Last news in Fakti

6 Май, 2019 19:00 18 110 27

Вижте какво е казал пилотът преди подпалването на самолета

  • москва-
  • русия-
  • пилот-
  • мълния-
  • самолет-
  • трагедия-
  • денис евдокимов

Възможно е пилотска грешка да е причинила трагедията

Вижте какво е казал пилотът преди подпалването на самолета - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските разследващи искат да установят каква е основната причина, довела до страшната трагедия на московското летище „Шереметиево“, при която загинаха 41 души, включително и деца. Три са основните версии.

Пилотска грешка, лоши метеорологични условия или техническа неизправност – върху тези версии са се фокусирали службите. Пилотът Денис Евдокимов заяви, че самолетът е бил ударен от мълния. Ярка светлина е видял пилотът, след което се е чул силен гръм. Много издания се питат дали именно пилотска грешка не стои зад трагедията?

Този въпрос е логичен, защото самолетът се възпламенява след кацането си. Денис Евдокимов каца с пълен с гориво резервоар. Самолетът, който е на две години, е ударен от мълния малко след излитането си от Москва. Пилотите са загубили комуникационна връзка с диспечерските кули, а освен това са били нарушени и част от навигационните системи, пишат информационните агенции. Разследването продължава.

"Успяхме да възстановим радиовръзката на честотата за спешни случаи, но за кратко и с прекъсвания. Успяхме да кажем няколко думи и после връзката изчезна. Заради мълнията загубихме радиовръзка и преминахме в режим на минимално пилотиране - без компютър, както е обичайно, а директно. В авариен режим“, каза още пилотът.

Междувременно стана ясно, че повечето от пътниците, загинали в самолета, са починали от вдишване на отровни газове, съобщи ТАСС. Сред загиналите в голямата трагедия има и деца. По данни на летището екипажът на самолета, летящ от Москва за Мурманск, е съобщил за неизправност след излитането и е решил да се върне на Шереметиево. Самолетът е извършил аварийно кацане, след като на борда му е избухнал пожар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    58 105 Отговор
    Айде пак пилотска грешка,така казаха и за оня дето падна в Индонезия,а излезе че двигателите са втасали,ушанките никога няма да признаят че техниката им е за скраб и винаги обвиняват пияните мужици.

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Един ....

    84 36 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Крайно време е да хванеш един такъв полет ..

    Коментиран от #17

  • 3 Читател

    67 21 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Кажи нещо за боинг
  • 4 Бачо Киро

    82 27 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Трудно може да се намери по-голяма грешка на природата от теб. Прахосваш кислорода.
  • 5 Патриот

    103 1 Отговор
    Мир и светлина на душите на загиналите в този инцидент!
  • 6 и за шоуто на Слави не ставаш Денис

    41 3 Отговор
    ... и в крайна сметка, какво е казал пилотът? Очаквам да видя пряка реч!
  • 7 Хахаха

    26 58 Отговор
    То беше и пилотска грешка с ТУ 154 дето падна в Чурно мопе, с пеещите Джихад " Свешенная вайна".
    Руснаците са били, са и ще си бъдат обикновени алкохолизипани бокруци
  • 8 Било

    23 23 Отговор
    този самолет трябваше да бъде Триумфа на руското авиостроене гражданско в последствие излезнаха огромни проблеми с двигателите продадоха в Мексико 50 бройки в Ирландия мисля че точно долу-горе толкова 50 в Индонезия продадоха стотина за палмово масло и май сега в чужбина нито един сухойне лети мексиканците ги спряха Ирландия прекрати договора а пък индонезийците мисля че май се отказаха от сделката

    Коментиран от #10

  • 9 Мигел

    27 35 Отговор
    Руски боклуци какво очаквате,хайде и колите са боклуци,но като се повредят спират на пътя,а не падат като камък!Егати боклуците,за 10 години от 80 продаени-10 са паднали,дори един от 8 те протипа се разби,колко тъп точно трябва да си да се возиш на руски самолет?Да,да могат да правят ракети и това е ,а да и хубава орална правят рускините за друго нищо не стават!
  • 10 Драйвър

    25 13 Отговор

    До коментар #8 от "Било":

    Колега в сериозна грешка си!Договорените самолети-не са ПРОДАДЕНИ!Общо са произведени към 180 в това число включва и всички прототипи,но в молмента летят не повече от 100,Ирландия НЕ купиха Сухои 100,единствените оператори са Русия,Казахстан и Мексико ,като Мексико експлоатира последните 22 бройки до изтичане на гаранцията след което ЩЕ БЪДАТ ВЪРНАТИ на Русия,аз в руска кола не бих се качил,какво остава за руски самолет,жалко за хорат,светла им памет!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Милен

    34 9 Отговор
    Прави ми впечатление ,че пожарните екипи закъсняха наистина много! Може би е ннещо нормално за Русия, но със сигурност е пълен абсурд!

    Коментиран от #13

  • 13 Маймун

    16 21 Отговор

    До коментар #12 от "Милен":

    Основното което прави впечатление е, че консултанти на Сухой относно проектирането на този самолет е БОЙНГ! За пореден път виновни са американските говеда...

    Коментиран от #14, #16, #22

  • 14 Големия Хур

    23 12 Отговор

    До коментар #13 от "Маймун":

    Ти си поредния изпушил русофил, това е което ми прави впечатление
  • 15 Октопод

    22 2 Отговор
    Поклон пред паметта на загиналите. Много жалко за хората. Какво значение имат причините ? Ще оживеят ли ако се разбере истината която никоя компания не казва.Катастрофите се случват,без да има значение производителят .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Глас

    15 22 Отговор

    До коментар #2 от "Един ....":

    За него не знам,но желателно е всички продажни русофили да хванат един такъв самолет. Жалко,че не излетял от София за Москва и да се забие в Кремъл!
  • 18 Хрониките на Евразия

    25 5 Отговор
    Тази катастрофа в
    Шереметево е просто "ФлешРоял" от идиоти !
    И нахалници с ръчен багаж и липса на достатъчно пожарни и този ковчег с крила ..


    41 загинали при кацане , не в тайгата , или в полето , където няма кой да им помогне ,с не разрушен корпус на самолета , а изгоря на международно летище без да могат да помогнат на хората в него ..
  • 19 Изверг

    9 7 Отговор
    Това ако беше станало в софия бойко щеше да си измие ръцете с високата цена на бензина
  • 20 Наивен

    8 1 Отговор
    Чудя се няма ли начин докато гори самолет да се потопи в някакъв басейн със пожарогасителна смес до пистата? Вместо всички да го чакат да изгори и да дими?
  • 21 Тъпото

    11 5 Отговор
    Лека им пръс на загиналите.
    А относно до инцидента бил съм в такава ситуация, призимихмесе с запален двигател на бойнг, колкото и пожарни да има до като не се загаси двигателя не се разрешава напускането на самолета.
    Така, че вие който се возите в градския транспорт не коментирайте. Мир на душите им.

    Коментиран от #23

  • 22 Танко

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "Маймун":

    На крив Сухой - Боинг му пречи . Консултантите не могат да накарат производителите да станат по-умни , отговорни , сръчни и трезви .И стига с тези говеда , крави и памперси . Станахте банални . Ама то пък от къде у русобългарин фантазия?
  • 23 Без аналог!!!

    12 4 Отговор

    До коментар #21 от "Тъпото":

    Самолетът видимо се запали след приземяването . Въпреки проблемите с комуникационното оборудване машината е била напълно управляема . Защо самолет каца аварийно с пълни резервоари след като по протокол горивото първо трябва да бъде освободено ? Пилотът едва ли някога е кацал със зареден самолет и на клиповете се вижда че по голямата маса на машината му изигра лоша шега . Пожарникарите реагират със голямо забавяне , пътниците действат егоистично , кабинният екипаж явно не е бил готов за това че самолета може да се запали , изобщо , както написа някой по долу- глупост , след глупост , след глупост...

    Коментиран от #27

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Партиен секретар

    15 2 Отговор
    Много ясно че няма да бъде оповестена никога истината, както и с останалите 10-на авиокатастрофи в Русия с около 2000 жертви вече /невинни руснаци/. Няма как да си каже че е било терористичен акт, защто това означава закриване на базата в Сирия и край на намесата и в арабския свят. Няма как да се каже че не знаят какво е, защто все още не са наясно с какво е свален два часа след разговорите между руския и американския президент, от космоса или от стелт от американците, и защото това ще означава изтегляне на руската войска от Венецуела и край на подкрепата за Мандуро, както и край на проекта ''С400 -500-600-1600'', както и спиране на приходите от продажба на противоракетни системи. Руските политици се опитват да направят Русия велика сила, с право на глас по световните проблеми и го постигнаха, но не могат за си опазят гражданите вътре в страната, нито военно, нито от терористични актове и те гинат като мухи, живи подпалени. Ако мислите че това е правилният начин, разрушавате душите си срещу заплащане от хората които управляват Русия. Не казвам ''Путин'', защото отдавна не е той. Пак ще чуеме вероятно че пилотите са проблем на авиацията в Русия.Дано този път военните пилоти се чалнат леко и защитят поне логистично колегите си.
  • 26 Хрониките на Евразия

    2 0 Отговор
    Путин нарече катастрофата инцидент ..
    Съгласен съм с него , че авиакатастрофите не винаги са трагедии .
    Помните ли падането на
    ТУ-154 в Черно море ?
    С доктор Лиза и оркестъра на Александров.
    Даже на инцидент не прилича , по -скоро на куриоз ..
  • 27 Глупави приказки

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Без аналог!!!":

    Вчера по една руска програма дискутираха ,специалисти в авиацията,и един от тях се изказа,за това,че в съвременните самолети всичко е електроника и когато тя излезе от строя, самолета става не управляем,поради тази причина препоръча да се върне механичната връзка между пилота и управлението на самолета,като аварийна с-ма,а не да се разчита само на компютри и технологии. Между другото на борда на самолета е присъствал пенсиониран полицай,който се е спасил и коментиращия,който го представи за негов приятел каза,че той също е потвърдил за силна светлина. Та при един сблъсък на електрически поток от светкавица,не е изключено да се повреди/изпържи/ електрониката и от там да се доведе до тази катастрофа. Що се отнася до пълните резервоари едва ли пилота не е знаел,че трябва да се изпразнят,но заради трудното управление и проблемите едва ли е имал такава възможност.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания