Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Май, 2019 08:20 1 857 12

Кой иска да стане честен депутат?

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • петро порошенко

Украинският президент организира конкурс за високоморални кандидати за депутати

Кой иска да стане честен депутат? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Екипът на украинския президент Володимир Зеленски призова гражданите да се включат в конкурс, с който ще бъдат избрани кандидатите за депутати на неговата нова партия "Слуга на народа", която цели да отнеме властта от дискредитираната политическа класа, предаде Ройтерс.

Като самия Зеленски, кандидатите нямат нужда от политически опит. Те могат да подадат заявления за участие в конкурса в уебсайт, като опишат препоръките си и предложения за нови закони. След това те ще бъдат проучени с помощта на международни компании. Възможно е представители на партия "Слуга на народа" да използват и детектор на лъжата, за да изпитат честността на кандидатите.

Партията на Зеленски не е представена в парламента. Спечелването на извънредните избори би му позволило да излъчи ново правителство и да извърши реформи, които да се ползват с одобрението на гласоподавателите и международните дарители на Украйна.

Проучвания на общественото мнение сочат, че партията "Слуга на народа" ще спечели изборите през юли, но няма да има мнозинство в парламента.

"На първо място тези хора трябва да бъдат с висок морал и принципи и да се стремят да разберат и изпълнят задачите, които ще им постави украинското общество", заяви партийният лидер Дмитро Разумков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    9 2 Отговор
    Хмм, това е добра идея и тук да се направи! ;)
  • 2 ДДРОнег

    4 1 Отговор
    Трудна задача, почти невъзможна ... дори в лелеяната демокрация такива са рядкост ... винаги има изкушения, роднини, които те натискат и много други причини да нарушиш морала, а веднъж започнеш, няма спиране ... И все пак дано успеят !!!
  • 3 Цецо Цецов

    7 0 Отговор
    При нас всички са такива. Затова и народът ни избира. Няма корупция, всичко е почтено.
  • 4 А стига бе

    5 0 Отговор
    Честен депутат?!?!?!?!? Явно тоя Зелински или е супер наивник-или е страшен лицемер...
  • 5 Бай хой

    4 0 Отговор
    Понеже Зеления е слуга на Коломойски излиза че Коломойски е народа. Иииии Коломойски ще излъчи "честните" депутати. Тоя го туриха там за нещо зловещо на което дори и прасенко не би се навил.
  • 6 злобар

    6 0 Отговор
    Депутат и Честност - Несъвместими понятия!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Citizen X

    5 0 Отговор
    Честен депутат, може да стане само артист в някой филм. Ако е честен, значи не е депутат.
  • 9 Аааa

    5 0 Отговор
    Честен депутат ? Голям майтап ...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Morgoth

    2 0 Отговор
    С добри намерения, висок морал и липса на управленчески опит се свършва като Нед Старк.
  • 12 Браво!

    2 0 Отговор
    Така се прави! Но с нашия “чорбаджийски” манталитет, няма как да стане, т.е. да се позволи в България. Защото първия изхвърчал ще бъде Онзи където казва...(от джипа си, пълен с министри) “ По бързо работете, защото...(следва всеизвестната псувня на Стоичков, негласно)”!
Новини по държави: