Last news in Fakti

22 Май, 2019 12:15 1 861 11

Кмет нареждал на полицията да лови чужденци

  • барт де вевер-
  • антверпен-
  • скандал-
  • белгия-
  • чужденци-
  • кмет

Нов политически скандал

Кмет нареждал на полицията да лови чужденци - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Четири дни преди изборите за федерални и европейски депутати, както и за местна власт, Белгия е разтърсена от нов политически скандал, съобщават местни медии, предаде БНР.

Разпространен таен звукозапис показва, че полицията в Антверпен е получила нареждане да задържа с предимство чужденци, които подлежат на бързо принудително прогонване. На записа, направен през 2016 г. по време на работно съвещание, се чуват думи на председателя на най-голямата партия в страната Нов фламандски алианс (НФА) и кмет на Антверпен Барт де Вевер.

Той говори за "походи" за задържане до напълването на затворите. В качеството си на кмет Де Вевер ръководи и местната полиция. Най-добре е да се задържат хора от националности, предпочитани от "Еър Франкен", казва Де Вевер. Думите му са намек за полетите, организирани от тогавашния държавен секретар по убежището и миграцията Тео Франкен, с които принудително чужденци са връщани в държавите, от които произхождат. Ако самолетът може да се напълни, би било лудост това да не се направи, допълва Де Вевер.

По неговите думи, преди да предприеме акция, местната полиция се осведомява за броя на свободните места в затворите, за да ги напълни. Той съобщава за подготовката на нов център за задържане, който да бъде изграден от ненужни контейнери, осигурени от Холандия. Медиите отбелязват, че този център вече съществува.

Тази сутрин Де Вевер потвърждава съдържанието на записа, определян от мнозина като доказателство за дискриминационни действия и заявява, че се гордее с постигнатия рекорд на прогонени 6250 чуждестранни престъпници. Главният политически съперник на НФА - председателят на партията на социалистите франкофони Елио ди Рупо - коментира, че заради думите си Де Вевер следва да бъде подведен под наказателна отговорност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТТТ

    41 0 Отговор
    Този го искам за кмет в София или Пловдив и няма да съм недоволен , че е действал така. Някой скоро разхождал ли се е из центровете на двата най-големи града, еле пък вечер ?

    Коментиран от #9

  • 2 куку руку ку

    17 2 Отговор
    О каква паника настава в редовете на либерастите, че вече не подбират никакви средства, как да премахнат конкуренцията. Единият го записали как на пияна глава се хвали какви игри мо'е да играе ако хване властта. Е после се хванал за властта ама пиянските думи му изядоха главата. На времето във Варна имаше двама братя, видео оператори по сватби. Та тези убавци обичаха да снимат тайно, как сватовете се кодошат едни други и после ги изнудваха за пари, че да не покажат записите на отсрещната страна. Че и сега, цялата тази дандания е точно такава низка клюкарщина, само дето правителства сваля.
  • 3 1122

    16 0 Отговор
    Браво на кмета. По 100 тояги и обратно
  • 4 ****

    16 1 Отговор
    Ако ЕС обяви,че всички които искат да живеят в чертите на ЕС,трябва да си сменят имената,и да приемат християнството,вярва,че потока от мигранти ще секне.

    Коментиран от #5

  • 5 стоян

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "****":

    до 4 ком Все още не е късно да се приложи =само че тия маймуни на всичко са съгласни като знаят че ще ги хранят без да работят
  • 6 гнида

    11 1 Отговор
    Нали ги искахте , бе европейски тупани ! Що сега ривете от тях?

    Коментиран от #8

  • 7 хей

    6 0 Отговор
    Сега ще ревете и ще викате, че е много хубаво, а?
  • 8 куку руку ку

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "гнида":

    Защото си мислеха да пресеят читавото, т.е. да оберат каймака на батака, а утайката на тинята да я пласират според дъблинското споразумение в периферните държави- Италия, Гърция, България и Испания. Само дето нЕма читаво брате, то 'сичкото е все миризлив батак.
  • 9 MINKO

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТТТ":

    Бг.политик,е затова политик,за да намери начин откаде и как да крадне.А емигрантите у нас 100 процента плащат некому нерегламентирано.юТака ,че тази твоя и моя мечта ще си остане само мечта.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Чилбер

    8 0 Отговор
    Никой не иска да гледа маймуни в Европа и всеки нормален човек би ги екстрадирал тези паразити веднага възможно най - далеч от неговата държава.
Новини по държави: