Last news in Fakti

9 Май, 2019 19:20 3 846 10

Нова версия за огнения ад в Москва

  • самолет-
  • версия-
  • москва-
  • русия-
  • шереметиево-
  • летище-
  • юрий ситник

Десетки пътници загинаха на летището

Нова версия за огнения ад в Москва - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Катастрофата със самолет "Сухой Суперджет-100" в "Шереметиево" може да е станала заради това, че екипажът не е изключил част от оборудването при влизане в гръмотевична буря, съобщи за РИА Новости член на съвета на висшия офицерски състав на общоруската организация "Офицерите на Русия", заслужил пилот Юрий Ситник.

"Самолетът се е подчинил на рулирането, самолетът е слушал волята на пилота. Сега ще започнат да свеждат всичко до проблеми със самолета, с полосата, с времето. Но в "Сухой Суперджет-100" за години експлоатация 13 пъти е попадала мълния, нищо не е ставало със самолета. Летците-изпитатели конкретно са летели, търсили са градоносни облаци, мълнии, гледали са какво ще стане със самолета и нищо не се е случвало", разказа Ситник, предаде News.bg.

В същото време той заяви, че пилотът на аварийния полет, според него, "при влизане в зона на гръмотевична буря не е изключил първия комплект за автопилота, не е изключил и първия комплект на локатора и не е изключил един от комплектите на радиостанцията". "За това са останали без връзка, останали са без автоматика", заяви Ситник.

Във вторник средствата за масова информация публикуваха разшифровка на разговорите на пилотите с диспечера. Източник е потвърдил нейната автентичност. От разговорите става ясно, че ударът на мълнията е нанесъл съществени щети. По време на снижаването пилотите са използвали една от най-точните съвременни системи на автоматичен заход на пистата - пътеката на курса. Заради това, те ежеминутно получават коригиращи команди от диспечера по резервен канал за радиовръзка.

Самолетът "Сухой Суперджет-100" на "Аерофлот", с полет от Москва за Мурманск на 5 май вечерта извънредно се върна на летище "Шереметиево" и извърши твърдо кацане след 28 минути полет. При кацането му се счупи шасито и двигателите избухнаха в пламъци. Според данни на Хидрометеорологичната служба на Русия, в същия ден в Подмосковието имаше гръмотевична буря. При катастрофата от 78 души на борда загинаха 41.

Следователите разглеждат различните версии на извънредни произшествия. Сред основните причини за катастрофата се смята недостатъчна квалификация на пилотите, диспечерите и техниците, които оглеждат самолета преди излитане, а също и неизправност на самолета и лоши метеорологични условия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Реалист

    16 0 Отговор
    Абе жалко за хората дето загинаха! Мир на праха им. А онова дебело говедо с багажа заслужава бой до начупване и пак няма да върне умрелите при живите. Безкраен списък от слабости при отреагирването и накрая - 41 човека мъртви ИЗГОРЕЛИ НА ПИСТАТА. И тея с пожарната КЪДЕ БЯХА А НЕ ЧАКАХА ДО ПОЛОСАТА?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Анти седераст

    5 1 Отговор
    Забравил забравил.... Голямо успокоение.
  • 5 Реалист

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Самальота определено не е цвете, но е непростимо да кацне здрав и да изгорят хората на пистата. Пожарната служба явно е за фасада...
  • 6 Лизачи на руски задни части

    6 5 Отговор
    Бог да ги прости жертвите
  • 7 Хрониките на Евразия

    10 5 Отговор
    Само за днес, бяха отменени 9 полета със Суперджета , заради технически проблеми .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 1944

    5 0 Отговор
    виновни са извънземните от нибиру.
  • 10 Националист

    1 0 Отговор
    ".... Сред основните причини за катастрофата се смята недостатъчна квалификация на пилотите, диспечерите и техниците, които оглеждат самолета преди излитане, а също и неизправност на самолета и лоши метеорологични условия..... "
    Само дето не включитехте и полярните мечки за причина.
    Научете се да пишете с ум и разум статии. Не се излагайте.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания