21 Май, 2019 16:20 1 051 14

Арестуваха близък на Навални

  • русия-
  • алексей навални-
  • арестуван-
  • съратник-
  • москва-
  • протести-
  • леонид волков

Пореден удар по опозицията в Русия

Арестуваха близък на Навални - 1
Снимка: Shutterstock

Близък съратник на руския опозиционер Алексей Навални е задържан в Русия във връзка с миналогодишна демонстрация и според негови колеги може да бъде наказан с до 30 дни лишаване от свобода, предаде AFP.

38-годишният Леонид Волков бе задържан от московски полицаи, докато тръгваше за работа с такси, посочи говорителката на Навални Кира Ярмиш. "Арестуваха го с думите: "Отдавна ви чакаме", разказа в Туитър Алексей Навални.

Самият Волков обясни в Туитър, че арестът е свързан с участието му миналата година в неразрешен протест срещу вдигането на пенсионната възраст в Русия. На 9 септември 2018 г. хиляди жители на Русия протестираха в цялата страна срещу закон, повишил възрастта за пенсия. Стотици бяха задържани.

Вячеслав Гимади - адвокат на фондацията за борба с корупцията, основана от Навални, заяви пред радио "Ехото на Москва", че Волков не е могъл да организира протеста, защото по онова време е бил в чужбина. Алексей Навални организира през последните години някои от най-мащабните демонстрации срещу руския президент Владимир Путин и неведнъж бе наказан с лишаване от свобода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    5 8 Отговор
    Демокрация и справедливост по путински - ако не ви убият трябва да сте щастливи.
  • 2 Румяна Костова

    8 5 Отговор
    Не знаех, че Волков е близък на Навални Мислех, че само му е съратник и дясна ръка . Но при либералите с техните джендърски и нетрадиционални сексуалности, може наистина да са се сближили.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Румяна Костова

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Румяна Костова":

    Господине, арестуват организаторите когато нямат разрешения за протести. Така е в целия свят. Справка-Франция Там не само арестува ха, но и биха.Но Франция Вас не интересува, въпреки, че там протестиращите не бяха хиляда,както в Русия, а значително повече. Поласкана съм, че използвате моите инициали Може би и нощем не Ви давам мира с коментарите, които изглежда Ви карат да се замисляте.
  • 6 Обективен

    4 4 Отговор
    Фашизма и Путимизма са едни от най-уродливите движения които е родили човечеството.
  • 7 Румяна Костова

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Румяна Костова":

    За първи път ли чувате, че п@д@р,може в живота си, преди да се осъзнае да е направил едно или няколко деца Не зная дали е такъв или не. Аз изкоментирах начина, по който го представя автора на статията. Той може и да си е нормален, но Вие едва ли, щом Ви харесва да използвате женско име.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Румяна Костова

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Абе, тролете колкото си искате, не ми пречите. Не знаех, че някой може да ме взима толкова на сериозно Приятно е все пак.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 По-правилно

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Е мърльо, а не мърлю, нали?
  • 12 123

    0 1 Отговор
    Пращаите ги сибир за да има ред
  • 13 Есенин на троловете

    2 0 Отговор
    Дано нашите братя в Русия, опозицията на диктаторът-джендър, заради когото се направи джендърската конвенция в Истанбул и за чието налагане над целия свят плаща с ракети С400 на цената на бензиноколонка, успият да наберат сили и пометат кремъл, като афроамерикански десантчик кримска вдовица край рекичка:):) Силните икономически и ракетни връзки, вечната дружба между Русия и Турция, любовта между Жужиньо и Ердо, сек. партньорството между руските туристи и турските хотелиери, прави антибългарските групировки /проруските и протурските/ в България по-силни от нас, но само за момента…. Един бърз развод по италиански мужду Жужи и Ердо и последвала бърза война между Русия и Турция, ще ни окрили и подсили като с шампанско, за да прелетиме ние българите над руските и турските тролове, като орли и соколи над мърша. Чакаме развода с нетърпение и дано Великия Каубой ги раздели с ''лоша ракетна подялба'':)Нищо лично зареждам се с енергия, като бивол на ''атомен реактор'':):)
  • 14 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КЪДЕ Е ЦЕНТЪРЪТ ЗА ПОДДРЪЖКА И ПОДКРЕПА НА НАВАЛНИ ??? ДОЛАРЪТ Е ВСЕ ПО-КОМПРОМЕНТИРАН !!! ЕВРЕИТЕ ВСЕ ПО-МРАЗЕНИ!!! САЩ Е ВЪВ ВСЕ ПО- ГОЛЯМА ИЗОЛАЦИЯ / ЛОШО Е ВСИЧКИ ДА ЗАПЛАШВАШ И ДА " САНКЦИОНИРАШ"/ !!! ХОЛИВУУД ПОМАГА ,НО НЕ ЛЕКУВА МАНИЯТА ЗА ВЕЛЕЧИЕ !!!!!!!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания