясно ,ама то и акъла ти май е толкова.Американците са много напред на тази тема.Самолетите Бойнг и специално в Америка имат разработена технология която не позволява гръм да окаже влияние на самолета във въздуха.Последните американски самолет паднал поради тази причина е било 60 години някъде.Руснаците нямат такова нещо и затова вчера видяхме какъв резултата.САЩ са професионалисти ,а руснаците са аматъори.

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ААА

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "ААА":

    Току що гледах разширен руски репортаж. Самолета се е приземявал аварийно преди това 2 пъти. Единият път при удар с птица , другият път , при проблем с задкрилките. При инцидента , е съобщено от пилота , още във въздуха за проблем с механиката , дали това обяснява тежкото кацане - иш Аллах (както казват турците) . Вижда се ,че пилота майсторски завърта самолета на пистата срещу вятъра , почти го дрифтира , с което пламъците се насочват назад , и се спасяват още хора. Съобщава се още за пътници търсили своя багаж , и допълнително затруднили евакуацията.
  • 28 Хрониките на Евразия

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "ААА":

    Да са само пожарникарите виновни ..
    Горят самолети , нефтопровод запълнен на 3 хиляди км с разяждащо вещество , превръщайки се в екологична катастрофа , каквато Европа не е виждала ..
    Падат ракети , взривяват се жилищни блокове - тези , на пръв поглед разни случаи , показват една системна криза и
    отрицателният подбор на управляващите в действие .
    Както се казва - Рибата започва да мирише от главата !
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Без аналог!!!

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "6398":

    Технологията се нарича "фарадеев кафез" и е разработена от американеца Фарадей , има я и в Гоуф-у , дето го търкаляш . Всички летящи днес самолети са достатъчно добре защитени от мълнии , едва ли това е причината .Защо преди кацане не е изхвърлено горивото? Суперджет се слави като много некачествено изработен самолет с трудна поддръжка и лоша логистика , не ми се мисли каква ще е съдбата на МС-21 , особенно версиите с руски двигатели

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 И аз да кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Спиро":

    Вярно е ,че хората са най важни Бог да прости жертвите! Обаче ми направи впечатление около Нова година из руските сайтове беше пълно с прокоби на ясновидци как Щатите и Англия и Зап. Европа ще бъдат заляти, потопени, унищожени (мисля едната прогноза беше за април) и изобилстваше със злоради коментари, та православните от Новия Константинопол, както претендират, ми се видяха доста озверели и нехристиянски

    Коментиран от #36

  • 34 Само примитивите се учат

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Спиро":

    От грешките си. Интелигентните хора събират максимум информация ( не пропаганда) от чуждия опит и чуждите грешки, за да не ги повтарят безсмислено. Не и руснаците. Например за соца казват- вярно, че се получи както винаги т.е.катастрофа, ама това е НАШАТА история и трябва да се гордеем с нея! Извинявай, ама с такова мислене винаги ще си спънат и обречен. Аз мисля, че историята е, каквато е и трябва да се знае, какво ще се гордееш с нещо, извършено от други? Важното е да не се греши многократно, с надежда, че повтаряйки неправилния избор, ще получиш нов резултат .

    Коментиран от #35

  • 35 Спиро

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Само примитивите се учат":

    Всички се учат, братле. Не само примитивите. И грешките са онзи “стимул”, който движи прогреса. Никога нищо не се е получило от първия път. Едната елементарна кружка с нажежаема жичка си е била цяла епопея докато я накарат да светне, та летенето ли??? Човека дето я измислил (не искам да казвам Т.Едисон, защото са били група учени) след стотният неуспешен експеримент е казал, че не е сбъркал, а просто е открил още един начин тази кружка да не работи. И продължава нататък. Та като я измисли накрая, много ясно че няма да публикува тайната. Тогава започва да се печели докато не се намерят и други производители. Отплеснах се от темата май.
    И руснаците сигурно ще се учат, но системата им (почти) изключва наличието на конкуренция на собствени производители. Единствен май Сухой предлага що годе модерни самолети за средни дистанции и Аерофлот ще купува от тях. Какво друго да прави? Акула Туполев, Антонов, Илюшин...... произвеждаха и бяха в конкуренция щеше да има и качество. Всеки щеше да се стреми да предложи по-добро. Така се крепеше и автомобилостроенето им преди време. Какъвто и курник на колела да направят, тук го купувахме, защото друго няма.
  • 36 Спиро

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "И аз да кажа":

    Съгласен съм. Чета тук разни злостни коментари като падне някой Боинг... Работя в сферата на авиацията и всеки път се чудя, като що за извратен мозък може да се радва когато падне самолет с пътници... Хората тук се радват, когато някой влезе с пушка в някое училище в САЩ и изпозастреля маса народ. Със сигурност навсякъде по света хората си имат проблеми, които се опитват да си решат. И ние си имаме нашите и като че ли забравяме за тях, когато се радваме на нещастието на другите...
    Право да ти кажа, не се чувствам по-добре от паднал Боинг или Сухой....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания