20 Май, 2019 11:40 3 345 35

Полша недоволна от Германия заради Русия

  • полша-
  • германия-
  • русия

Според Радослав Сикорски германското правителство не приема на сериозно руската заплаха в Европа

Полша недоволна от Германия заради Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Германия не възприема Рсуия като заплаха. Това заяви бившият външен министър на Полша Радослав Сикорски, цитиран от РИА Новости.

Според Сикорски Германия трябва да отделя повече внимание на отбранителните си възможности. Той припомни, че страната се намира в зоната на поражения от руски ракети.

Такива са разположени в Калининград. Сикорски е учуден, че германските представители не обръщат внимание на този факт.

„Германия разполага с четири пъти по-голям отбранителен бюджет от Полша. В същото време страната поддържа на въоръжение много по-малко боеспособни танкове.

Берлин подкрепя проекта „Северен поток – 2“, поставяйки икономическите си интереси над тези на своите съседи. Така предават геополитическите интереси на цяла Европа“, заяви Сикорски.

Полша е един от големите противници на „Северен поток – 2“. В същото време Германия твърди, че проектът е само икономически и в него не се крият политически идеи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ HD

    63 13 Отговор
    Къде пък заплаха видяха? :D

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Бинго

    28 6 Отговор
    Добро утро, ами като не са заплаха за тях как да я възприемат. А и те каква изгода биха имали от това, тъкмо обратното.
  • 3 Borislav Popov

    18 51 Отговор

    До коментар #1 от "БКП ТВ HD":

    Заплаха няма бе каскет, просто поляците искат, руснаците да не си навират навсякъде гагата в европейските дела, като в Австрия, например.

    Коментиран от #7

  • 4 Kcaniba

    30 8 Отговор
    Кои бехте, простете!??
    Сороснята е в траур!!!
  • 5 ОБЕКТИВЕН

    14 16 Отговор
    Ами днес крим , утре .....
  • 6 Химлер

    12 28 Отговор
    Споко, има подарени около 35 ядрени глави от САЩ, f 22 РАПТОР СТЕЛТ, f35 и мноого други. СЪЩО и крилати ракети немско производство, също стелт, а знаеме това е най-технологичната страна, защото ако не беше така нямаше 90% от руснаците да карат немски коли. Калининград да му мисли...

    Коментиран от #27

  • 7 Перчем

    26 14 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    В Австрия не са намесени руснаците, а конкретен руснак, който не е представител на властта в държавата, и действа само от личен интерес. Така че няма какво да се раздува тази история по този начин.

    Коментиран от #9

  • 8 Барчо

    1 21 Отговор

    До коментар #1 от "БКП ТВ HD":

    Ти кьорав ли си, че "заплахата" е измислена от РИА Новости ? Фейк бе брат, а ти веднага клъвнА !!
  • 9 Borislav Popov

    7 24 Отговор

    До коментар #7 от "Перчем":

    Аре, аре, върви ги рзправяй тия на някое комунде - русофил, докато си пиете ичкията в кварталната кръчма !

    Коментиран от #28

  • 10 Ентропа

    30 7 Отговор
    Когато си дал зад***ника си под наем, търсиш ЗАПЛАХА.
    Когато се разровиш надълбоко в родословието на поляка стигаш до руски корини.
    На 140 км от Калининград е най-голямата база в Полша на НАТО.
    Барове, кафенета, всичко в Х$американски стил.
    Видя се , че ако има мир , нама КЕЛИПИР.
    Затова се търси на всяка цена противопоставяне и повтяряне на историята от студената война.
    Да не би Усама да бутна кулите на 11 септември?
    Политически ДОЛНОПРОБЕН ЦИРК, ОТ КОЙТО ВСИЧКИ СТРАДАМЕ.
  • 11 редник

    23 4 Отговор
    Поляците много има да учат и патят !
  • 12 Госあ

    24 6 Отговор
    С мизерници като поляците, българите, румънците и гърците никой не трябва да се съобразява. Освен подлоги на някой,в случая на америте,нищо друго не може да се очаква. ЕС трябва да си гледа икономическият интерес на първо място. Това са държавите, които имат акъл да произвеждат. Европа на две скорости е съвсем резонно предложение.
  • 13 ****

    25 3 Отговор
    Когато поляците виждат как келипира от таксата на транзитният газ им се изплъзва,и ги заобикаля,как няма да ревът.Как Германия да е против Русия,като вижда,че газта ще идва направо при тях,и те ще прибират транзитна такса те.
  • 14 Бай хой

    21 2 Отговор
    Дааам, заплаха за хамериканските икономически хинтереси. В случая пък икономическите хинтереси на Русия и ЕС съвпадат. Някой съмнява ли се почему някои ревът против собствените си хинтереси? Синдрома на поп кръстя. Плужаците предпочитат да изкарат някой и друг цент сейчас. И у нас гниди бол.

    Коментиран от #17

  • 15 Cat

    20 3 Отговор
    Поляците нима не разбират, да и другите европейци също, че да избухне някакъв конфликт - цялата Европа ще се запали. Русия на своята територия се прави каквото си иска. Същото го прават и всички други държави. Само руснаците биле много лоши, защото нито на Полша, нито на Украйна, няма да капне 1$ от „Северен поток – 2“. А пък Германия ще се сдобие с НАМНОГО по-евтин газ.
    P.S. Защо поляците не реват че на верфите в Гданск тия не произвеждат нито един кораб??? Германия ги строи. На времетето (80-ти гг.) Полша беше производител №2 на кораби след СССР - това важи за източният блок. Тяхната "Солидарност" скалъпи развала на своята родина - верфите в Гданск...
  • 16 Шляхтиц

    17 5 Отговор
    Новоизлюпените полски политици ровят като петли на бунище и няма да се изненадам ако половин Полша не стане пак Руска Губерния. Да би мирно седяло, неби чудо видяло.................
  • 17 Borislav Popov

    3 16 Отговор

    До коментар #14 от "Бай хой":

    Основно преобладават руските гниди, все едни таквиз кът тебе !
  • 18 Каубойска кръчма разногледите русофили

    4 10 Отговор
    Този сайт води до пристрастяване. Това тук е едно от малкото хубави неща в уеб пространството, където човек може да си направи гаргара и да се изгаври с ""умните"" русофили, като по този начин се зареди с енергия за целия ден, но за съжаление това води до пристрастяване и човек свиква с тази сила, която изсмуква от ""умните"" русофили.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Голям Слон

    15 1 Отговор
    Германия, дето претопи няколко милиона поляци не е заплаха. Заплаха е Русия. Вероятно заради клането в Катин, за което са си виновни изцяло поляците. Но когато клаха руснаци пшехите - никой нищичко не казваше. А и в новата история за това рядко някой отваря уста. Но пък за руското клане в Катин се дърдори при всеки удобен случай. Много удобно се забравя и Мюнхенското споразумение.. Историята е удобна наука - спор няма!

    Коментиран от #21, #24

  • 21 Барчо

    2 9 Отговор

    До коментар #20 от "Голям Слон":

    Сега, недей така нагло да переиначаваш историята, само и само да оправдаеш катинското клане, понеже ако вземем и да преброим, колко пъти са се клали един друг руснаците с поляците, резултата ще е в полза на руснаците, тоест руските кланета над поляците са по много. А ако си направиш труда и да преброиш, коя страна колко жертви е дала в тези кланета, ще видиш, че полските жертви са в пъти по вече. Виж провери и за трите полски въстания против руската империя - 1794, 1830 и 1864 години и други път не се изказвай неподготвен драги ми каскете !!

    Коментиран от #29

  • 22 kjl

    16 0 Отговор
    Поляците направиха терминалите за газ от УСА и се надяват УСА да забрани използването на руски газ!!Иначе обвиняват германците, че си гледат интереса.
  • 23 Ау как пахнет с жожоба

    10 0 Отговор
    Аз виждам само една заплаха за Полша , но от тогава до сега, много се развиха технологиите за приготовление на качествен сапун.
  • 24 Borislav Popov

    5 9 Отговор

    До коментар #20 от "Голям Слон":

    За клането в Катин били виновни поляците ?? А бе ейййй, от де ви намира вас, другаря Решетников, все едни като теб съчинители, не го знам !?! Защо не взамеш да ни разкажеш, каква по точно е вината на полските офицери бе и с какво толкова е страшна тази вина, че ей така да разстрелят 42 000 офицера и да ги заровят в общи гробове-ями ?? И защо тогава руснаците на врнмето съчиниха версията, че са ги избили немците. а после като им се разкри лъжата, се извиниха на Полша, но с оправданието, че уж Сталин бил виновен ?! Да не би Сталин, лично да ги е разстрелвал ?? Наказателния отряд на НКВД-то, тоест баш убииците, е бил съставаен изключително от руснаци !

    Коментиран от #25

  • 25 Между чука и наковалнята

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    И за клането в Катин са виновни германците . След германската агресия над Полша , полският команден състав бяга да търси спасение при руснаците . В окупираната от германците част на Полша , настава масова сеч. Поляците са третата най-пострадала от войната нация. Сталин се опитва да поддържа възможно най- добри отношения с Хитлер , да не го провокира , или да отложи , колкото е възможно неизбежното. Вероятно в СССР са чели "Майн Кампф" и са им настръхнали космите на гъ.. . Сталин се държи угоднически , и пита Хитлер - при мен са части от полски войници , и команден състав . Хитлер му отвръща - Ти знаеш какво трябва да направиш с тях. Не случайно след инвазията в СССР , германците , много добре знаят къде да разровят , и първи огласяват пред световната общност , мястото , и подробности , естествено с цел пропаганда във войната срещу комунистическият режим. Руснаците на свой ред обвиняват тях , докато в годините на гласност и перестройка, Горбачов не поема вината от руска страна за това клане на двадесет и няколко хиляди полски команден състав.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ти да видиш

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Химлер":

    по-тъпо сравнение от това коли-оръжие не бях чел. Видиш ли щом руснаците карат немски коли Германия най-технологичната нация,приятел я се събуди и извади пръстите от контакта,че нещо мозъка ти ако го има е паниран вече. А и германците са далновидни и са на принципа,ако имат такъв поток руснаците ще зависят от тях като финанси,като по този начин намаляват вероятността да бъдат нападнати първи. Така са се надявали между другото и 41г. руснаците.
  • 28 Ако утре в

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    австрийската преса се появи,че не рускиня,а българка дъщеря/близка/на Борислав Попов е тази,която я дават,това означава ли че България е намесена при положение,че ти си никой,а бе "умен"? Заключение: между двете ти уши празно пространство свързано с права тръба.
  • 29 Ами като са кекави и

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Барчо":

    си знаят некадърният задник,къде се набутват на коня в краката. Явно да има повече кланета от страна на руснаците значи са по-силните,защото иначе щеше да е обратното,и нямаше да ревеш като вдовица за ...й.

    Коментиран от #30

  • 30 Барчо

    1 4 Отговор

    До коментар #29 от "Ами като са кекави и":

    Къде са се набутали ве ? Трите полски въстания за които руснаците са потушили с масови убийства и кланета са били във Варшава ! Значи, по твоята тъпа логика, силния може безнаказано да коли и убива по слабия и по кекавия ли бе, смотльоооо ??

    Коментиран от #33

  • 31 someone

    6 2 Отговор
    нормално в Германия са прагматици и си гледат интересите главно икономически, наливането на огромни пари във въоръжение за бой с измислен враг като Русия си е чисто пилеене на ресурс.
  • 32 ТОЧКАТА

    3 1 Отговор
    бе полани,нали се дупите на америчка...КВО се зъбите на ГЕРМАНИЯ>>>Или искате потретване на тъпата ви история,която при всеки МЕГАМЕРАК завършва с мегапровал....Ще гледаме,,смотаняци,,пореден епизод.
  • 33 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Барчо":

    ...ма то си е така!!! и америчка редовно го прави...За нашите да не говорим...ИСТОРИЯ
  • 34 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    ей,полани...не се напъвайте да СПИРАТЕ газа,щото не се знае кой ще ви го пусне пак....Имате ,,опит,,вече , но акъл никакъв.
  • 35 времето ще покаже

    1 0 Отговор
    полша губи от транзита от украйна това е проблема им.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания