Last news in Fakti

16 Май, 2019 14:09 1 616 3

Техеран: Проявяваме максимална сдържаност

  • мохамад джавад зариф-
  • иран-
  • сащ-
  • ядрена сделка

Първият дипломат на Иран окачестви като неприемлива ескалацията на американските санкции срещу родината му

Техеран: Проявяваме максимална сдържаност - 1
Снимка: Shutterstock

Иран продължава да изпълнява задълженията си по ядреното споразумение от 2015 г. въпреки че САЩ се оттеглиха от него, заяви в Токио иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, цитиран от Ройтерс.

"Ние проявяваме максимална сдържаност, въпреки че Съединените щати излязоха от Съвместния всеобхватен план за действие през май миналата година", заяви Зариф в началото на разговорите с японския си колега Таро Коно.

Първият дипломат на Техеран нарече неприемлива ескалацията на американските санкции срещу Иран и призова международната общност да осъди Вашингтон и да защити споразумението.

Коно също посочи, че е изключително важно ядреното споразумение да се запази и призова Иран да продължи да го спазва, както правят и други страни.

По-късно Зариф се срещна и с японския премиер Шиндзо Абе, който изрази загриженост от усложняването на обстановката в Близкия изток.

Техеран: Проявяваме максимална сдържаност
Снимка: БГНЕС/ЕРА

През последните дни азиатските корабни компании са въвели режим на повишена бдителност за своите кораби, плаващи за петролните рафинерии и терминали в Близкия изток и очакват повишение на корабоплавателните застрахователни премии след нападенията срещу саудитски петролни танкери и съоръжения, съобщиха индустриални източници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    4 1 Отговор
    Тръмп: "Иран съвсем скоро ще клекне."
  • 2 Цитат

    4 2 Отговор
    Нетаняху: Ако иранците искат да ядат, ще трябва да ни слушат.
  • 3 outlander

    2 4 Отговор
    Чалмите се подрискват от страх. Грешка, те са с памперси.