Last news in Fakti

2 Май, 2012 14:01 2 449 4

Богаташ строи Титаник 2

  • титаник-
  • клайв палмър-
  • австралия

Китайци произвеждат точно копие на потъналия кораб

Точно копие на драматичния „Титаник“ ще бъде изработено в китайска корабостроителница по поръчка на австралийски минен магнат, съобщи „Скай нюз“. Богаташът Клайв Палмър иска „Титаник“ да се роди отново, за да служи като паметник на загиналите при най-голямата корабна трагедия на миналия век.

Амбициозното си и разточително намерение той обяви на пресконференция, свикана по друг повод -  старта на политическата му кариера.

Неговият луксозен „Титаник“ ще е точно копие на истинския кораб, считан за нетопотяем, преди сблъсъка му с фаталния ледник  преди 100 години. „Много хора искаха да го направят, но се провалиха, защото нямаха достатъчно пари“, откровен е нескромният Палмър.

Дубликатът ще бъде произведен от китайската държавна корабостроителна компания и ще е снабден с най-модерните навигационни и защитни системи. „Титаник 2“ ще разполага с 9 палуби и 840 каюти. Димоотходните му тръби ще бъдат декоративни, а в тях ще се поместят ресторант, театър и интернет зала.

Попитан дали вторият „Титаник“ може да потъне,  Палмър отговаря: „Разбира се, че може да потъне, ако пробиете дупка в него. Ще бъде направен така, че да не потъне. Цялата технология в него ще предотврати това да се случи“.

„Титаник 2“ ще поеме на първото си пътешествие през 2016 година – по историческия път от Англия до Северна Америка.

„Титаник“, най-модерният пътнически кораб за времето си, потъва в нощта на 14 срещу 15 април 1912 година, заедно със 1514 души. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явор Кръстев

    1 1 Отговор
    По - яко би било да си е съвсем 1:1 - с парни двигатели!
    Но да видим колко ще устиска.
  • 2 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    dobra ideia
  • 3 Иван Ненов

    1 0 Отговор
    А най Яко ще е да потъне и той ,че да ги научим да не възраждат потънали кораби то си е унижение и подиграфка с починалите в трагедията.Заради едните избори ще си продаде душата тоя
  • 4 дядо господ

    0 0 Отговор
    Добре че се произвежда в Китай. Тоз път ще потъне без да е блъснат от айсберг :Д