4 Май, 2012 21:28 1 435 0

Строс-Кан отрече участие в групово изнасилване

  • строс-кан-
  • изнасилване
Строс-Кан отрече участие в групово изнасилване - 1
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Бившият директор на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан отрича да е насилвал сексуално компаньонки, съобщи БГНЕС.

По-рано днес френският вестник "Фигаро" съобщи, че на Строс-Кан може да му бъде повдигнато обвинение в групово изнасилване на проститутки от Белгия в един от хотелите на Вашингтон през декември 2010 г.
"Доминик Строс-Кан напълно отрича да е извършвал насилствени действия от какъвто и да било вид", се казва в изявление на парижките му адвокати Анри Льоклерк, Фредерик Больо и Ришар Малк.

Съдебните следователи от град Лил, които разследват делото за проституция в местния хотел Carlton, един от обвинените по което е Строс-Кан, предадоха още на 28 март 2012 документи в прокуратурата, основаващи се на показанията на две компаньонки Ан-Мари С. и Орели Д., припомня "Фигаро".


На 16 декември 2010 двете жени са били в хотел W във Вашингтон заедно със Строс-Кан, полицейския комисар Жан-Кристоф Лагард, бизнесмена Фабрис Пашковски, а също така бившия директор на филиала на компания BTP Eiffage Давид Роке.

Ан-Мари заявява, че Строс-Кан с груба сила се е опитал да я накара да правят секс. Тя го е молела да спре, но той въобще не е чул. Нейната колежка Орели, която също е била в стаята, не е чула Ан-Мари "да се дърпа". Нито една от участничките в купона все още не е подала официално оплакване срещу действията на Строс-Кан.

Адвокатите на бившия ръководител на МВФ скептично се отнасят към показанията на двете компаньонки, заявявайки, че изказванията им си противоречат.

"Изкривяването на информацията, манипулирането и жаждата за саморазправа не могат до безкрай да подменят реалността", подчертават защитниците.

Съдът в Лил за момента не разследва вероятното изнасилване, съобщават информирани източници.
Сега съдбата на Доминик Строс-Кан ще се реши от прокурора на Лил Фредерик Февр, отбелязва "Фигаро". Той може да реши, че фактите са достатъчни за започването на дело. Но то може да започне само, ако Ан-Мари и Орели подадат оплакване срещу бившия директор на МВФ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА